שלוםםםם

שלוםםםם

תראו,עתודאים אני חדש פה.אני אומנם רק בכיתה י´,אבל בבי"ס כבר התחילו עם כל הקטע של הצבא.וההורים שלי לוחצים עלי ללכת ללמועד עתודה.ביקשתי מהם הסבר וקיבלתי.אבל הייתי רוצה לדעת יותר,ואני מאמין שאתם תוכלו לעזור לי: 1.איפה לומדים? 2.כמה זמן? 3.מה המקצועות האפשריים? 4.האם ועד כמה זה יעזור לי באזרחי?? תודה.

liorz1984

New member
טעות נפוצה

אל! ואני חוזר שנית שלישית רביעית ומליונית, אל תלך לעתודה בגלל שההורים שלך כביכול שולחים אותך לשם. זאת טעות נפוצה. אפשר ללמוד במסגרת העתודה האקדמאית בכל האוניברסיטאות בארץ. והרבה מכללות בארץ אתה יכול לגשת לבית ספר שלך ולבקש חוברת עם הסבר על העתודה האקדמאית. מצויינים שם גם כל המקצועות. צירפתי קישור עם מידע רלוונטי לעתודה האקדמאית בהצלחה

greenguy2002

New member
לא טעות בכלל...

אנשים, אחרי הכל, בדיעבד אני יכול להגיד שההורים יודעים על מה הם מדברים...אנחנו חותמים על החוזה הזה בגיל 18, בו אנחנו עדיין לא מבנים כלום מהחיים שלנו, טוב שיש את ההורים שמבינים קצת יותר לא...?

מה שטוב להורים, לא מתאים לך...

אם אתה הטיפוס שלובש בגדים גדולים עליך ב-17 מידות כי "אמא אמרה שאתה תגדל לתוך זה", אולי באמת מתאים לך ללכת לעתודה על סמך העצות של ההורים. אני אישית ישבתי, וחשבתי, והגעתי למסקנה שאני רוצה לעשות את זה. זה הכל. בסופו של עניין, אלה החיים שלך, ולא של ההורים שלך. הצבא זה הכניסה הראשונה ממש לחיים הבוגרים. אז תתחיל לחשוב כמו בוגר ותחליט בעצמך.

greenguy2002

New member
אני אגיד לך מה בוגר...

להתחשב בדעות של אלה למבנים יותר ומנוסים יותר זה בוגר, לא?

ההורים שלך היו בעתודה?

אם ההורים שלך היו בעתודה, ומבינים על בשרם את הרעיון של לבלות 6 שנים רצופות בצבא, בכיף. שיחליטו בשבילך. עד שהם עשו עתודה, אתה לא יכול להחשיב אותם בתור מישהו ש"יודע על מה הוא מדבר" בנושא הזה. הם יודעים שאחרי שיוצאים מהצבא קשה להתחיל ללמוד שוב פעם. קורה! אנשים באים ולומדים. למרות הקושי. ההורים, עד כמה שהם מנסים ורק רוצים את מה שטוב בשבילך, לא ממש מבינים לחלוטין את הרעיון, ובסוף מי שישאר את הזמן בצבא זה אתה.

אבשי ג

New member
מסכים ב-100%. אנשים בגיל כזה לא...

ממש יודעים מה זה לימודים ומה הם רוצים לעשות בחיים שלהם. מותר, רצוי וכדאי לשתף את ההורים בעניין אבל לא ללכת רק כי הם אומרים.

liorz1984

New member
השיקולים של ההורים הם בד"כ

לא נכונים. הם רוצים את הבן קרוב ליד הבית, רחוק מתפקידים קרביים. ואם אפשר להשיג תואר אקדמאי ולשרת כג´ובניק אז למה לא... לא מעניין אותם בד"כ אם תמצא מקצוע אחרי הצבא או לא, זאת ראיה לטווח מאוד קצר.

run away

New member
רק עוד דבר אחד

לפני שאתה הולך ללמוד בדוק עם כל מיני חברה שכבר נמצאים בצבא בקבע ושכבר סיימו את כל המסלול של העשר שנים, יש הרבה שלא היו ממליצים. השף הערום

run away

New member
הרוב - לא

רוב מסיימי העתודה לא ממליצים רוב אלה בגילאי ה25+ שלא עשו עתודה גם לא ממליצים ממליצים כאלה מעטים שהסתדרו בצבא וכאלה שאין להם מושג מה קורה בצבא

שמש27

New member
הרוב - כן

על סמך מה הנתונים האלה ? ספרתם ? מישהו כאן היה בכנס עידוד העתודה בקיץ שעבר ? היה שם פאנל של בוגרי עתודה, ורוב מוחלט שלהם היה בעד (כשבעה-שמונה מתוך עשרה). אז ? הם ה"מעטים" שהסתדרו ? או שהם לא מבינים מה קורה איתם ? אהבלים ? אלה בגילאי ה 25+ שלא היו בעתודה, הם בדיוק בשנה ראשונה-שניה באוניברסיטה (אחרי מנוחה, חו"ל, לחמן, אנקורי, חו"ל, מכון גבע,...), מקללים כל רגע, ושונאים את העתודאים שלומדים איתם. אז מה הם יודעים ? נו, באמת, דבר אמת, RUN AWAY.

liorz1984

New member
תראה

בחיים לא תוציא מפה תשובה חד משמעית ללכת לעתודה זה סיכון , אין מה לדבר. אין כזה דבר "כדאי ללכת" או "לא כדאי ללכת" לבן אדם אחד זה יכול להתאים ב-100% ולשני ממש לא. כמו כל דבר בחיים מה שכן אתה יכול להוציא מפה זה דעות שונות של אנשים עם הרבה נימוקים בעד ונגד עתודה. אבל בסופו של דבר רק אתה תחליט לא ההורים ולא אנחנו ולא אף אחד

אז ככה,

הי, אני מאוד ממליץ על עתודה ואני אפרט למה: אני בן 28 בשנתי האחרונה של הקבע - מהנדס מכונות. במהלך כל מסלול העתודה דעתי השתנתה הרבה פעמים ובסוף התייצבה על החיוב מכמה סיבות: א. הגיל בו אתה מסודר ויכול להקים משפחה. נכון בגיל 18 זה נראה נורא רחוק, אבל זה מגיע (תאמין לי). אני מסתכל על חברים שלי לעומתי. אני בגיל 26 התחתנתי והייתי עצמאי כלכלית. בגיל 27 יצאתי לטיול יקר מאוד ברחבי העולם עם אשתי - חברים שלי יכולים רק לחלום על זה בזמן שהם לומדים באוניברסיטה וחושבים על כל גרוש שהם מוצאים. ב. סיבה כלכלית. כעתודאי ההורים עוזרים המון. זה קצת פחות נעים כאשר אתה בן 23, אחרי צבא ואז וטיול ואז ההורים צריכים לעזור. בנוסף, היום העתודאים מקבלים 10K ש"ח בשנה, כלומר הצבא מממן את הלימודים. זה שיקול חשוב לדעתי, יש גבול לכמות הכסף שאתה מרגיש שניתן לחלוב מההורים (אלא אם אתה סוציומט...). ג. סיבה מקצועית. הבצא זה מקום בו ניתן לנסות מגוון תפקידים (מקצועיים וניהוליים) ללא פחד של פיטורים או אתה לא טוב, או פחדים אחרים המלווים תפקידים חדשים בשוק האזרחי. כאשר התחלתי את המסלול הטיעון הרציני היחיד שלי נגד העתודה היה חברתי. בדיעבד זה לא היה רלוונטי בכלל. אם אתה בן-אדם חברותי, אתה תמצא חברים תמיד וגיל לא משנה. נו, יצא הרבה כתוב
הזחל,

run away

New member
אז ככה

אני מבין את השיקולים שלך אבל לצערי הם פשוט לא מספיק טובים. א. טיול בגיל 21 בג´יפה של הודו או המזרח לא עשית. וגם לא תוכל לעשות כי כמו שאמרת אתה כבר מבוסס. טיול יקר יותר בגיל מאוחר יותר יכול לעשות גם מי שלא היה בעתודה. אגב כל הכבוד לך שעשית טיול כזה, רוב חברי שהשתחררו התחילו לעבוד ומעטים יצאו לטיול. ב. אכן בצבא מקבלים היום הרבה כסף. בהי טק מרויחים סכומים דומים. אבל זה נכון שבהי טק עובדים יותר. ג. מקצועית - אין מה להשוות את המצע העצום באזרחות לצבא. נכון שיש תפקידים מדהימים ויש מקצועות שיש לצבא מה להציע. אבל בסה"כ רוב התפקידים משרדיים ושוליים. כאשר לאזרחות (למרות המצב היום) יש כמה סדרי גודל יותר להציע. צדקת במה שאמרת על השיקול החברתי. ואני שמח שאתה שלם עם עצמך לגבי העתודה. אבל אתה חייב להסכים איתי בדבר אחד. המסלול הזה מסתיים בגיל 28. אם נהנית הרווחת מעט מאד (ולטענתי בכלל לא) אבל אם היה לך רע עד גיל 28 אתה סובל בלי יכולת לשנות את זה. בניגוד לצבא רגיל שהוא עד 21. לצערי זה מטה את הכף לכיוון השלילי

H20

New member
חבל שזו נקודת המבט שלך, שמש../images/Emo46.gif

"אלה בגילאי ה 25+ שלא היו בעתודה, הם בדיוק בשנה ראשונה-שניה באוניברסיטה (אחרי מנוחה, חו"ל, לחמן, אנקורי, חו"ל, מכון גבע,...), מקללים כל רגע" על סמך מה הנתונים האלה? "לחמן, אנקורי"- על מה אתה מדבר?! לא כל מי שויתר על "חלום" העתודה הוא איזה מסכן שצריך לשרוף זמן וכסף על השלמת בגרויות. " שנה ראשונה-שנייה באוניברסיטה"- חישוב מתמטי פשוט מראה שאפשר בגיל 25 להיות אחרי שירות צבאי רגיל, עם תואר ראשון ביד ולהתחיל כבר תואר שני.וכן, אפשר להשחיל באמצע טיול בחו"ל. אז לפני שאתה מנסה למשוך אנשים לעתודה ע"י הכפשת "פשוטי העם", תחשוב שוב. אני מקווה בשבילך שיש נימוקים חזקים יותר בעד עתודה.

נו בחייך... הוא כבר כתב במיליון שור

במיליון שורות את הנימוקים... תטרח ותקרא ואל תבקש שוב ושוב.... ובלי להכנס שוב למה אני חושב, העובדה היא שלעתודאים השנה הראשונה לפחות בלימודים זה משחק ילדים לעומת מה שעובר על כל הסטודנטים אחרי צבא....

H20

New member
כושי יו יו, תקרא שוב את מה שכתבתי

לא ביקשתי ממנו לפרוש שוב את נימוקיו בעד העתודה. אני רק חושבת שלהשמיץ ולהפחיד זו שיטה די גרועה למשוך אנשים לשם. שמש לא התמקד בקשיים שיש לסטודנטים שאחרי צבא... הוא טען פשוט שהם מתחילים ללמוד בגילאים מאוד גבוהים, אחרי שבזבזו את כספם וזמנם בהשלמת בגרויות ובטיולים להודו. במילה אחת- שטויות וסטיגמות. ההתנשאות שלו מוציאה שם רע לעתודאים.

תגיד כושי...

בתור עתודאי שהתחיל את לימודיו לפני לא הרבה זמן(או לפחות ככה הבנתי...) איך אתה ובכלל רוב העתודאים מסתדרים בתחום החברתי? והכלל,(סלח לי על הבורות...אבל מה אתה לומד ואיפה?). בתודה מראש, פייד!

למעלה