תשובות
היי מור, ברוכה הבאה. יש לנו פה כמה שעברו קורס בג'פטו וגם כמה שעברו בנ.ל.ס, אני מציעה שכל אחד מהם יספר קצת איך בקורס שלו כדי שתתרשמי ותגיעי להחלטה בעצמך, כי בסופו של דבר את זו שמשלמת על הקורס והולכת אליו. בסוף הקורס את יכולה להתקשר לאולפנים שעוסקים בדיבוב ברחבי הארץ (ואת הרשימה תוכלי למצוא בטאגליינס של הפורום, בסרגל הכלים שנמצא מעל שם הפורום), להציג את עצמך ולאמר שסיימת קורס (אחרי שבאמת סיימת כמובן) ואת מעוניינת לבוא לVoice Test. במידה ויש סדרה חדשה, יזמינו אותך כנראה ואם לא - תמיד יהיה זמן. אלא אם כן ייצא שתעשי מה שבר עשתה (עשתה Voice Test בתומיתות רק כדי שיבחנו את הקול שלה לסדרות שיגיעו בעתיד ולא עשתה אודישן לתפקיד מסוים). בעבודה הזו את לא חייבת סוכן\ת כדי להכנס לתחום. ברור שסוכן\ת תמיד תורם\ת וחוסך לך את עבודת ה"רדיפה" אחרי האולפנים אבל את יכולה להתחיל כמו שאמרתי לך. אם ממש תרצי להיות מיוצגת בסוכנות (וזה רצוי לעשות כשיש לך לא מעט מה לכתוב בקורות חיים שלך) תשלחי פרטים וקורות חיים. אני לא מכירה הרבה סוכנויות שמייצגות רק מדבבים\קריינים מלבד "כחול לבן" (או איך שקוראים להם) אבל עזבי דיבורים על סוכנות עכשיו. בקשר לשאלה האחרונה. את בהחלט מקבלת כסף על מה שאת עושה כמו בכל עבודה בימינו. בעניין הזה אני לא כל כך מבינה (לגבי כמה\איך\מה וכו'...) ואני גם מניחה שלא רלוונטי כל כך לדון על זה פה אבל יש, בטח שיש. מקווה שעניתי לך על כל השאלות ובהצלחה!