שלדה

ragah1

New member
שלדה

רציתי להבין specialized מה ההבדל בין שחדה M4 ל M5 וכמה היר משמעותית אהרון

avnerl

New member
../images/Emo58.gifהמספר מציין את כמות החומרים

בסגסוגת. יותר חומרים אמור לתת יותר ורסטיליות לשילדה, במציאות לא יודע להגיד, מה שבטוח ליבואנים ולסוחרים זה טוב. רכבתי על A1 ועכשיו על M5 ולא יודע להגיד מה ההבדל אולי טיפה במשקל לטובת הערכים הגדולים.

ddv1

New member
תשובה מקצועית

אני מאמין שתקבל בפורום מצמן.

nintense

New member
ההבדל בחומרים הוא שולי למדי...

השמות המפוצצים לאלומניום שאתה נתקל בתעשיית האופניים, בעיקר תורמים למכירות. תעשיית האופניים משתמשת בשתי קבוצות עיקריות של אלומניום 7000 ו 6000, שבתוכם יש אין סוף של מוטציות שהיצרנים פיתחו על מנת להקנות לשלדות שלהם ייחודיות. מה שצריך לעניין אותך כרוכב, זה גאומטריה ואיכות גימור. לי היתה שלדת M4 FSR במשך 5 שנים, שעברה חיים ממש לא קלים, האמת אפילו הופתעתי מעמידותה, בסופו של דבר היא נמכרה ב EBAY במחיר מצויין, ללא סדקים וללא חופשים.

avnerl

New member
../images/Emo58.gifלגבי המכירה ב EBAY

איך ביצעת אותה מאחר ואינך יכול לקבל את הכסף מ PAYPAL כי הבנקים בארץ לא מכירים בזה. אשמח לשמוע פרטים נוספים בתגובה / מסרים / סלולרי (במסרים)

bonanai

New member
דע את המנהל...

יש לו גם SECOND BASE במקום שהבנקים כן מכירים ב PAY PAL...

nintense

New member
אפשר להבין את PAYPAL...

גם אני לא סומך על הבנקים בארץ
למרות שמחוסר ברירה עדיין יש לי חשבון באחד כזה. בכל מקרה אני לא גר בארץ (ע"ע כרטיס אישי).

uriler

New member
אתה צריך חשבון במדינה שכן מכירה

ב PayPal, ואז אתה יכול לעשות העברה בנקאית פשוטה. אפשרות אחרת - למצוא מישהו עם חשבון כזה, לעשות העברה אליו ב paypal ושהוא יעביר אליך.

joe x

New member
m4-m5

: שגשוגת אלומיניום הכוללת 4 מרכיבים - סיליקון, נחושת, מגנזיום ו-וונדיום. בשנת הדגם 2007 נמצא אותה בדגמי סדרת השיכוך המלא FSR XC ואופני הזנב הקשיח מסדרת ה Stumpjumper עד רמת ה - Comp. M5: שגשוגת אלומיניום ברמה גבוהה מה – M4 וכוללת 5 מרכיבים – סיליקון, נחושת, מגנזיום, מנגן ואבץ. בשנת הדגם 2007 נמצא אותה בדגמי סדרת השיכוך המלא Epic ו- FSR Stumpjumper עד דגמי הקרבון, דגמי ה Enduro S-Works ו - Hardtail S-Works. נתייחס לפרמטרים לפיהם נמדדת איכות שילדה ונשווה בין ביצועי שתי השגשוגות לבין עצמן ובין חמרים אחרים בתעשייה – לדוגמא אלומיניום –T6-6061- הפופולרי בשימוש בידי יצרנים רבים. כמובן שסך כל התכונות המאפיינות את החומר אינו צריך לבוא על חשבון משקל השלדה כך שלאורך כל תהליך הפיתוח נשמרת משוואת חוזק/משקל הטובה מסוגה...ולא פחות חשוב מזה - נוחות הרכיבה ויעילות העברת הכח הודות ליכולת השילדה לספוג ולפזר זעזועים. התארכות – Elongation: ערכים המבטאים את יכולת החומר להימתח עד המצב בו אינו יכול לחזור למימדיו הקודם. ה M5 – בעלת יכולת עמידה בכוחות מתיחה והתארכות הגבוהים ב 15% מ M4 – וב 29% מאלומיניום 6061-T6. קושי – Hardness: ערך ה Yield המבטא את נקודת העומס בה חומר אחר הלוחץ על השגשוגת פוגע בתכונותיה. ה M5 – קשיחה יותר ב 10% מ M4 – וב 24% מאלומיניום 6061-T6. מתיחות – :Tensile ערך המבטא את נקודת האל-חזור בה החומר הנמתח לא יחזור לצורתו המקורית.(לדוגמא- קשיחות צד). ה M5 – עמידה יותר בלחצים גבוהים בשיעור של 8% בהשוואה ל- M4 וב 37% בהשוואה לאלומיניום 6061-T6. בשורה התחתונה: בהתאם לנתונים מעולים אלה מאפשרות השגשוגות למהנדסי Specialized להתאים את החומר לדרישות המאפיינות את האופניים הנבחרים לבנייה משגשוגת זו. חמרים מתקדמים אלה מאפשרים ל Specialized לתכנו ולבנות שלדות ייחודיות בעלות פרופילים כמוהם טרם נראו מעולם בתעשיית האופניים, תוך שמירת יחסי חוזק/משקל מהפכניים. את ה M4 תמצא היום על אופניים ברמת הסף לאופניים מקצועיים ברמה גבוהה ואת ה M5 תמצא במקומות בהם נדרשים האופניים לעמידה בלחצים גבוהים יותר בתנאי שטח מאתגרים וקשים יותר.

nintense

New member
מסע פרסומי ? על חשבון תפוז ?

מפתיע אותי שמישהו שנרשם היום לתפוז, יודע לתת הסבר כל כך מפורט על ההבדלים בין M4 ל M5. אין לי בעיה עקרונית עם ההסבר, רק שראוי לציין כשהוא מגיע מבעל אינטרס.

joe x

New member
פירסום

לא פירסום רק שאני פעם שאלתי את אותה שאלה וזו התשובה שקיבלתי אז שיתפתי אחרים חוץ מזה קצת מוזר הביקורת ממישהוא שהחתימה שלו זה נסיון למכור

nintense

New member
ואת כל הנתונים שרשמת...

אתה זוכר במדוייק מהתשובה שקיבלת, ובטח גם זה שמסר לך את הנתונים שלף הכל מהזכרון... נו באמת.... נסיון למכור בחתימה ? אם תחזור לרשימת הפורומים, תמצא אייקון המציין שהפורום הטכני מנוהל ע"י בעל מקצוע, ואם פספסת שלב זה, אז בחתימה גם מופיעה כתובת החנות שבבעלותי. לזה קוראים שקיפות. אני מברך כל בעל אינטרס בענף האופניים שבוחר להשתתף בפורום ויש רבים שעושים זאת, ומציינים זאת בחתימתם. ציוד משומש ניתן לפרסם בחתימה האישית ע"פ נהלי הפורום.

joe x

New member
סיום

קצת יוצא מפרפורציה אין לי שום אינטרס רק כוונות טובות

ronenal10

New member
רבה מלל מעט ידע

שלדת האופניים בנויה ומתוכננת לפי החומרים ממנה היא בנויה. להרכב הסגסוגת יש השפעה על התנהגות השלדה בתנאי שתכנון השלדה מתחשב בנתונים אלו. השינוי בהרכב הסגסוגת אינו גורם ישיר המשפיע על התנהגות האופניים. לגבי הנתונים של השלדה - אין לי דרך לבדוק אמיתות. לגבי מתן הנתונים ע"י אדם שהידע בשפה טכנית רחוק ממנו זה מראה על האדם. לגבי כלל התכונות של השלדה לא ניתן לבודד את התכונות מתכנון השלדה. חברת ספשלייז הם החברה הגדולה היחידה שכל שנת דגם האופניים בנויות שונה באופן מהותי. אולי הם לא בטוחים בתכנון נכון של מבנה האופניים שלהם. אולי השאיפה למכור מעוורת אותם. בפועל כל שנת דגם של חברה זו שונה מקודמתה ושינוי חומרי השלדה ותכנון עובי הדופן של צנרת השלדה והגאומטריה. מראים על פולריות של חברה זו.

ofan sport

New member
שילדה .....

השמות. הסימנים. הקודים .המפוצצים בשורה תחתונה, משמשים את היצרן לצורך שיווק בלבד.... תבינו הרוכב עושה את האופניים ולא ההפך, הכל תלוי בך .

למעלה