שלדים בארון

שלדים בארון

לנשות הפורום: האם מישהי כאן חוותה במהלך חייה פגיעה מינית שנותרה כסוד כמוס? פגיעה מינית שמפאת הנסיבות אולצה לשמור בסוד?
אם מישהי מוכנה לשתף ולייעץ לאחרות שמתמודדות עם הסודות שלהן, בבקשה.

תודה מותק,

יש דברים שאי אפשר לספר אפילו במשפחה.כי לא יאמינו לך..ולכן אלה ישארו סודות חבויים לעולם. אקח אותם לקבר.
&nbsp
(כמובן שpov חשש שאני מתכוונת להוציא מפה שיתופים אישיים על פגיעות) אז לא- לשתף = "כן, גם אני נפגעתי ואף אחד לא יודע, גם לא חברים קרובים, אף אחד. זה מדכא."

matteryou2

New member

אני בילדותי הייתי קרבן של מעשה מגונה ונכפתי לצפות באונס.
הייתי חסר אונים ולא יכולתי לעשות דבר כנגד אלו, לא כמו שהיום- שיש לי כוח לשנות.

אנו באותה סירה

הסודות השמורים האלה הם מה שגרמו לי לחשוב שאני לבד.אני מבינה שלא

הודות למסר חריף מPOV הבנתי שזה בכל מקרה לא לעניין.
תודה על ההתחשבות שלך, POV.

הסברתי...

או לפחות ניסיתי להסביר שיש דברים שסוחבים לכל החיים בלית ברירה. קשה להשאיר אותם בפנים ולכן זה עגום ומדכא.
התכוונתי שמרוב שאנחנו הפקר אין שום אופציה להוציא אותם החוצה כי זה רק יתחרבן לנו יותר (ע"ע סוד)
התכוונתי שמטוס הייסורים ממשיך למעלה ואם ננסה להנחית אותו הוא רק יתפוס תאוצה וימריא גבוה יותר.
&nbsp
זה מה שאמרתי.
&nbsp

אוי matter , כואב לקרוא. אשמח לדעת איך התמודדת בהמשך

עם ה"חוויה" והזכרונות הבלתי אפשריים האלה. אם קיבלת עזרה פסיכולוגית.

matteryou2

New member
פוב, חסר לך עם אתה מוחק :)

המקרים קרו בגיל 8... ההשפעה שלהם רדפה אותי, בלי שארגיש, עד כמעט לפני שנתיים כשפעם ראשונה ניגשתי לטיפול פסיכולוגי- כלומר 15 שנים שרעל של אחרים בעבע בתוכי.

מדובר פה על יום יום מאבק. אם אדם נורמלי מסיים את יומו בתחושה שהוא שלם ובריא, שהוא אהוב ומותר לו להיות אהוב ושאפשר לסמוך על אנשים, שיש לו כוחות לחיות, שהוא חזק ומותר לו להיות אדם מיני. לא כך איתי במשך התקופה בה לא טופלתי. וזה כואב, ומחליש, ומשאיר את הנפש פצועה ומצולקת- כי המלחמה הפנימית הזאת של אני ובין עצמי היא כל כך קשה ומעייפת שכבר אין כוחות לחיות. והנחיתות והקורבנות חוגגים על הנפש שלך כאילו היא סטייק נע- כי שוב ושוב אותם "קולות" שיש בתוך כל אחד מאיתנו, במקום לתמוך ולעזור- תוקפים.
ההרגשה היא להיאכל על ידי עצמך.
וללא טיפול זהו מוות איטי וכואב. גסיסה בכל מובן של המילה: פיזית, רוחנית ונפשית.

אבל הדברים הפשוטים- כמו הרצון לקירבה, להרגיש שוב רגשות, להיות חלש מול אחרים, הרצון במגע, לא לכעוס על העולם: הם מחזירים לחיים, ובטיפול (ורק בעזרתו), חוזרים לחיות.
והאמת? גם חיים יותר טוב. הפכתי את החוויה הזאת לשמש שמאכילה אותי ונותנת לי כוחות. וזה לא מובן מאליו: המטפלים כל הזמן אומרים לי שזה מאוד נדיר שיש שיקום כזה טוב, ורוב האנשים שעברו בקליניקות האלו- לא חוזרים לחיות אותו הדבר.

אז כן- אני מאמין בכל ליבי: אונס זה רצח של הפוטנציאל שיש בכל אדם. זה רצח החופש הבסיסי לחוות את החיים במלואם.

אוי matter . קורע את הלב לקרוא על מה שעברת

ואני רק אדם שקורא. ועוד מישהי שרק מתכתבת איתך באינטרנט.....
והנה המילים המופלאות - "הפכתי את החוויה הזאת לשמש שמאכילה אותי ונותנת לי כוחות."
matter , כתבת דברים כל כך עמוקים ונוגעים, וביכולת ביטוי כה רבה -
החיית את עצמך כל כך יפה אחרי הטראומה ואין לך צורך בסיוע מילים מנחמות מאיתנו פה-
אבל אומר לך: תבורך. בכל זאת,
.
וכמה מרגש שאתה מבין כ"כ היטב אנשים פגועים, ועומד לגמרי לצד הצדק והרחמים. לדעתי, לא רק בגלל הפגיעה שעברת בעצמך, אלא מלכתחילה בגלל אופי נהדר. תבורך.

matteryou2

New member
תודה רבה לך

תמיד תמיד כיף לדעת שיש תמורה לדרך החיים שבחרתי. ותמיד אני מגלה מחדש את העוצמות שבאנושיות. וזה אחד מהרגעים האלו.
&nbsp
&nbsp

אהבתי את ההתנסחות שלך, הכנות, והחמלה.

כי רגעי הנחמה מגיעים גם מתוך שיתוף, התבונה החוכמה והרגישות שאתה מקרין מעצימים גם אותך וגם את הקוראים.
נגעת בעדינות בנושא, בצורה נעימה ומקלה על כולם להיכנס אליו.
תודה שחלקת, מחזקת אותך ושולחת חיבוק ענק.

&nbsp

מעמקים39

New member
כמו פנתרית גם אני חושבת שהיכולת המופלאה שלך להבין את הנושא

לא קשורה רק בניסיון המר שעבר עליך, אלא במי שאתה כאדם וזאת הזדמנות לבקש ממך סליחה. אני לא רוצה לחפור בזה יותר מידי אבל לא מזמן כתבת כאן משהו והיתה לדעתי איזו אי הבנה בנוגע לטקסט ולדברים שרצית להעביר והרגשתי שהיתה איזו התנפלות עליך וזה ציער אותי. אני חושבת שלקח לך קצת זמן להתאושש מזה ואני הרגשתי שאתה זקוק לזמן הזה והיה לי חבל שזה מה שקרה וכך יצא כי ברור שנפגעת. אני חושבת שדבר כזה לא יקרה שוב. המניעים שלך מאוד ברורים עכשיו כך שמבחינתי מותר לך הכל. אתה אומנם גבר אבל אתה כל כך משלנו. סליחה אם נפגעת ואם אתה לא זוכר על מה אני מדברת אז טוב שכך

matteryou2

New member
ברור שאחזור :)

אחרת מי יצחיק אותכם ויחבוט בראשם של טרולים בתגובות נוקבות עד גבול ההשפלה (וקצת מעבר כשבא לי)?

&nbsp
ועכשיו ברצינות, לא רק שמקבל את הסליחה- אלה בהערכה גדולה מאוד
. אם תציצי ברשימות ששלחתי לך אז, לא היה לי ספק מהרגע הראשון בטיבם וטוב ליבן של הנשים בפורום הזה.

&nbsp
&nbsp

עוד קצת...ומנסה להתחיל..

קודם עצובה נורא לגלות מה חווית, לקרוא את זה ממש מכמיר את הלב. מזדהה בקטע התמונות שתיארת ומאמינה לך.אני מבינה מה זה להיות שבר כלי ..אבל לעומתך המסוגלות השיקומית שלי שואפת לאפס. אצלי זה לנשור מטיפולים ולהיכנס ולצאת מאינספור אבחונים כל החיים הבוגרים. בעיני הזוועה תלווה תמיד ואין הרבה מה לעשות עם זה. בשלב כזה שום דבר לא יעזור חוץ מהדחקה.

שמחה מאוד לשמוע שמצאת במה להיאחז, לקנות הסחת דעת זה טוב. חזק ואמץ

למעלה