שלג במערב אירופה .

natyh

New member
שלג במערב אירופה .

לפי התחזיות לשנת לה ניניה פעילה בדצמבר עד כה המתנד האטלנטי AO היה גבוה .
מסוף דצמבר 4 בינואר ליתר דיוק רמת המתנד צפויה לרדת בצורה קיצונית , מערב אירופה תתמלא בשלגים בבת אחת , כלומר מי שיוצא בינואר יחוה ספות , קיים גרעין קור משמעותי מאד באטלנטי רק לא נכנס למערב אירופה בשל הלה ניניה .
תחילת אמצע פברואר מסתמנת כזמן הנכון לנסוע עונה קצרה אך נוטה לכיוון פברואר מרץ .
חרמון הצפי לפתיחה 2 3 בינואר עונה קצרה ומה 4 בינואר לא תיכנס מערכת לחרמון די הרבה זמן .

eitaniz

New member
תודה נתי! לא להאמין שבניתי על זה לפני חצי שנה...

והזמנתי את החופשה לאמצע פברואר.
עכשיו נשאר לקוות שזה גם יתממש

ותכלס, אם אכן יתממש, זה יהיה פוקס רביעי ברצף עבורי

alien life form

New member
מצטער לקלקל את השמחה

אבל פברואר תמיד החודש הכי מוצלח ובטוח. הרבה נמנעים ממנו כי זאת החופשה בכמה מדינות אירופאיות (צרפת, גרמניה) ולכן יותר יקר ויותר עמוס.

bazzik

New member
מידע חשוב. אני נוסע ב 11/1/17 . עד כמה המידע הזה אמין ?

אפשר להניח שיהייה מזג אוויר קשה ?
כלומר, צריך להצטייד בביגוד טוב.
אני מניח שנתעדכן במשך הזמן הקרוב

kubeb2112

New member
לפי התחזית של נתי, זאת לא שאלה של ביגוד

זאת נראית יותר שאלה של "האם יהיה כל כך גרוע שלא נוכל לגלוש".
גם אני טס באמצע ינואר

bazzik

New member
וואי, אתה פסימי...

לעצם העניין , כאשר יש ביגוד טוב , אז נוח יותר לגלוש גם כאשר קר מאד. לא מדבר על מצב סופה, בזמן כזה שותים וואן שו
נחכה וניראה. ונקווה לטוב.

kubeb2112

New member
לא קשור חי בסרט

הרי מה כולנו רוצים? סופה אחת רצינית שבוע לפני ההגעה שלנו.
הבעיה היא שגם אם תהיה כזאת בשבוע לפני, זה אומר שיש אנשים שנמצאים באותו שבוע בחופשה ביחד עם הסופה. וזה מבאס כי קשה לגלוש בתנאים כאלה.
נכון שאין עכשיו שלג, אבל רוב המסלולים פתוחים ומתוחזקים באמצעות שלג מלאכותי.
ברור שהכיף הגדול הוא אופפיסט, פארקים וכיו"ב. את זה אין כרגע.
אבל אם התחזית של נתי אומרת משהו, זה שצפוי גל קור קיצוני שאם הוא יביא משקעים אז הוא יכול להרוס לאנשים את החופשה.
אם אני צריך לבחור בין המצב היום שאין שלג טרי אבל אפשר לגלוש, לבין סופה קשה שלא תאפשר גלישה, אני אבחר במצב היום.

natyh

New member
מה הכונה מידע אמין ?

זו תחזית נסיונית המבוססת על המחקר של יניב ריז מפורום מזג האויר שרצה ארבע שנים בפורומי מזג האויר בארץ ובעולם ומתבססת על דפוסי החסימה של מערכות מזג אויר וההקשר ביניהן למערבולת הקוטבית ,ריז קבל תואר דוקטור על המחקר הזה כאשר המשיך מתואר ראשון במקביל לתואר שני ודוקטורט בו בזמן.
אם לא הבנת עד כאן אז אין לך סיבה להמשיך לקרא כאן אלא
מומלץ לך לעבור לפורום מזג האויר ולקרא שם.
למי שכן קורא ומכיר את הסטורית התחזיות הקודמות אזי יש גרעין קור חזק מאד בגבהים באזור האטלנטי הארקטי הנופל לכיוון מערב אירופה .
החסימה מהרכס המערב אירופאי לא נפסקת היא קימת אך מאחר ומשתחררת מסת קור ברביעי לינואר זה הצפי לפחות הרי שהעוצמה הזו נראית כרגע מספיקה להתגברות על החסימה הקימת ולגירוש הרכס מערבה כפי שקרה בעבר.
אלו הנחות על סמך ההיסטוריה ומה שקרה למיטב זכרוני כבר שלוש פעמים השנה במערב אירופה.
כמה זמן יקח לגל הקור הזה לרדת מקו רוחב 70 החוג הארקטי עד למערב אירופה קו רוחב 45 בערך שישה ימים קצת יותר או פחות.
האם מדובר במערכות שלג רגילות בטוח שלא הצפי סוער אבל איפה יהיה סוער זה תלוי במסלולי הסופות שעדין מוקדם לחזות מראש הצפי הוא לסיום החסימה לגרעין הקור הנוכחי במערב אירופה לתקופה של כנראה מספר שבועות מה אחר כך עוד לא ברור.

natyh

New member
מסלול עבר שחזר על עצמו שלוש פעמים

הוא ירידה מגרנלנד דרך אנגלחה לקו רוחב 45 וכניסה מחופי הריביירה הצרפתית וארץ הבסקים הספרדית לכיוון מזרח לפירנאים ולאלפים .
הקו הראשון שיפגוש בסופות ואל טורנס טין לה רושייר האלפים הצרפתיים והפירינאים יקבלו כנראה בין מטר וחצי לשניים וחצי זה מהזכרון על סמך שנים עברו בתוך שבועיים וחצי .
מאוקטובר 12 עד אפריל 13 ירדו להשואה בבקירה ובואל טורנס שנים עשר מטרים שלג וגובה השלג הגיע בשני האתרים לסביבות ארבעה וחצי מטרים .
לפי מתימתיקה פשוטה בערך חמישה מטרים שלג כבר עברו לאזורים אחרים נשארו שבעה שמתוכם קרוב לודאי ירדו במערב אירופה באתרים הגבוהים חמישה וחצי וישארו בערך שניים וחצי שלושה מטר שלג בקרקע בסוף פברואר תחילת מרץ באתרים מי שיבדוק סטטיסטיקת שלג. של בקירה ואל טורנס יראה שזה בערך מה שיש כל שנה .

kubeb2112

New member
נתי, חולה על הפירוט שלך בתחזיות

אני קורא הכל בשקיקה, מנסה להבין את הרוב (מה שאני לא מבין אני משלים בקריאה מלמדת).
אבל בסוף בסוף, התחזיות שאתה מביא מדברות גבוה מדי לרוב האנשים.
כי למשל ממה שכתבת עכשיו, קשה לי להבין את השורה התחתונה, האם גל הקור מביא גם משקעים או לא?
לכן כתבתי שנראה לי שהסופה שתביא את המטר שלג המיוחל תיפול על השהות (שלי, לפחות) בואלטו. אני עדיין תקווה שמה שמתחיל ב-5 לינואר יביא משקעים רבים במשך שבוע כך שכשאגיע ב-14 לחודש אקבל קצת אופפיסט.
מזל שהזמנתי מלון עם ספא ובריכה, במקרה ולא אוכל לגלוש.
סומך עליך, נתי.

גם אני נוסע ב-14 לינואר וזה ממש מעצבן

אני סופר - בשבועות האחרונים בארץ היו כבר 4-5 מערכות משקעים (אם נספור את הנוכחית כפעמיים, זה חמש), ובצרפת כלום!
&nbsp
ואם אתה נוסע לוואלטו, אל תדאג. גם כשאצל אחרים אין שלג, בוואלטו תמיד יהיה ובאיכות טובה בגלל הקור. דיברתי עם מישהו שהיה שם כל שבוע שעבר, היה מדהים. לא מושלם כי המסלולים הנמוכים היו סגורים. אבל בשלושת העמקים יש מספיק מסלולים גבוהים.
&nbsp
ומה אני אגיד? שאני נוסע לאתר בגובה 1,200???? (עם ממוצעי שלג מדהימים בדרך כלל, אבל אם ימשיך ככה, זה יהיה רק שלג מלאכותי)

סורי על השאלה המאוד פרקטית

אבל התקשיתי קצת להבין (וקראתי 3 פעמים...)
האם זה אומר שבשבוע של ה9-16/1 (Flaine) זה אומר שתהיה סופה/שיהיה סופה בשבוע שלפני?

כלומר תכלס' להערכתך השלגים יתחילו ב-4/1 או ב-10/1?

תודה רבה מראש.

natyh

New member
תשובה פשוטה

אי אפשר לענות לטווח הזה לגבי אתר מסוים .
אפשר רק להגיד שסביר שלקראת ה 10 12 בחודש יחלו סופות בצרפת .
וימשכו גל אחרי גל לאורך זמן בין שבועיים לשלושה אולי יותר..
זו לא תחזית המאפשרת נכון לעכשיו לתת נתונים מדויקים לאתר מסוים .
אם כי סביר שבואלטואנס בשל גובהו ירד הרבה שלג בתקופה הזו .
גם בבקירה סביר שירד הרבה אבל בשל סיבה מסוימת מקומית .
לגבי פליין ואתרים אחרים שאני לא מכיר. היטיב אני לא יכול להשיב.
גם לגבי התאריך המדויק של כניסת מערכות.לא ניתן להשיב כעת אלא רק בקירוב כשיכנסו לטווח הרחוק 240 שעות עשרה ימים לפמי ניתן יהיה להעריך הערכה ראשונית.
עעת רק ניתן להגיד ששלג יתחיל להגיע למערב אירופה החל מהעשירי לחודש.
אבל לא ברור לאן ומתי עדיין .

אז עדיף לצאת לסקי ב-16 ולא ב-9? (גם בתוספת תשלום)

נכון לעכשיו, האתר על הפנים.
אם רק ב-10 יתחיל לשלג,
עדיף את השבוע של ה-16 יותר מהשבוע של ה-9
(ניתן בתוספת תשלום לא קטנה).
תודה וסליחה על הנדנוד (5 אנשים תלויים בזה...)

natyh

New member
לו יכלתי לתת תשובה אז

הייתי עונה מזמן.
לא יודע לענות מתי יחלו הסופות וכמה זמן ימשכו .
לא יודע לענות אם עדיף שלג מלאכותי או סופה .
לא יודע מה תהיה רמת הסופה מערכת בליזארד בלתי נסבל או שתיכנס הפוגה
שמיים נקיים שמש ופאודר .
יש יותר מדי משתנים במשואה מכדי לענות עליה.
בגדול אישית.לא הייתי מזיז את התאריכים בשל הקנס.
אם היתה אפשרות הייתי הולך לפברואר אם לא הייתח הולך לשלג מלאכותי .
תקופת סופות עלולה להיות בלתי נסבלת מנסיון
מספיק שיתקרר כדי לקבל תנאי שלג מלאכותי טובים ולזה יש סיכוי טוב .
לשנה הבאה עדיף לחכות לרגע האחרון השנה עדיף לדעתי להישאר עם מה שיש
אך כאמור שום דבר לא לחלוטין ברור .
לא יכול לעזור יותר מזה

natyh

New member
ברור...

העלות ברורה לך ?
אתה מתחייב לשאת בתשלומים ...?

למעלה