שלג דאשתקד

שלג דאשתקד

אתמול הבת שלי שאלה אותי: אבל למה לא יורד שלג? ואני נזכר איך בשנה שעברה בשלג עיניה נצצו והלחיים האדימו והידיים הקטנות עטופות בכפפות חפנו כדורים של שלג ואיך בנינו איש שלג פשוט עם אף מגזר ועיניים מתפוח אדמה ואת הצחוק המתגלגל שלה כשהחליקה על הלבן הלבן ואת הבל הפה שלה באויר הקר ואת קולה המודאג של אמא שלה: היי אולי תיכנסו הביתה הכנתי לכם שוקו חם לחמם את הלב אבל ליבנו כבר היה חם מהתרגשות ועיניו דמעו מהקור וידינו קפאו אבל הצחוק שלה ושלי התגלגל כמו כדור שלג במורד הרחוב ואני יכול לשמוע אותו עכשיו מצלצל ואני מסתכל סביבי ורואה שהיא כבר בעינייניה שלה עם החברות והשלג נשכח כשלג דאשתקד

השלג שלפני עשור שנים ....

פעם אחרונה שראיתי שלג היה לפני עשר שנים ... היה לי חבר מכרמיאל בתקופה הצבא ,היינו אצלו בבית בסוף שבוע ואז היה החורף הקשה . בבוקר אבא שלו העיר אותנו ואמר לנו להתלבש היטב יצאתי בחוץ וראיתי הכל לבן ... מעין שמיכת עננים לבנה שמכסה את כל הגגות החצרות בעיר היפה . נדהמתי לא ידעתי , לא שיערתי שהשלג יכול להיות כל כך עוצר נשימה . בלי לשים לב הרגשתי פתאום כדור שלג עף לכיון שלי ונוחת לי על הראש וואו איזה הרגשה קרה זאת היתה ..וככה שיחקנו לנו אני החבר שלי ואבא שלו משחקים בכדורי שלג ואני ממש כמו ילדה קטנה מתלהבת לה מהשלג מהצבע הלבן . השלג כיסה את כל העיר המדהימה הזאת ממש כמו מעין שמיכה לבנה , כיסה אותה מפני הקור והרוחות , כיסה אותה כדי שיוכל להגן עליה והשלג היה במשך כמה ימים ואיך שאני נהניתי ממנו , ממש כמו ילדה קטנה. כל כך הרבה תמונות יש לי מאותה תקופה , כל כך הרבה זכרונות אך איך בא לי לראות עוד פעם שלג .... הלוואי

Cגל

New member
נו.....

אז אם הבעל שלך לא לוקח אותך לראות שלג בעירו, אולי תבואו לראות שלג על עירי....

למעלה