שלב לוטיאלי קצר

שלב לוטיאלי קצר

הי
יש לי שלב לוטיאלי קצר יחסית, של 9 ימים. אני כרגע מנסה הזרעה טבעית, אבל לא ברור לי איך זה יכול להצליח אם הקליטה היא לרוב 9 ימים אחרי ההפרייה. כששאלתי את הרופאה היא קצת נפנפה אותי ואמרה שאין עדויות ברורות ששלב לוטיאלי קצר פוגע בסיכויי ההצלחה. היא גם אמרה שאין טעם לקחת פרוגסטרון אחרי הטיפול אם אני לא עושה אותו עם הורמונים לפני, ולא ממש ברור לי למה.

יש כאן אולי מישהי עם שלב קצר שהצליחה להכנס להריון מהזרעה? אם כן - עם הורמונים לפני? עם תמיכה פרוגסטרונית? או גם וגם? אשמח מאד לשמוע מניסיונכן

תודה!

a morph

New member
יש כל מיני אסכולות

ע אכן יש רופאים שטוענים ששלב לוטאלי קצר ממילא קורה רק כשאין הריון ולכן התופעה לא קשורה לסיכויי ההתעברות.
מנגד יש כאלה שטוענים ששלב לוטאלי קצר כן פוגע בסיכויים להרות וממליצים על תמיכת פרוגסטרון.
יש גם כאלה שנותנים תמיכה בבחינת ״אם לא יעזור, לא יזיק״.
אני לא הריתי בהזרעה אז לא אוכל לשתף מניסיוני האישי, אבל כן קיבלתי תמיכה, גם בהזרעות וגם ב- Ivf (שבסוף הצליח).

תודה

תודה על המידע. אני כל-כך מבינה את הטיעונים שלהם, כי עד שיש קליטה הגוף לא "יודע" לדעתי שמשהו שונה, ולכן לא יכול לדעת לא להתחיל בתהליך מחזור.
אבל נראה לי שאנסה בפעם הבאה (בתקווה שלא תהיה כזו) עם תמיכת פרוגסטרון

אני שמחה לשמוע שבסוף הצלחת :)

שירו121

New member
תמיכה

אני יודעת שניתן לקבל תמיכה גם אם לא לוקחים הורמונים להשריית ביוץ, פשוט תבקשי לעשות בדיקת 4-7 ימים אחרי הביוץ ולראות מה מצב ההורמונים, זה יכול לתת אינדקציה.
מעבר לזה, אם יש לך תסמינים כמו הכתמות כמה ימים לפני המחזור זה יכול להיות מספק עבור הרופא לתת לך תמיכה. לא ממש מבינה את ההתקמצנות של הרופאים על זה, את שאר ההורמונים הם נותנים בשמחה.
שיהיה לך המון בהצלחה

תודה שירו121!

עשיתי בעבר בדיקות וביום 5 הפרוגסטרון בסדר, אבל ביום 7 הוא כבר נוטה להיות די נמוך. אני בחו"ל וכאן בכל מקרה אני משלמת על כל התהליך, אבל אנסה לראות אם רופאת המשפחה תסכים. אני גם די קובעת לעצמי את הפרוטוקול, הם לא עוזרים בזה יותר מדי. ההתלבטות שלי לגבי תמיכה הייתה חשש שזה ישבש לי אח"כ את המחזור (שעבדתי קשה בחודשים האחרונים כדי להסדיר אותו).

תודה לשתיכן - עזרתן לי להחליט שבסבב הבא, אם יהיה, אקח תמיכה. ובזה שאחריו כבר אקח גם זריקת אוביטרול, שהבנתי שבנסוף לעידוד הביוץ גם משמשת קצת כתמיגה פרוגסטרונית

למעלה