שלד ניסיון 2

גל נעים

New member
שלד נסיון?-אויש חשפת את מחבתיות"ך.

אתה בונה תילי תילים של תיאוריות על סמך מסקנה שהיא לא רק לא ודאית, אלא מופרכת מכורח המציאות. יוצא שאתה בס"ה מחב"ת ש-"במקרה" נכנס לפורום של יוצאים בשאלה, על מנת להאיר לנו את דרכינו החשוכה, כמובן שכבודו אדם חכם ביותר, עליון מעל כל שכל שבדק והתאמץ לדעת האם התורה משמיים. וסוף סוף הגיע האביר על הסוס השחור לקחת אותנו,המסכנים, אל עבר הגאולה הפרטית שלנו בדמות שמירת מצוות. אוי אברוך.

גל נעים

New member
ועוד דבר קטנטן למחב"ת המצויין.

הנסיון שלך הלך חלק עד שמעדת פה ושם בניסוחים שלך. יש לי חוק ברזל :
"טרול נשאר טרול"
. <גל מקווה שזה יהפוך למטבע לשון>

Le Fay

New member
גל, נראה לי שהחקירה והדרישה שלך

הוציאה ה-ר-ב-ה חרא מהצנרת. כנראה הפחדת מישו כהוגן, כי מאז יש פה הצפה מאסיבית.

Le Fay

New member
טוב - אבל זה עלה בבירור עוד מהתגובה

הראשונה של הילדון לסיפור של שבתאי (וגם בהודעה הראשונה שלו בפורום, שהודיע שלקח לו שבע שנים למצוא סיבה מבוססת לשמירת תורה ומצוות).

תקשיב חמוד

אני לא במקרה נכנסתי לפורום של חוזרים בשאלה. זה מכוון לחלוטין. ולא,אין לי שום עניין במיסיונריות. אני שונא מסיונרים. אין לי מושג מה זה מחב"ת הסיבה שנכנסתי דווקא לפורום הזה ולא לשום פורום אחר זו סיבה פשוטה מאוד. בעולם הדתי כמעט אין לגיטימיות לדון בנושא הזה. ובטח שקשה מאוד לימצוא אנשים שיבינו אותי, שעברו מה שאני עברתי וחשבו מה שאני חשבתי בעניינים האלה. האנטי שחלקכם מפגינים מאוד מפליא אותי. מה!? הגעתם למסקנה חיובית שאומרת לכם שהכל שקר? או שפשוט אין לכם סיבה רצינית למה להתייחס ברצינות לטענות הדתיות. אם הכל ברור לכם אז אין שום קשר ביני וביניכם. אבל אם הסיבה שעזבתם את הדת היא כיוון שלא הייתה לכם סיבה רצינית למה להישאר בדת. אז אני מאוד מכבד את ההחלטה האמיצה הזאת (ללא ציניות,ברור לי שזה מאוד קשה) אבל כאן הייתי רוצה לשתף אתכם בתובנות שלי.כיוון שייתכן מאוד שהדרך בה הלכתם והדרך בא אני הלכתי היא אותה דרך רק שאצלי זה הסתיים בקבלת עול מיצוות. במידה והייתי מחליט "ליזרוק" אני הייתי מאוד שמח לו מישהו היה מציע לי דבר כזה. אם לא מעניין אותכם לישמוע רק תגידו לי. ושתבינו אני עושה זאת בעיקר בשביל ליבדוק את עצמי. אני מחפש שמישהו יקרא עלי תגר וכך אוכל ליבחון את הדברים גם מיחוץ לגבולות עולמי. ועוד הערה קטנה לסיום, מהי המסקנה שהיא מופרכת מכורח המציאות? אשמח לדעת על מה אתה מדבר.

כנראה שאני גם טיפשה כמו נעל

אבל היתרון של זה הוא שאני תמימה. לכן אני באמת מאמינה לך שהיו לך שאלות בעבר ושהגעת לדרכך הנוכחית אחרי שבע שנות חקירה ובירור. כמו כן, אאמין לך כשאתה אומר שאתה מחפש מישהו שיקרא עליך תיגר. זאת לא תהיה אני. אבל יש לי בכל זאת כמה הערות.(לשאר חברי הפורום: נא לדלג) "שלב רביעי: רק באמונה ניתן להגיע לוודאות אני חייב לציין שעולם אמוני אין משמעותו שהאדם יודע שהתורה אמת או שיש תורה ביכלל." לעניות דעתי, ברגע שטענת טענה זו הרי שסיימת את הדיון. משום שברגע שהודית שרק אמונתך שדבר הוא אמת הופך אותו לאמת הרי שתוכל להאמין בכל דבר ולומר שהוא אמת. משום כך, אמונתם של מספר תמהונים שבנו של אלוהים ביקר אצלנו, נצלב וחזר מן המתים שווה בתוקף האמת שלה לאמונתם של מספר תמהונים שהאדם נוצר מגזע של חוצנים שביקר בכדור הארץ לפני אלפי שנים. משום כך תמוהה טענתך החמישית: "שלב חמישי: מסקנה שתורה מהשמים מחוייבת המציאות.(עדיין זה לא אומר לי שיש תורה מהשמים במציאות ממש." אם קבעת שאתה מאמין במציאות מסויימת (שבה יש אלוהים והוא זה שנתן את מה שנקרא "תורה") ודאי שמציאות זו מחוייבת המציאות. זהו טיעון מעגלי שאין בו צורך ואינו מוסיף דבר על טענה מס´ 4. כנ"ל השלב השישי : "שלב שישי: מחוייב שיש במציאות ממש תורה מהשמים" אם טענתך הראשונית הייתה שהאמנת שיש אלוהים ושהוא נתן התורה, הרי מראש שללת כל אפשרות אחרת. שום דבר לא מחייב את המציאות הזו מלבד אמונתך (זאת הרי טענת כבר בשלב 4) ולכן קפיצה מ"מחוייבת המציאות" ל"מחוייב המציאות ממש" חסרת משמעות ותוכן לחלוטין. כנ"ל לגבי טענה 7:"שלב שביעי: זיהוי תורה מהשמים". אם אתה מאמין שמה שכתוב בתורה הוא אמת מוחלטת הרי שאתה חייב להאמין שהתורה ניתנה משמים (משום שכך כתוב בתורה...). וכך ניתן לילך סחור סחור עד קריאת שמע של שחרית של היום בו השמש תכבה. לילה טוב לך 7 שנים אחרי המבול. מקווה שתמשיך בדרכך העיקשת למקום כלשהו שבו אתה אפילו לא צריך שמישהו יקרא עליך תיגר. כי לדעת את ה"אמת" זה הרבה יותר פשוט וקל מלא לדעת אותה.

תודה לך

האמת היא שלא חשבתי לפני כן שאני אצטרך להודות למישהו על כך שהוא מאמין לי שאני לא משקר.. עולם אכזר. בכל אופן תודה לך. המסקנה שלך מהשלה הרביעי הוא שאוכל להאמין בכל דבר. ובכן זה כמעט נכון,אוכל להאמין בכל דבר שבאמת אני מאמין בו. כלומר: אני לא ממציא את אמונותי. אני מאמין במציאות חיי כיוון שזה נמצא שם. לא המצאתי את וודאות קיומי. וגם אם באיזשהי דרך פסיכותית אני ממציא לעצמי את וודאות חיי.זה לא משנה! אלה הם חיי .זה מי שאני. ולכן לא אוכל להאמין בכל דבר.אני לא ממציא את אמונותי אלא מגלה אותם בתוכי. לגבי אנשים ששומעים קולות וכדו´ כשאני בתור בן אדם מבחוץ סוקר את התופעה אני מסיק את מסקנותי הברורות. אבל אם אני בעצמי הייתי שומע בתוכי קולות ובאמת הייתי חושב שהכל אמת אז מילבד זה שהייתי בן אדם מיסכן שהיה מוצא את עצמו בבית משוגעים,אני באמת חושב שהיה עלי לקיים את הצו הפנימי הזה.כמובן שעל השומרים באותו כפר הייתה עבודה לא קלה... אותם אנשים ש"מאמינים" שהאדם נוצר מגזע חוצנים.ובכן אני לא מכיר טוב את טענותיהם אבל ככל הידוע לי הם לא טוענים לוודאות.הם טוענים לכך , שכך הם חושבים וכיוון שהם לא יודעים זאת בוודאות גמורה מייחסים לזה את המילה "אמונה" למרות שאין קשר בין שני המושגים.דוגמא שתסביר את העניין,זה כמו מדען ש"מאמין" בכוח המשיכה.זה שטות. את התופעות של כוח המשיכה אנחנו מכירים והם מציאות שלא מוטלת בספק. אבל החוק עצמו הוא לא וודאי כלומר ההסבר של מה שגורם למסה לימשוך אליה מסה אחרת זו רק תיאוריה וייתכן שהיא תשתנה עוד כמה שנים (היום יודעים בוודאות שהמדע ישתנה כיוון שחוקי המיקרו והמקרו למרות שהפ פועלים בנפרד ואנחנו מצליחים להעיף לירח חלליות על סמך החוקים האלה. בידוע הוא שהם סותרים אחד את השני.)

תודה תודה ושוב תודה

7 שנים יקר, אתה אכן עיקש. "ולכן לא אוכל להאמין בכל דבר.אני לא ממציא את אמונותי אלא מגלה אותם בתוכי." כשאתה "מגלה" את אמונתך בתוכך מהיכן בדיוק באה לך? כלומר, האם תוכל בכנות לומר לי, שאם היית נולד למשפחה ממוצא אפריקאי שגרה בג´מייקה לא היית מאמין "בתוכך" בתקפות קיום האובייה (מכשפה שיכולה לזמן אליה כוחות של טוב ורע כדי להשפיע על המציאות)? האם יש קשר כלשהו בין מה שיש "בתוכך" לבין העובדה שגדלת בסביבה שיש בה תרבות מסויימת ולא אחרת? ולגבי האמונה של אותם אלו שמוצא האדם בחייזר, הבאתי אותם כדוגמה לאמונה (וכן, זוהי אמונה) ששונה משלך בלי שום קשר לדת עם מערכת חוקים וכו´. משום מה, לא התייחסת לאמונה אחרת שהזכרתי- הנצרות. זוהי אמונה "מבוססת", עם מליוני מאמינים, שחלקם אפילו חכמים וטובים בדיוק כמוך והם יודעים שהם צודקים ושאתה טועה. הם בטוחים שיום אחד אתה תתעורר (רק תקווה שזה לא יהיה מאוחר מדי) ותגלה את האור. כן, כן, בדיוק כמוך. היהדות כדת שיש בה מערכת חוקים שקשורים קשר הדוק למציאות היום יום שלך היא נכונה עבורך משום שהיא זו שקבעה את מציאות חיי היום יום שלך. ישנם הרבה חוקים ביהדות שנכונים גם לגבי חיי אדם שגר באלסקה, אבל יש הרבה מאוד שלא. הסיבה שיש רלוונטיות היא, שלמרות הבדלים תרבותיים עצומים בינך לבין האינואיט שבאלסקה אתם שניכם בני אדם, עם גוף של בן אדם ומוח של בן אדם. הסיבה שיש חוקים בתורה שאינם רלוונטיים לציידי לוויתנים וכלבי ים באלסקה היא, שחוקי התורה נוצרו עבור אנשים שרעו עיזים בהרי כנען. לגבי תיאוריות מדעיות- אני מסכימה אתך. המדע כיום מושתת על ההנחה שיש מציאות ושניתן לחקור אותה. זו אינה אמונה או דת ולכן אפשר להגיע בה לידיעה (ידיעה איננה צריכה להיות ודאית או מוחלטת). באמונה לעומת זאת, לא שייך ניסויים, טיעונים לוגיים והסברים שמובילים לידיעה משום שאו שמאמינים או שלא. (ואל תתחיל פה עם טיעונים של כיתה א´ שצריך שיהיה לכל דבר סיבה ולכן יש אלוהים וכו´ וכו´). די, התעייפתי. חשבתי שזה יהיה נחמד להוציא את כל רוח ויכוחי המחב"תים מעצמי על מישהו אחד במקום שזה יתפזר על פני ים של שירשורים חסרי טעם. 7 שנים, צור קשר עם Plato לדיונים נוספים. אם יהיה לו חשק כמובן. (סליחה Plato לא יכולתי להתאפק)

אבל

אני ביכלל לא דיברתי על שום דבר ממה שאמרת. לא יהודי,לא נוצרי,לא חייזרי ולא שום דבר. אין קשר ישיר בין אמונה לאורח חיים. מאמונתי אני לא מסיק איך נכון לחיות. האמונה שדיברתי עליה נכונה לכל בן אנוש באשר הוא אדם. לא דיברתי על "דמוי" אמונה. לא יהודי ולא שום דבר אחר. כשאני מדבר על אמונה אני מדבר על עצם מציאות חיי. שזה כולל את וודאות קיום חיי. מתוך זה וודאות בכוחותי (שכל/רגש/חושים) מתוך זה וודאות בקיום האוביקטים(סוביקט עליון) החיצוניים לי. ויחד עם כל הוודאויות האלה יש לי גם וודאות בכך שיש להם מקור,ובשפה דוסית- אלוהים. וזה לא אומר שאני יודע עליו משהו. אני יודע עליו רק כפי מה שהוא בא אלי. לשאלה העתיקה בעולם האם יש קשר בין אדם ובין אלוהים התשובה היא שאדם לא יכול להגיע אל אלוהים!!! חד וחלק. אין יוצאים מהכלל. מה שכן יש, זה שאלוהים בא אל האדם (אם תירצו "התגלות" כלומר-אני בעצמי זו התגלות וכך כל המציאות כולה) וזו הסיבה שאנו קוראים לו בשם הוויה כיוון שהיחס שיש לנו אליו זה לא כפי מה שאנחנו חושבים. אלא על פי האמונה הקיימת בנו.כלומר כיוון שהוא המהווה אותנו אנו קוראים לו בשם הוויה. ולכן לטיעונים שלך אני לא יכול להתייחס בהקשר הזה. כמובן שאפשר בהקשרים של השלב השישי והשביעי. אמונה זה דבר שדורש פיתוח.זה לא או כן או לא.

לגבי תמיהתך

על השלב החמישי. והשישי. רק בעולם של אמונה אפשר להגיע לוודאות לכן השלב שאחרי הרביעי שבו כבר יש לי במודעות אמונה אני יכול לדבר על וודאות כלפי כך שיש תורה מהשמים לאדם. אני לא מדבר על התורה שהדוסים מציגים. אני גם לא אומר בשלב הזה שיש ביכלל איזה ספר חיצוני לאדם ושדווקא הוא התורה. אלא,בשלב הזה ייתכן גם שהתורה היא מה שאני מרגיש/חושב/מה שאני בכל צורה שאני מביע את עצמי. אבל הנקודה בשלב הזה היא שיש תורה מהשמים לאדם.כלומר כיוון שאני מאמין בחיי ומתוך זה אני מאמין בכח רגשותי ובכח המישוש וביכלל בחושים ובכוח השיכלי שבי ובכולם הכוונה היא שהם חלק ממציאותי והם אני אז וודאי שהם אמיתיים והנתונים שהם נותנים אמיתיים(כמובן אם אני משתמש בהם כפי טיבעם) כיוון שכך אני מאמין את וודאות הקיום של אנשים אחרים וביכלל של אוביקטים (כמובן:סוביקט עליון") שהם חיצוניים לי.כיוון שכך התבוננות במציאות מביאה אותי למסקנה שיש לכל דבר את סדר קיומו כלומר יש לו חוקיים פנימיים שעל מנת להתקיים ולחיות עליו לישמור עליהם.מה שמביא אותי לישאול מהם החוקים הפנימיים שלי. הסיבוך הזה קיים רק באדם, כל שאר היצורים חיים את חייהם בטבעיות.אין להם ספקות,התלבטויות וכדו´ ולאור כל זאת יש צורך בשלב בנפרד שבו מדובר על תורה מהשמים במציאות ממש (השלב השישי).

תקשיב חמודי

כנראה שבאמת יש לך כוונות טובות, אבל במחילה ממך, האופן שבו אתה מציג את הדברים נשמע פתטי ופלצני ועמוס חשיבות ילדותית. רד אלינו אוירון...

האם אתה קורא מה שאתה כותב?

כי יש לי הרגשה שאתה לא. אמרת: "אבל הנקודה בשלב הזה היא שיש תורה מהשמים לאדם". לא, לא אמרת את זה לפני כן. אמרת "ייתכן גם שהתורה היא מה שאני מרגיש/חושב/מה שאני בכל צורה שאני מביע את עצמי." איפה פה נכנסו השמיים לעניין? אתה נכשל פה כשל חמור. אם אתה מרגיש משהו מבפנים לא חייב להיות לזה תוקף אלוהי. הרי כל הדת מבוססת על כך שאתה מאמין במשהו שהוא חיצוני לך ולא במשהו שהוא פנימי לך. הרי לפי הדת הפנימיות (והחיצוניות) שלך היא שגוייה, חוטאת, חסרת שלמות והאמונה היא זו שבאה להשלים את החסר. האמונה "באה מבפנים" אך התוכן שלה תלוי מאוד במה שאתה קבעת שהוא יהיה. אם קבעת שתוכן אמונתך נובע מהשמיים/אבן אודם/גבינת קממבר אז נתת מראש תוקף לאמונתך. וסליחה 7 שנים, אני פשוט לא מבינה איך אתה יודע ששאר היצורים לא מסתבכים עם עצמם. זה שאתה לא מבין את שפתם לא אומר שאין סיכוי שהעכבישים חושבים שאתה אלוהים. ההפרדה בין תורה מהשמים במין "מציאות כאילו" ותורה משמים ב"מציאות ממש" היא מלאכותית. משום שלא ניתן להוכיח את שמימיותה של התורה לא במציאות "כאילו" ולא במציאות "ממש". אין הוכחה יש רק אמונה. וזו האמת היחידה...

כן

כשאני מדבר על תורה מהשמים אני לא מדבר על מיסטיקה. אני מדבר על המציאות הקונקרטית. ברור לי שהמושג שלך לאמונה והמושג שאני משתמש בו לאמונה הקשר ביניהם אם הוא קיים הוא דק מאוד. אני לא יודע מאיפה את שואבת את ההסברים למושג אמונה. במידה ואת מדברת על האמונה היהודית ואת מיסתמכת על היהדות בעניין הרי שצר לי אבל כנראה לא קראנו את אותם הספרים... הדת מבוססת על כך שאחרי שאתה מאמין אתה מכריע (או באופן רגשי או באופן שיכלי) שהאמת החיצונית היא אמת שאתה מקבל על עצמך. ולא!! כמו שהצגת את זה . זהו הבדל שמים וארץ. העניין הוא שכמעט כל הספרים שעוסקים בעניין ביכלל לא מתעסקים אם השלב הראשון של האמונה והם ישר ניגשים לאמונה המפותחת שכבר אחרי שקיבלת עליך עול תורה ומצוות ועכשיו השאלה היחידה היא איך להתמודד עם זה כיוון שזה קשה.(מסל"ש,תניא,עיקרים,ועוד ועוד). במידה ואת ההסברים שלך על האמונה את שואבת מעצמך כלומר ממה שנראה לך אז אין לי מה לומר מלבד שזה נורא לחיות בצורה כזו. מלבד זאת וודאי שהפנימיות של האדם על פי היהדות אינה שגויה חוטאת וכדו´ את בטח מיתכוונת ל"יצר האדם רע מנעוריו" אבל אני לא מכיר מישהו רציני שהסביר זאת כמו שאת מסבירה.כל בוקר את אומרת או לפחות אמורה.. לומר"נשמה שנתת בי טהורה היא" העניין הוא שבאמת יצר האדם רע אבל זה מנעוריו ,לא זה הטבע הפנימי שלו.התורה ולא האמונה באה להשלים את האדם. האמונה זהו שלב קודם.כמו כן המושג תורה מהשמיים הוא שלב קודם. לפני שאני כבר מדבר על מציאות של תורה מהשמיים שנמצאת ממש במציאות וזמינה לאדם.לפני כן אני מדבר על עצם המושג תורה מהשמים.תורה מהשמים זה לא איזה הוקוס פוקוס אלא במציאות הממשית אני מזהה את מה שמעבר לה. כלומר: אני רואה אריה . ואני מזהה שבכ האריות יש משהו משותף למרות שאין שני אריות זהים לחלוטין.הדבר המשותף הוא המהות שלהם כלומר מה שהופך כל אריה לאריה דווקא ולא לכבשה בצורה של אריה(למרות שאפשר לימצוא אריות שמתנהגים כמו כיבשה..).זה הוא טבעם הפנימי וכל אריה חי את חוקיו בצורה טבעית.ועל זה אני מדבר כשאני מדבר על תורה מהשמים.טבעם הפנימי שמשתקף במציאות הוא מהשמים.כלומר ממקור נעלם שאין לי שום מושג עליו מלבד מה שהןא מתגלה לי (למשל באריות)-לזה אני קורה מהשמים. עוד נקודה במידה ואדם מרגיש משהו מבפנים האדם יודע לזהות שמדובר ברגש ולא במשהו אחר ממילא הוא יסווג את זה במקום המתאים לו. אמונה זה משהו אחר. זו וודאות פנימית.

לחופשיה ומאושרת ולמבול אחרי שבע.

חופשיה שלי תגידי, מאיפה יש לך עצבים וחשק וסבלנות ומרץ ורצון להשקיע כל כך הרבה זמן בבנדם הזה, אני יושב וקורא, קורא וליבי מתמלא רחמים, היא מתאמצת, והוא לא מבין, זה לא שהוא לא רוצה, פשוט מסכן יש לו שכל גס, הוא לא יכול, גם אם הוא ממש ירצה להבין, אלא אם כן הוא ממש ממש ממש ממש,והוא ממש לא. אז בבקשב בשביל הבריאות שלך רדי ממנו, יש פה את אבנר4 תאמיני לי יותר שווה. ואתה מבול שלי, מה אתה רוצה שאני ישב לכתוב ספר על מה שכתבת, הרי אין שום שלב ושום הנחת יסוד שגם אם אני מנתק אותה ומניח כדבריך, וכו´ וכו´ נכונה בדבריך. הכל שטויות. אחי, יש והיו פה שירשורים בנושאי האמונה פשוט שב ותקרא אותם, אולי תחכים, ככה, בכזו אטימות, חבל לך פשוט על הזמן. אני מציע שתרים טלפון ל"דעת אמת", שם יהיה מי שתהיה לו הסבלנות בשבילך, לי אין. בייי ובלי שום קשר ההתנצלות שלך התקבלה, ואתה אחלה כבן אדם.

אני דווקא חושב שלבחור יש פוטנציאל

גם לחשיבה מקורית וגם לנכונות ללכת עם המסקנות שיגיע אליהם, יש רק קצת בעיה של מתודה, של לוגיקה, של שפה ושל תקשורת אבל אולי עם קצת סבלנות האו יצליח להבהיר את עצמו בצורה קצת יותר קומוניקטיבית וגם לקבל נקודות למחשבה שלא נתקל בהם בעולם המאד אידיוסינקרטי שהיה מצוי בו עד היום.

Le Fay

New member
אם "לא במקרה" וכל שאר החארטה -

הרשה לי לחזור על מה שהצעתי לך לשקול לפני שלושה לילות: מי שמתווכח כדי להתחזק, בדרך כלל חוטף כויה באצבעות. שלא תגיד שלא אמרנו לך. את מספר הטלפון של ה.ל.ל. כבר רשמת לך?

קודם כל תודה רבה.

על הסדר המופתי שעשית לי בראש. אני חשבתי בכלל שאלהים תורה ומצוות זה הכל מילים נרדפות והכל אותו דבר. דבר שני תשמע אחי, שבע מדורי גהינום צריך לעבור עד שנהיים דתיים, תראה כמה שלבים, מה זה, אני חשבתי סתם מאמינים באלוהים וזהו, לא סיפרו לי שיש שלבים וכו´ וכו´. אחי, אתה שם לב שאני מתלוצץ, זה לא בגלל שעל אף שהייתי איתך נחמד כתבת לי שאני לא נחמד (במסר אישי) אני לא נקמן מטבעי. אלא בגלל שממש אין לי כח לנהל דיון בהנחיתך, מה אתא אבא שלי? סתם אחי. אם לא היית כותב שאני לא נחמד, היית מקבל תגובה ארוכה. ובגלל שאני לא נקמן, על אף שכתבת לי אני מגיב ארוך

אין בעד מה

תרגיש חופשי סתם אני מאוד מקווה שבעיקבות ההבהרה ששלחתי לך במסר אישי,אקבל בכל זאת את התגובה הארוכה...

למעלה