שלווה

אינקה

New member
../images/Emo20.gif זה נכון

אבל לא באופן שאתה חושב.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif אני מוחשך :)

וכל מה שאני אומר זו טעות, בעצם האמירה עצמה. אבל טעות אחת מתקנת טעות אחרת... כך הידע (החשיבה) גודע את עצמו עד לדממה צלולה.

mahashunya

New member
השאלה בסוף דברי הייתה רטורית...

מכל מקום תודה על דבריך, ושנזכה כולנו לכך אמן ואמן.

שששלום

New member
ואולי צריך להבין את סוגיית

חיים ומוות, תלות ואי תלות, פעולה ותגובה ותוצאה וכן הלאה. מי שמך ?

dharmax

New member
יפה...

"אנאטה" (=אנאטמן). לפי דעתי, ההתייחסות שישנה לנושא זה בבודהיזם היא מאוד מיוחדת: התובנה אנאטה, שהיא אחת משלושת התובנות, והדקה מבין השלושה (אניצ´ה, דוקה, ואנאטה), מצביעה - ברמה של תובנה, כלומר בהוונהמאיהפנייה - ידיעה של חויה ישירה - על כך שבכל חויה נצפית, של המציאות היחסית אין "עצמי" באמת! לא בתחושות, לא במחשבות, לא בחלקי הגוף ולא בהכרה עצמה. במאמר מוסגר, אוסיף, שהחשיבות העצומה שיש לעובדה זו לאור הדרך, היא השחרור מהצמדות שתובנה זו מביא, ומכאן, הסבל שנגרם מהזיהוי המוטעה שלנו עם הגוף, התכנים המנטלים וכו´, יעלם לבסוף. החלק החשוב הנושא של ההתיחסות לנושא האנאטה בבודהיזם, הוא ב"ארבעת ההצמדויות". הבודהא טוען, שהצמדות לדוקטרינה|סהדגש| כזו או אחרת בדבר קיומו של של האטמן היא מכשול. לכן, נמנע הבודהא מלהשיב לשאלה באם קיים אטמן או שלא (ראה "אנהטה סוטרה" - דוגמא בהירה ומצוינת, אם גם דקה).

mahashunya

New member
תודה...

גם על התוספת האחרונה בדבר ההיצמדות לדוקטרינה כלשהי, דבר שמזכיר את הצורך, אשר עלה בדבריך באחד השירשורים הקודמים, להיות פראגמטי! שכן לדעתי, אחת הסיבות להימנעות של הבודהא לענות על "שאלות מטאפיסיות", היתה כדי להשאיר ולמקד את תשומת ליבו של המתאמן בממד הפסיכולוגי והפראגמטי של הקיום ולהתרכז בטיפוח החוייה המיידית והשירה של הדברים ללא תיווך כלשהו (גם לא של דוקטרינה. אפילו שניתן לומר, לוגית, שהאנאטמן היא דוקטרינה בפני עצמה, אלא שיש להבין את ההקשר של נגד מה ונגד מי יצא הבודהא - "נגד" הברהמינים) ובהסרת הדוקהה. אום מאני פדמה הום.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif הרעיונות מאוד נחמדים

אך הם רעיונות. תיאורים. או שאתה יודע את האטמאן, או שאתה מדבר עליו. במילים ניתן לומר הכל, גם לטעות. אך כשהמהות נראית באופן ישיר מובן כיצד האטמאן הוא עצמי ללא עצמי, והוא זרע העצמיות באדם, אך אינו נמצא שם כלל. אני מסכים שרעיון האטמאן כדוקטורינה הוא שגוי, אך צריך להפריד בין הנסיון להבין לבין הניסיון לתאר. בעוד שהנסיון האישי להבין את מהותו של האטמאן הוא חקירה עצמית ומובילה להארה, הרי יש לפסול השתעשעות בתיאורים בלבד או נסיון לחיות על פי דוגמה ללא הבנת המהות.

שששלום

New member
אז למה לדבר על דברים שגויים

על זה אני מדבר ביחס אליך. איכשהוא בדר"כ תצא מזה. אבל שים לב. התחלת לדבר על אטמן אתה ולא אחר ובסוף הוא שגוי. אז למה ? (לדבר על זה דוגמא אחת מכמעט כל הודעה שלך) שיחשבו שאתה יודע או מה ? כשגישה זו תשתנה אוכל לנסות להתייחס לדבריך ברצינות. עד אז...

שששלום

New member
והכי מדהים/מצחיק

אתה מאיים בפנייה להנהלת הפורום וממשיך להגיב אליי. מופעל על ידי. בעבר אמרתי לך שאני מוכן שנתעלם זה מזה. סרבת והתוצאה אתה מופעל על ידי כמעט בכל תגובותיך האחרונות. תאמר סתירה זה הפוך נראה אותך מפסיק. זה הרי לחם חוקך. אתה ניזון מכך ומלמד בו בזמן אחרים על טפילים אנרגטים.

KEiN

New member
מממ.. אוליי מילה על מורה טוב ../images/Emo20.gif

יש מורים שמקריאים חומר ישר מהספר, יש מורים שאומרים את מה שאתה צריך לשמוע (לא תמיד האמת המדוייקת) כדיי שהתלמיד יגיע להבנה שמקורה בחקירת המחשבות והתנסות עצמית... תעשה את שאר החישובים

tanka

New member
אגו

אולי שניכם תפסיקו עם כל האגו המטורף הזה והשטויות??? זה מכניס אנרגיה שלילית ביותר לפורום וחבל! אוהבת,מירית

אורג

New member
הויפאסנה היא שיטה מצויינת

למרות שבודהא מעודו לא דגל בה ושום בודהיסט לא הכיר אותה אפילו חמש מאות שנה אחרי שבודהא מת. אבל יש בכל זאת קיימת באופציה הזאת בעייתיות רבה מאוד. אם מישהו מגיע לויפאסנה לבד ונועל את עצמו מתוך בחירה , מתוך רצון , זה דבר אחד. הקורס של גוואנקה הוא דבר אחר לגמריי , הוא כל כך מלא בקישקושים וכל כך כפייתי עד שנראה לי שרוב האנשים שעברו אותו חוטפים כאללו צלקות בתת מודע שאולי עדיף שלא היו עושים מדיטציה בכלל. אז אתה מסתכל רק על רבע הכוס המלאה ואומר "העיקר שהשיגו מדיטציה וזהו." אבל היית עובד כל החיים שלך בפרך רק כדי לקנות פרילי? גם המחיר הוא פונקציה של האיכות.

זוהי דעה סובייקטיבית בלבד

ראשית הכי חשוב האם אתה מדבר מנסיון אישי האם אתה אישית עשית את הקורס שנית למה להגדיף כאשר ישנם כמות עצומה של אנשים מרוצים רק בכדיי לחדד לך את האוזן אם אתה רוצה להרשם לקורס שלהם אתה צריך לפחות במקרה הטוב לפנות אליהם חודשיים לפני הקורס יש להם רשימת המתנה גדולה מאוד אם תרצה אציין בפניך חוויות רבות לאו דווקא את שלי אלא של חברים טובים שלי ואנשים רבים אשר הקורס תרם להם הרבה מאוד ולא רק בלימוד המדיטציה ככל דבר בחיים מכול חוויה שאנחנו עוברים ישנם אנשים שקבלו תרומה חיובית וישנם אנשים אשר קיבלו תרומה שלילית זה מאוד תלויי בציפיות ובאופי האדם מדוע להכפיש באופן גורס וכוללני מיותר

ראיתי אך הדבר מצדיק את טענתי

ראשית כותבים satipattana sutta/ sutra אבל לא משנה (פשוט לכך לי הרבה יותר זמן לחפש) אציין שתי ידיעות דווקא שמות דגש שבודהה דגל בשיטה זו ומצויין בה בין היתר שיטה כדוגמת וויפאסנה ולא דובר על שיטה רק בישירות אלא מתוך כול הטקסט אשר מדבר על התבוננות בגוף ובתחושות הפנימיות צריך לקרוא טוב (רק אם אתה באמת רוצה לקרוא-תקרא הכול) אינני מתיימר להציג ידע רב באמת שאינני פשוט אמרת משהו שעניין חיפשתי וקראתי וזה מה שצויין {פשוט קראתי} אני אישית לא עוסק בהבנה מעמיקה של המדיטציה כדוגמת ספרים ישנים (אפילו אם מעניינים) מעדיף עשייה למרות שאני מתעניין מדי פעם אומנם הכול כול כך מסתורי ומעניין אך אין לי זמן לך ואני עוד בתחילת דרכי לאט לאט נמצא את הדרך והידע

dharmax../images/Emo141.gif../images/Emo23.gif

אינני מתיימר לדעת את מה שאינני יודע אשמח אם תחלוק עימי את ידיעותך בנושא זה מכוון שידיעותיי דלות הן בתחום זה ובסה"כ קראתי בקצרה כמה מאמרים על תחום זה שציינת ללא ידע מהותי מבחינתי העריך אם תאמר לי מה נאמר פי הבנתך במושג שהפנת אותי אליוsatipattana sutta/ sutra תודה והערכה דודו

למעלה