שלווווום

TzutZ

New member
שלווווום../images/Emo70.gif

אני חושבת לטוס להודו בסביבות ספטמבר-אוקטובר ורציתי לשאול האם התקופה הזו מתאימה לטיול בדרום מבחינת מז"א...? מעבר לזה- כמה בממוצע מבזבזים בחודש בהודו? בלי להתכלב בכלל, לחיות טוב ... אשמח לשמוע מאנשים שהיו לאחרונה או יודעים...

ת מ י מ ה

New member
הייי

אני חזרתי לפני חודש טיול בהודו בספטמבר אוקטובר מצויין לדרום חודש בהודו בסביבות 400-500 דולר

kogawa

New member
ספטמבר מצויין לדרום הודו?

לשואלת, חכי לעוד תשובות!

ת מ י מ ה

New member
כן...

מה אתה מפקפק ממאי עד יולי \אוגוסט זה זהמן לצפון ומספטמבר זה זהמן לדרום...

TzutZ

New member
מחכה...

למרות שנדמה לי שהיא צודקת, פשוט רוצה להיות בטוחה.

silver jew

New member
אני הייתי בספטמבר בדרום - חום אימים

...אבל, אין תיירים וזה כייף. אם את מסוגלת להתמודד עם החום - שמתחיל להעלם לקראת אוקטובר - סבבה.

kogawa

New member
באיזה דרום היית?

גם בקרלה, קרנטק ואנדרה פראדש היה חם? או שהיה חם וגשום רצח שם עד שדגים טרופיים שטו באויר? ולמה לא היו תיירים אם זו תקופה מומלצת? ולתמימה, אני מבין שאני עושה טעות שאני מוציא שתי קבוצות לצפון מזרח הודו בדצמבר ומקווה להוציא עוד קבוצות לשם עד אפריל?

silver jew

New member
אוקיי, הייתי בטאמיל נאדו, מהראשטרה וקרנאטקה

בספטמבר. רק במומבאי חוויתי את המונסונים - בכל שאר המקומות היה פשוט חום אימים (הגעתי בהתחלה לחתונה בצ'נאי...) עובדה, תיירים כנראה שמגיעים רק באוקטובר (אז כתוב עונה מומלצת - אוקטובר עד מרץ) - כנראה שכולם מגיעים בראשון לאוקטובר

silver jew

New member
לאיזה צפון מזרח?

אני הייתי בנובמבר-דצמבר באסאם, מגהליה וטריפורה ודווקא היה ממש מעולה (למרות שירד לא מעט גשם במגהליה).

ת מ י מ ה

New member
אמרת צפון מזרח

קאסרדיבי וכו' וזה משהו אחר.. ממאי מתחיל הצפון של קאסול מנאלי ברישקש עדיין חום אימים בתקופה הזאת...

קאסר דווי

אאל"ט באוטרנאצ'ל, ליד הגבול עם נפאל. לא הייתי שם. ולשואלת - גם אני מוציאה כ500 דולר בחודש. עוד מעט הביתה! נעם

kogawa

New member
ועכשיו התשובה המוסמכת

ממוצע ימי הגשם בדרום הודו בחודשים ספטמבר ואוקטובר על פי סטטיסטיקה של 10 שנים: פורי: 19 ימים, גואה: 21 יום, בנגלור: 18 ימים, קוצ'ין: 28 יום, טריוונדרום: 20 ימים מייסור: 13 ימים, צ'נאיי: 18 ימים, (לקוח מאתר "למטייל") החלוקה של צפון/דרום לפי קאסול / גואה היא פשטנית מכדי לתאר מזג אוויר ביבשת. ואגב, צפון מזרח נמצא 1200 ק"מ מאלמורה וקסר-דווי, כמו המרחק מתל אביב לרומא

TzutZ

New member
אז להבין מזה

שלא כדאי להגיע לדרום בחודשים האלה?... באילו מקומות בהודו מומלץ לטייל בתקופה הזו?

kogawa

New member
אין שום בעיה להגיע לדרום

אבל חם וגשום שם. בספטמבר מורדות ההימלאיה (אוטרנצ'ל והימצ'ל) נעימים ונוחים, ובאוקטובר גם המדינות המעט דרומיות יותר כמו פונג'ב, אריאנה, דלהי, רג'אסטן, אוטר-פראדש ובנגל המערבית מתאימים, ובהדרגה נעים לרדת דרומה.

jeshu

New member
אז לפי הנתונים שהבאת במקום הכי גשום ,גשום חצי מהזמן.כלומר לא ממש נורא,כשמתעלמים מעניין הטמפ'. רק שים לב מה אתה עושה עם נתונים...

ת מ י מ ה

New member
אלמורה

קאסרדיבי מוזכרת בלונליי פלנט בתור מקום שיש בו מקדש שכמובן נורא חשוב וקדוש...

למעלה