שלוםםםםםםם

שלוםםםםםםם

אהלן, שאלה קטנה... המורה שלי עובדת איתי יותר על תיאוריה ופחות על טכניקה... אני רוצה להתחיל לדחוף (חזק!) לכיוון של הטכניקה אבל אני לא יודעת במה להתמקד, כלומר מה לבקש ממנה בדיוק ללמד אותי כדי לדעת לנ-ג-ן יותר טוב ? תרגילים וכאלה... (נכון שהיא המורה אבל בגדול נראה כאילו התחום החזק שלה הוא בתיאוריה ואני באמת מעדיפה את הקטע של הנגינה תכל'ס...) עצות יתקבלו בברכה :) שבת שלום

yotamn9

New member
תיאוריה זה חשוב

אבל גם טכניקה. פשוט תבקשי ממנה לשלב..

ביקשתי

והיא מנסה אבל זה לא מספיק לטעמי. אולי אני צריכה לתת לה קצת יותר כיוון על טכניקות שאני מעוניינת ללמוד... הבעיה שאין לי מושג מה לבקש!

את מנגנת על

חשמלית או קלאסית\אקוסטית? זה יעזור לפורום להבין על איזה טכניקות את מדברת

Amiram_e

New member
תתחילי עם סולמות

וסוגי פריטות וחשוב מאוד תווים. קודם את צריכה להחליט איזה סגנון את רוצה ללמוד. אם שירים, אז להתמקד באקורדים שונים ופריטות. אם קלאסי אז להתחיל ללמוד יצירות קלות למתחילים. תוך כדי לימוד יצירה תכירי שיטות פריטה, תתרגלי מעברים על הגריף וכמובן במשך הזמן תפתחי הרמוניה ומהירות טכנית בנגינה. אני חושב שלא צריך להגיד למורה איך ללמוד, או מה המרכיבים של הלימוד, אלא יותר מה התוצאה שאת מצפה לה. תיאוריה אפשר לשלב עשר דקות כל שיעור. לדעתי, אם התיאוריה לא מועברת בהקשר לאיזה קטע שלימדו אותך, זה בזבוז זמן לשבת וללמוד תיאוריה ככה סצם באמצע הישעור. את זה אפשר בהחלט ללמוד דרך האינטרנט. שוב, המורה שלי יכול ללמד אותי בתחילת יצירה מה זו יצירה ברה במול. יסביר את מבנה הסולם וכו.

הי אמירם:))

כרגע אני לא מעוניינת ללמוד תווים או יצירות קלאסיות. מה שיותר חשוב לי זה ללמוד שירים ,מהירות טכנית והרמוניה ובכלל איך לנגן נכון וכו' ...פחות לנגוע בתחום הקלאסי. אקורדים,סוגי פריטות ומעברים יוצא שאני מלמדת את עצמי... היא באמת אחלה מורה אבל כשאני מבקשת ממנה לראות איך אני מבצעת אקורדים מסוימים או מבקשת טיפים להנחה נכונה היא אומרת שהכל עניין של אימון ואיך שנוח לי... נניח אם אני נוגעת במיתרים באקורד X ,היא פשוט אומרת לי להמשיך להתאמן עד שאני לא אגע. איכשהוא אני מסתדרת בסוף לבד אבל זה לוקח לי הרבה זמן ונראה לי (סתם מתוך הגיון, אין לי שום ניסיון) שמורה גם אמור ללמד את זה בין השאר... סתם לקחתי דוגמא ספציפית אבל בגדול אני מצפה ליותר מרק תיאוריה. (שאגב, לדעתי מורה שיושב מולך ועונה לך על שאלות מלמד הרבה יותר טוב מהנט. וניסיתי את שתי השיטות..) אגב, אני לא חושבת שזאת מתוך כוונה רעה,כי היא באמת סבבה, העניין הוא שאני לא רואה שהלימוד איתה מקדם אותי לכיון הטכניקה שבה אני מעוניינת ולכן לפני שאני אולי מחפשת מישהו אחר,חשבתי לכוון אותה קצת... אולי היא סתם לא קולטת מה בדיוק אני צריכה או משהו...

Amiram_e

New member
לדעתי

תחליפי מורה ובהקדם. מצטער להיות כזה בוטה אבל עושה רושם שהיא מאוד רצסיבית. מורה טוב צריך להוביל את הלימוד ולא להגיד, "איך שנוח לך". עקב הכרותי איתך דרך הצ'יטוטים שלנו אני מרשה לעצמי להגיד לך שלדעתי את עושה טעות בהגדרת הלימוד. אני מבין שאת לא רוצה ללמוד קלאסי על מנת לנגן יצירות של באך,אך חשוב לקבל בסיס טכני ואת זה תקבלי רק דרך לימוד של יצירות קלאסיות. אולי ההגדרה יצירה קלאסית מפחידה קצת, אבל יש הרבה יצירות נחמדות שממש תאהבי. אם היית אומרת לעצמך שלא בא לך ללמוד עם מורה, אני מבין. אז היית פשוט מתאמנת מספר של אבי ברק על שירים. אבל כבר בחרת ללכת ללמוד עם מורה, את משקיעה כזף ובעצם את לומדת מה שהיית יכולה ללמוד מספרים. התקופה של ההתחלה היא התקופה שבה לומדים טכניקה וחלק מזה לא אמור להיותל מעניין. התוצאה היא שחשובה. גם סולמות זה דבר משעמם, אבל עדיין זה חשוב ללימוד טכניקה. בקיצור, טכניקה לא תרכשי מללמוד שירים ואקורדים. נגנים טובים, גם כאלה שמנגנים רוק קיבלו בסיס קלאסי. זה חשוב מאוד. יש הרבה יצירות נחמדות מאוד של פרננדו סור ואחרים שיעזרו לך ללמוד את הבסיס. משם תחליטי את לאן להתקדם.

מאיושSP

New member
שאלה

היי, אני לומדת עם מורה צעיר כמה חודשים. אני יודעת בינתיים כמה סולמות ואילתור, המון אקורדים כמובן וגם אקורדי גשר והוא גם מלמד אותי תאוריה קצת בכל סוף שיעור.. בקיצור, ראיתי שכתבת על יצירות קלאסיות כדי להתקדם וזה מעניין אותי, תוכל לתת כמה המלצות למה אפשר ללמוד? תודה!

הי

כן אני חוששת שבקצב הזה אני באמת אאלץ להחליף מורה למרות שאת התיאוריה היא מלמדת טוב והיא באמת נחמדה...ולא בא לי להתחיל לחפש מישהו חדש... וזה לא שאני מפחדת מקלאסי. זה פשוט כרגע פחות מעניין אותי, אני רוצה כרגע לשלוט טכנית בגיטרה ,ללמוד אקורדים,פריטות ולנגן שירים. אתה אומר שבשביל זה צריך לדעת קלאסי, השאלה שלי היא למה? אולי אני באמת לא ממש מבינה למה אתה מתכוון... אגב, בהתחלה חשבתי שזה נורמלי שמורה אומר תעשי אקורדים איך שנוח לך ותתאמני עד שבסוף זה יצא. אבל לאחרונה באמת תהיתי אם מורה לא אמור לתת טיפים להחזקה נכונה...

Mr MAG

New member
לדעתי

קלאסי לא חייב להיות הבסיס. נכון שקל למצוא יצירות "קלאסיות" במגוון רמות קושי החל מרמת מתחילים ביותר ולרמת ווירטואוזו.. ההבדל הוא, לצערי, ולטעמי האישי בלבד, שביצירות הקלאסיות שניתנות בקלות לנגינה רמת העניין.. שואפת לאפס. לעומת זאת בסגנונות יותר מיינסטרים כמו רוק ניתן לנגן מנגינות מאוד פשוטות וקלות להתחלה אך הן מוכרות ומהנות יותר לנגינה. אני אישית התחלתי לנגן רוק ורק עם הזמן ועם ההתקדמות התחלתי להמשך למזויקה קלאסית שעניינה אותי ואתגרה אותי טכנית כמו יצירות של באך שהבאת בתור דוגמה. לדעתי כל עוד בשלב כלשהו כן פותחים את הראש אל הסגנון וצוברים בו נסיון זה בסדר ולא חייבים דווקא מהרגע הראשון להכנס לתחום הקלאסי. ניתן לפתח טכניקה נכונה וטובה גם בדרכים אחרות.

Amiram_e

New member
הכל קשור להגדרות

אם מישהו יגיד לי שהוא רוצה להיות נגן ג'אז, לא אגיד לו ללמוד קלאסי לפני כן כי ג'אז מעניק בסיס מעולה באילתור ואקורדים. אם מישהו רוצה לנגן רק שירים ולהיות חובבן מינוס, מגניב, אפשר ללמוד אקורדים ולנגן בכיף. אפילו לא חייבים מורה. אבל כאשר מישהו אומר לי שמפריע לו שהיכולת הטכנית שלו לא טובה, רוצה להשתפר בפריטות ומעברים בן אקורדים ובכלל לקבל שליטה טובה בגיטרה, אני אמליץ לו לו לקבל בסיס לפחות קלאסי. שוב אני מזכיר, אני חושב שאנשים נרתעים מההגדרה, יצירות קלאסיות יכולות להיות נחמדות מאוד. בספרים של פרננדו סר יש קטעים מאוד חמודים. משלבים את כל האלמנטים. אני מאמין שמורה טוב ימצא את הנתיב עבור התלמיד שלו. אני הייתי באותו המצב בגיל 16. רציתי לדעת לנגן הכל, הגעתי למורה ואמרתי לו שאני רחוצה את זה ואת זה והכתבתי לו מה ללמד, בסוף הוא אמר לי פשוטו כמשמעו "לך מכאן, לא רוצה ללמד אותך". היום המטרה שלי היא קלאסית אבל עדיין, אף אחד לא ישכנע אותי שהוא יהיה גיטריסט טוב וטכני מלשבת עם מורה וללמוד לנגן שירים של שלמנה ארצי.

A&A

New member
זה אקסיומה כזאת

ככל שתדעי לנגן, יהיה לך יותר קל ונחמד להבין את התיאוריה שמאחורי זה מצד שני, אם את יודעת לנגן.. יש לך פחות מוטיבצייה ללמוד תיאוריה...

Mr MAG

New member
לא מסכים

באיזשהו שלב מידת ההנאה שאפשר להפיק מיכולת טכנית בלבד (קרי תוכי רואה תוכי מנגן) יורדת משמעותית ומופיע חשק להבין את מה שאתה מנגן ואף ליצור משהו משלך. כאן נכנס העניין בתאוריה. לא רואה פה אקסיומה. אתה מתחיל מהטכניקה ועם האוכל בא התאבון בד"כ.

למעלה