שלוםלום

rage more

New member
שלוםלום

שמעתי שזה פורום נחמד :] יש לי ציור עם אותיות/מילים אין לי מושג באיזו שפה הן..... אולי אתם יכולים לעזור לי??? תודה רבהההההה עדי

שרית(^_^)

New member
זה סינית בשבילי ../images/Emo13.gif

כלומר, הכיתוב הזה הוא בסינית, לא ביפנית.

GnomeBubble

New member
houou!

זה באמת סינית, אבל אני יכול לקרוא קצת. שני הקאנג'י האחרונים זה houou (ככה אומרים את זה ביפנית, במנדרינית זה אולי משהו כמו feng huang), ציפור סינית מיתולוגית. עד כמה שאני יודע הציפור הזאת אדומה, ובד"כ מבלבלים אותה עם עוף החול (הפיניקס), אבל בניגוד לעוף החול היא לא בוערת וקמה לתחייה. הציפור היחידה שאני שמעתי עליה מהזן על זה (וזה גם דרך תרגום יפני של אגדות סיניות) זה סוזאקו (朱雀), אחד מארבעת האלים של ארבע הרוחות.

GnomeBubble

New member
ועוד משהו

את הקאנג'י הראשונים אני לא מכיר כמילה, אבל אם מחברים אותם ביחד הם יוצרים איזשהו משהו הגיוני: אש מסתורית (genka), שזה איכשהו מסתדר עם הציפור האודמה. ועוד משהו קטן ומעניין, הקאנג'י הראשון של הציפור האדומה מסמל את הציפורים ממין זכר והקאנג'י השני את הציפורים ממין נקבה.

5 0 6

New member
אכן feng huang.

זו ציפור בעלת ראש פסיון וזנב טווס מהמיתולוגיה הסינית. היא המקבילה להו-או היפנית.

GnomeBubble

New member
אני חייב להודות

שהשם הו-או לא נשמע ממש מלהיב, בניגוד לפנג הואנג. בכל אופן, מצאתי קישור.

5 0 6

New member
התיאור שלה מעט שונה ממה שאני מכיר,

אבל זו היא. הפנג הואנג יצרה את האגם המערבי יחד אם (כצפוי) דרקון האיחד (Jade Dragon). איחד זו סוג של אבן יפה שמוזכרת הרבה במיתולוגיה הסינית.

5 0 6

New member
ותודה. הקישור שנתת יועיל מאוד

לפורום מיתולוגיות ולסעיף המיתולוגיה הסינית באתר שלנו.

GnomeBubble

New member
wikipedia זה תמיד טוב

אבל לא הצלחתי למצוא שמה מידע על ארבעת האלים הסינים של ארבע הרוחות (היפנים לפחות קוראים להם שיג'ין, 四神, ארבעת האלים). אני מתעניין במיוחד לדעת על הואריציה שמחליפה את האל המערבי (הטיגריס הלבן ביאקו, 白虎) עם קירין (麒麟). הנה משהו שמצאתי על זה, אבלאני לא בטוח כמה זה מדוייק.

5 0 6

New member
ושוב תודה מפורום מיתולוגיות.

ואתה יכול לנסות את מזלך פה.

למעלה