שלווה

KEiN

New member
ידעתי ../images/Emo70.gif ידעתי ../images/Emo70.gif ידעתי ../images/Emo70.gif

ידעתי שהאנטשומאן הזה קיים! וידעתי שהוא תמיד מקשיב!!! רק לא היה לו שם
ידעתי ידעתי ידעתי
יא בייבי! בהתחלה חשבתי שזה אלוהים, עכשיו אני יודע שזה אטנשומאן..

שששלום

New member
אטמאן=אגו

איך למען השם האגו שומע באופן הנכון. היתכן והוא שומע באופן הנכון לא כאגו ומכאן כל טעיותיך ? או שמושגיך שגויים או מה ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????

אינקה

New member
../images/Emo20.gif מי אמר לך שטות כזו?

האטמאן אינו האגו אלא התודעה העליונה בה אין כל חלוקה. האגו "משאיל" ממנה את עיקרון (תחושת) העצמיות אבל משייך אותה בטעות להכרה הפרטית - לגוף, אישיות וכו´.

KEiN

New member
נכון מאד! ../images/Emo45.gif

אני ממשיך לראות את האנשים כצעצועים מוחלטים בידיי הקול הפנימי שלהם, האיגו והחשיבות העצמית, כאילו שאין להם שמץ של מודעות, וקיומם הופך למהיר בעיניי {מהיר זה בעצם משתנה להרגשה מהירה ומוזרה כזאת
}. איך אני יודע עם אני מודע? כשאני חושב לעומק, כולנו בובות על חוט שמחזיק הנשר, ככה שאפילו אם יש לך מודעות למחשבות שלך, אתה צועד בשביל שבכל מיקרה היית צועד בו... לא?

שששלום

New member
למה להעליב את בודהה ?

הרי הוא דיבר על אנאטמאן (ביטול האגו). בדיוק אתמול היה שיעור ולא היית. במקום לכתוב שטות אפשר לדבר בניסוחים יפים. אפשר להבהיר מונחים. אם אתה לא עושה זאת ארוץ להנהלת הפורומים. ראה הוזהרת. התנצל ומייד. מחכה.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif הנה אני מתנצל ../images/Emo13.gif

בודהה יקר. אף אחד לא סיפר לך שטויות, פשוט לא הבנת וקפצת למסקנות. במקום לכתוב "אתמול היה שיעור בו הבנתי כי האטמאן הוא האגו שכן אנהאטמן הוא ביטולו" כתבת "האטמאן=אגו" ובילבלת את היוצרות. "אנאטמאן" הוא ביטול האגו שכן זוהי הכרה בהאטמאן כעצמיות, במקום באגו מוגבל. מקורה של המילה "האטמאן" בסנסקריט ומובנה הוא "רוח חיים" או "הרוח הגדולה". התרגום הוא ל´עצמיות´ (self) ובודהא השתמש במילה אנהאטמן כדי להביע את רעיון אי העצמיות הפרטית. רעיון זה אינו סותר בשום אופן את מהותו של ´האטמאן´ - הרוח הגדולה, נשמת הכל, המודעות העליונה שיש בה עדיין זרע של עצמיות. פשוט יש כאן שימוש במילים המביעות עצמיות: פעם אחת מדובר על עצמיות מוחלטת (האטמאן) ופעם אחרת על אי-עצמיות אישית (אנהאטמאן). בסופו של דבר זה בדיוק אותו הדבר.

שששלום

New member
היתכן ואתה טועה בהבנתך ?

כי עצמיות מוחלטת ועצמיות אישית זה 2 דברים שונים. האן בהתחלה לא יהפוך דברים שונים במהות כי אם דבר והיפוכו כמו אין וינג. למדתי קלות השפה. אז למה אני לא הבנתי ? זה לא היה שיעור מ´ כי אם שפות ומזמן והבדלי המינוח ברורים. כנראה שלך דבר לא ישנה כי סיימת ב"זה אותו הדבר". איזה מן הבנה זו ? זו או טעות שלך שברור לי שתסרב להכיר בה או שאתה יודע ופשוט מטעה אחרים בזדון.

שששלום

New member
אינקה אמרתי לך בעבר

אתה מכריז ברבים ובתיחכום רב על ידיעותיך ועצמך ומתכחש לכל סוג של החלטיות. סותר עצמך באותו משפט. יש שיגידו שמפעם לפעם יש בדבריך טעם. לכל אדם בר דעת יכולה להיות הצלחה כזו. אתה נלחץ שאפנה להנהלת הפורומים אז מתנצל ואמור מבחינת תוכן דבר והיפוכו באותו משפט. צר לי עליך. צר לי יותר על המוטעים מדבריך. לא ינום ולא ישן שומר ישראל וגם לא סתם אחד שאכפת לא מהטעייה ציברוית ומכוונת. לפחות מחק מכרטיסך את כל דבריך אודות הנחיית סדנאות מ´. אני בטח שלא אלמד ממך. אחרים שרואים אותך כאן ואת הדיונים שלנו גם יחשדו. אז אם תדבר שטויות כמוני ניחא אבל הילת מנחה סדנאות עם כ"כ הרבה איך לקרוא לזה מלמד מ´ ע"י חוסר בהירות? תחליט. יכולתי להניח לך ואז בעצם כמעט ולא היית זוכה ליחס ממשי. אבל בדיאלוגים כל פעם מתגלה עד כמה אתה חסר בסיס ודבריך הם לצורך גזילת אנרגיות מאחרים ולא כי יש לך דברי טעם. לפעמים יש דבר מה אז מה זה קורה לכל אחד בלי הילת ה"מומחה". ??

אינקה

New member
../images/Emo20.gif אתייחס רק לדבר אחד ממה כתבת

הוא עניין ה"דבר והיפוכו": הידע ה"רוחני" נראה כסתירה, כי בתפיסה המוגבלת שלנו המוחלט והיחסי אינם דרים בכפיפה אחת. לכן כל נסיון לתאר ידע כזה יכול להשמע כדבר והיפוכו. זה תלוי בעיקר בעוצמת ההפרעות בהכרתו של המאזין. זה כמו לומר שכדי למצוא אהבה צריך להפסיק לחפש אותה (דבר והיפוכו: איך תמצא אם לא תחפש?), אבל זו האמת. העקרון הזה תופס גם ברבדים מופשטים יותר. אפשר אפילו לומר כי מי שאינו מצביע בפניך על הסתירה שבקיום, מטעה אותך. כל עניין המדיטציה הוא בעצם נסיון להיות מודעים לסתירות אלו - ומשם להתעלות מעליהן.

KEiN

New member
פעם ראשונה שאני רואה שמאשימים

לוחם על היותו לוחם
פשוט מעלה בי זכרונות מהימים בהם שפטו מורה על שלימד את ´תורת האבולוציה´ של דרווין.. משפט הקופים? לא? בכל מיקרה, כל עוד לא פגשתם אישית את ההאטמנןוןוי הזה, לא נראה לי שלאף אחד מיכם יש זכות אמיתית לקבוע מה הוא,- ועוד משהו, מדעי הרוח והעובדות הקבועות בהן מבחינתי כולן בגדר תאוריה לא ממומשת, אין מתמטיקה בנפש, ואין ניסוי שניתן לערוך בדיוק כמו בסוציולוגיה ופסיכולוגיה.... ידוע שכל תורתיו של פרויד, הינן בגדר תאוריה בלבד... נ.ב מה?? להתלונן על כתיבת משהו ואז סתירתו? הרי זה מגוחך

אתה משתבח מיום ליום

ראשית אני מסכים עם דברייך הדברים שמועלים כאן הם דורשים ידע רב ולא דווקא לקבל מידע על התכנים ולכן אוליי רק אוליי קיימים ויכוחים {לא בטוח} הנובעים מחוסר ידע ולא מידע (אל תתעצבנו עליי זוהי רק אפשרות ואולי איננה נכונה) שנית צר לי לתקן אותך נערכים ניסויים פסיכולוגים, סוציולוגים על בני אדם ובעלי חיים ולא רק ניסויים פיזיים אלא התמודדויות בחברה אדם / או חיה במצבי דוחק ומצבים קיצונים לפי מיטב הבנתי ישנו תחום שנלמד באוניברסיטה המוגדר "כמדעי החברה" הכולל בתוחו מדעי ההתנהגות -פסיכולוגיה, קרימינולוגיה,סוציולוגיה וכו´ אומנם הוא איננו מדוייק כלמידת מדעי ההנדסה-(מדעיים מדוייקם) אך עדין מדע הוא מדע וכמו כול דבר בחיים גם במדע מדוייק אחרי שנים מגלים טעויות בסיסיות בתפיסתינו לא מזמן היה מדען החושב כי התפיסה של איינשטיין על מהירות האור ומשוואות הקוונטים אינם נכונה e=mc*mc זה (היה אמור להיות בריבוע) שזה משנה את כול תפיסת הזמן והמרחב למרות שאני חושב שמי שחושב אחרת טועה אך קטונתי מאיינשטיין וממדענים אחרים וכמובן כמו כול מדע הוא ניתן לשינויי והוא דינאמי גם תורותיו של פרויד לדוגמת תפיסתו על חלומות ופירושם- היום לאחר שנים מבינים שתפיסתו היתה מוטעת (פשוט אתה עוסק בחלומות צלולים) אם תרצה הרחיב לך באופן אישי על תפיסות על חלומות ומשעותן אינני מבין הרבה פשוט יצא לי קורס כללי בלימודי על "חלומות ומשעותן"- כן יש דברים גם מענינים כשלומדים ובחירה בקורסים מעניינים כמו: קבלה, פילוסופיה יהודית ,ועוד רבים המשך כך ותגיע רחוק דודו

שששלום

New member
סתם שאלה

אתה עדיין לא נוהג זה אומר שלכולם אסור לנהוג ? אם אומר לך שאתה צודק וטועה תבין משהוא ? בכלל מזה לוחם ? יש את החיים תחייה או תמות. בחר.

KEiN

New member
../images/Emo4.gif

לא משנה מה תבחר, אתה תמות, לא? השאלה היא "איך תחיה"... אני אומר שאסור לנו להיצמד לעובדות, כי אלו בעצם נתונים שמבוססים על התפיסה שלנו כעת- ואלו מילים שהוחדרו לנו לראש בילדותינו, היצמדות לנתונים האלא רק תימנע מאיתנו להיפתח לתבונות יותר גבוהות, הלוחם מנסה להתפתח לתבונות גבוהות, ולכן הגדרה של משהו כ´נכון´ או ´לא נכון´ היא מיותרת ורק מבזבזת אנרגיה על ההיצמדות לאגו ולעובדות. לכן אם אני רואה מישהו שצועד בדרך הלוחמים- שאומר משהוא ואז מסכים לגמריי אם עובדה שסתורת את עובדה מס´ 1,- אני לא אתפלא... לכן אני לא מאמין בהאחזות לחוקים ולהרגשות שלי- כי אלו בסה"כ התבטאויות של התת מודע שלי, לא יותר- התת מודע שלי הוא ספר שנכתב ע"י ההורים שלי. לא אחת, בשיעורי הכימיה שלי בבית ספר, שמעתי על חוק שנשבר על מס´ לא מצומצם של ´יוצאי דופן´, רק שיעור או שתיים מאוחר יותר... לפעמים פשוט בא לי להתפרץ על המורה בתורות רוחניות, אבל וואט-דה-הל... לא נורא, כי גם התורות שלי לא נכונות משהו....

שששלום

New member
טעות זה תלוי בעיקר בעוצמת

דבריו של האומר. עכשיו חושך בישראל. במקום אחר ברחבי העולם השמש זורחת. אם לא אסביר זאת כשאומר עכשיו השמש זורחת אלא אשאר ברמה זו אצא מטעה. לכן הבנת הסתירה פשוטה כשיודעים להסבירה ולגרום לאחר להבינה ולהפנימה. אבל כשהדובר לא ברור ניתן לשמוע חוסר הבנה שלו ותו לא.

mahashunya

New member
לימטב הבנתי התפישה המושגית הנכונה ה

לפי הוודאנטה, אטמאן הוא אכן אותו "עצמי טהור", גרעין שנמצא עמוק במעמקי האישויות היומיומית שלנו, זו שקובעת את יחסי הגומלין שלנו עם העולם. אישיות זו על מניעיה, מצוקותיה, הבנותיה, דיעותיה הקדומות היא האגו ( ´אהאם-קאר´ בסנסקריט = ה"אני המבצע"). האטמן הוא יסוד פרטיקולארי הזהה לברהמן שהוא המהות האחת האוניברסלית. כמו שטיפת מים זהה במהותה למי האוקיינוס. זהות זו היא העניין של האופנישדות. להבנת הקשר בין התירגול לבין משנה זו יש לפנות לספריו של ראמאנה מהרשי הדגול. הבודהיזם המקורי איננו מאמין במשהו כמו ה-אטמן, אותו יסוד שקיים באופן ניצחי וטראנסצדנטי אלא בכך שיסוד זה איננו קיים כלל. לעומת זאת הבודהיזם מאמין ב-ריק (שוניאטה) כגורם אבסולוטי שקיים בבסיסה של כל תופעה בעולם. בזאת ניתן לתמצת את הריאקציה של הבודהא כלפי ההגות האופנישדית שעניינן הזהות בין ה-ברהמן לאטמן. תרגיל בסיסי שנותנים למתאמנים מתחילים הוא ההתבוננות; מאיין מגיעות המחשבות, היכן הן שוהות וליהכן הן הולכות. לא ניתן להצביע על מקום כזה... (ראה סוטרת הלב). האגו והסולדיפיקציה נחשבים בבודהיזם כ"תחושת האני"; "אני נושם", "אני "כועס". מעצם תחושה זו נוצר הדואליזם בין "אני" לכל אובייקט. אותם הסברים לגבי "תחושת האני" ניתן למצוא גם בוודאנטה וגם ביוגה סוטרה. אך, לא האטמאן ולא השוניאטה (הריק הזוהר) כיסודות טראנסצדנטיים יכולים "לכעוס", "לרעוב", להתאהב וכו´. רק האגו. ברגע שתחושת האני ניזנחת (זו הפרישות האמיתית!) אז האגו הופך משרת, סוכן או מבצע של הספונטאניות שהיא בלתי נפרדת מהמצב הטבעי שלנו- יהא זה האטמן (דבר שקיים באופן אבסולוטי) או ה-ריק ( דבר שאיננו באופן אבסולוטי ) [מה ההבדל בין שני סוגי האסולוטיזם...?) רציתי רק להעמיד את הדיון המושגי על מקומו ותו לא. בברכה ובהצלחה.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif ברגע שתבין

את ההבדל ואי-ההבדל בין שניהם, תגיע להארה (להארונת :)

אינקה האם אתה ""מואר""

וכמו שתמיד אתה מסיים בדברייך אוליי כל מה שאתה יודע באמת זה שכל מה שאתה יודע וזו טעות

KEiN

New member
../images/Emo45.gif

יש לך נטיה
´קטנה´ לשכוח את החתימה שלך

למעלה