הסבר הקבוע שלי
את קוראת לפעמים ספרים? רואה סדרות טלוויזיה או סרטים? כנראה שכן. אז קורה לך לפעמים שאת יושבת וחושבת אחרי שסיימת לקרוא/לצפות מחשבות בסגנון: "מה אני הייתי עושה במקום הגיבור/הסיידקיק/הנבל"? או חושבת איך את היית משנה את הסיפור אם היית כותבת אותו או משתתפת בו? אז זה בערך מה שעושים במשחקי תפקידים. יש אדם שמתפקד כ"מנחה" - הוא מנסח את הקווים הכלליים של הסיפור, ויש את השחקנים, שמתארים מה הדמויות הדמיוניות שלהם עושות בעלילה הדמיונות שלו - מה שעלול לשנות את העלילה ולעצב אותה לכיוונים אותם המנחה לא צפה כלל! איך מחליטים מה קורה, מה מצליח ומה לא? כאן יש כללים מוסכמים - ברוב המקרים מדובר בשיטה המסתמכת על תוצאות אקראיות שמתקבלות מקוביות וקווים מנחים לפירוש התוצאות הללו. השיטה למשל יכולה לתת כללים שיקבעו עד כמה הדמות הדמיונית חזקה או חכמה, או מה הסיכוי שלה להצליח לטפס על עץ או לירות בקשת. למשל: המנחה מציב סיפור דמיוני במרכזו יש לנו בנק גדול, והשחקנים משחקים דמויות דמיוניות של שודדי בנקים שמעוניינים בתכולת הכספת שלו. כמו בסרט פעולה או מתח, הם מתכננים את המהלכים שלהם, ונעזרים בכישוריהם, בעוד שהמנחה "מתפעל" את שאר סביבת המשחק - יחידת המשטרה שרודפת אחריהם, שומרי, עובדי ולקוחות הבנק, את סוחר הרכבים הגנובים שהלשין על הגיבורים שלנו (והם לא יודעים את זה) וכן הלאה.