שלג כבד בכותל !!!

barnea1

New member
בלילה התנאים כבר ידעכו משמעותית

ובספק אם כבר יהיו משקעים בשלב הזה באזור הצפון, כנ"ל לגבי מחר בבוקר.

pfsgroup

New member
להערכתנו משעות אחה"צ/ערב היום

יפסקו כמעט לגמרי המשקעים באזור ירושלים - וגם בצפון. אתה מעריך אחרת ?

יניב ריז

New member
מה לגבי הערכתם להיום,בדבר חוסר משקעים וקור

בירושלים,שלא יביאו לתנאי היערמות?

pfsgroup

New member
קרא שוב... העתק והדבר מדויק מאתמול בצהריים

לא רוצה לבאס אף אחד אבל הבטחון לגבי שלג שיערם משמעותית בשכונות המרכזיות בירושליים קצת מופרז להערכתנו המצב הלילה טוב בכ 1.5 מעלה מהלילה הקודם ובקצת יותר מ 0.5 מעלה מהמערכת הקודמת - אבל זה הכל גם עוצמות המשקעים ירדו מעט להערכתנו בערב לתוך הלילה, לקראת פיק חדש מחר בבוקר יהיה שלג, יהיו גם מקומות שיערם, אבל להערכתנו הרבה פחות מהציפיות בפורום ובטח מהצפי באתרים כמו israelweather מצורף צפי משקעים לתחנת שמ"ט מרכז ירושלים.

pfsgroup

New member
אני לא מקנא בך. קשים חיי החזאי

אני הייתי משוכנע שהתחזית שנתנו אתמול כמעט מושלמת כולל הפיק בבוקר.... אבל כנראה כל אחד קורא אחרת ומבין אחרת. עכשיו אני מבין אותך - זו פשוט עבודה כפוית טובה.

0צחי0

New member
לא מסכים איתך ידידי. הצפי שלכם היה לחוסר

קור ומשקעים והזהרתם מפני "אכזבה". אני בטוח ב-100% ששום דבר לא הפתיע ואף אחד לא היה מופתע מכיוון שבגדול, לא היה מעבר למה שהיה צפוי, בטח שלא אכזבה.

pfsgroup

New member
כמו שאמרתי - הכל בעיני הקורא

אם אתה משתמש רק בזיכרון קרא עוד פעם מה שכתבנו אתמול (מופיע טיפה למעלה בתשובה ליניב). ואם עדיין - נסכים לא להסכים הפעם.

asaphxiix

New member
אני מסתכל בחוץ ואין מ"מ שלג על הקרקע.

באמת היה יפה הקרמבואים בבוקר, אבל לא לזה.

asaphxiix

New member
החזאים האדומים פה צפו היערמות משמעותית הבוקר

אני קטונתי מלהעביר ביקורת על מישהו אבל אני אשים לב הרבה יותר ל-pfsgroup עכשיו.

0צחי0

New member
ואני מדבר על זה יקירי

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=393&messageid=159921654 עיקר המשקעים, דווקא כן היו בלילה (בחציו השני בעיקר) וככל שהתקדם הבוקר, העסק מעט נחלש. אני חלילה לא נגד, כי היזמות שלכם מכובדת ורצינית, אני רק רוצה להבין, מהין אתה משוכנע, שדווקא משעות הערב, יפסקו הגשמים, כאשר די ברור שהלילה, נכנס פיק נוסף וברור מידי בכל מפה אפשרית.

pfsgroup

New member
להודעה שאתה קישרת צירפתי מפת משקעים

אתמול. תעיף מבט.

0צחי0

New member
אבל תשמע, עושה רושם שאתה בחור רציני ומאחוריך,

עומדים כמה חברה מביני עניין. מה הקטע הרי? אתם לוקחים מפות משקעים שגם ככה, שוות כקליפת השום ומתרגמים אותם לתחזית אצלכם? מה עשיתם בזה? איך התקדמנו בנושא? מפות המשקעים שלכם לא שונות ממפות המשקעים הפזורות ברשת הלא כך? ספר לנו משהו שאנחנו לא יודעים. אולי אפילו נוכל לעזור ולקדם דברים יחד, אבל לא על בסיס רעוע כזה.

pfsgroup

New member
בדיוק! (הרמת לי להנחתה)

תחזית המשקעים שלנו אוטומטית וטובה בהרבה מכל תחזית משקעים אוטומטית אחרת. (נכון גם לגבי פרמטרים מטארולוגים אחרים בקרקע). למרות שהמודלים הגלובלים והלוקלים משתפרים כל הזמן -אחת הבעיות שלהם היא בתרגום המצב ברום למדידה בקרקע בשל המורכבות העצומה של הפרמטרים הפיזיקליים המעורבים בכך, כולל המיקרו אקלים והמיקרו-טופוגרפיה. ולא בכדי נחשבים מפות הקרקע ובמיוחד מפת המשקעים לעקב אכילס של המודלים. (איך אמרת שוות כקליפת השום). אנחנו ניגשים לבעיה בצורה אחרת. לכל תחנה עבורה אנו חוזים- אנחנו לוקחים היסטוריה של מספר שנים (לרוב 6 ומעלה).של מדידות בתחנה. מצד שני לוקחים היסטוריה של תקופה זהה מהמודל הגלובלי או הלוקלי (כרגע GFS), על כמות גדולה של שכבות. ופשוט לומדים את הקשר בין המצב הסינופטי כפי שמשתקף במודל הגלובלי על השכבות השונות שלו - לערכים מדודים בקרקע באותה תחנה. כעת משתמשים בקשר שלמדנו בכדי לחזות בצורה אוטומטית עם התעדכנות המודל הגלובלי. הבסיס לא כל כך רעוע.... השיפור בצפי המשקעים לדוגמא, לעומת מפת המשקעים של GFS הוא גדול מאוד (ממחקר רטרוספקטיבי על מספר עשרות תחנות). עדיין התחרות שלנו היא מול פתרונות אוטומטים ולא מול חזאי אנושי שיודע לשקלל ולחבר הרבה מאוד פרמטרים כולל היכרות אינטימית עם השטח. למרות שאנו מעריכים שנוכל להתמודד טוב גם מול חזאי אנושי.

למעלה