שלב השאלה הזהה

שלב השאלה הזהה

אז איזו להקת פרוג משנות השבעים הייתם? (כן, זה אחד מהשאלונים הדביליים-אך-מצחיקים האלו)?

http://www.playbuzz.com/kariegilsson10/what-70s-prog-rock-band-should-you-be-in

לי כמובן יצא " You shouldn't be in a prog rock band. הפלישה הבריטית (ביטלס, המי, סטונס, קינקס) יותר מתאימה לך." איזו הפתעה.

oren29at

New member
כמוני כמוך, שזה קצת מוזר ומעניין

You shouldn't be in a prog rock band

You don't belong in prog. rock, maybe the British invasion is more suitable for you, or perhaps the later years of Genesis. Your lyrics tend to be about simpler matters. Less complicated chord changes, less solos and more simplicity is perfect for you.

איך לעזאזל הם עלו עלי?

oren29at

New member
ומה בדיוק רע בג'נסיס, אה?

כמו שאני רואה את זה, אין פה הרבה אפשרויות: מכיוון שאתה משתתף פעיל למדי בפורום, ובהתבסס על הבעייתיות המסויימת של טעמו המוזיקלי של מנהל הפורום, לך (ולא רק לך בעצם) יש רק שתי אפשרויות: או מה שיצא לציף ולי, או ג'נסיס.

oren29at

New member
משהו פה מריח לי חשוד

נראה כאילו רוב המשתתפים פה, אם לא כולם, מקבלים את אותה התוצאה- ג'נסיס. זה מטיל צל כבד על מהימנות השאלון, ולכן אני נאלץ לפרסם פה שאלון חלופי ומהימן הרבה יותר. גולשי הפורום מוזמנים לענות עליו, ולאחר מכן- לראות איזו להקת פרוג משנות השבעים הם באמת.

אז ככה:

giloni

New member
לא יאומן

אני קיבלתי ELP וזאת למרות שניסיתי בכל תוקף להבהיר שווירטואוזיות לא מדברת אלי ובטקסטים שלי אני מבטא געגועים לנופים יותר מאשר למציאות טרנסצנדנטית... קיוויתי שאקבל את שאהבה נפשי (שוודאי לא הוכנסה לאלגוריתמים של הדבר הזה...) אבל הייתי מסתפק בג'נסיס, או בג'ת'רו טאל... אני הולך לנסות שוב...

oren29at

New member
בחנו את עצמכם: איזו להקת רוק מתקדם משנות השבעים אתם?

פורום "אגדות רוק" מזמין אתכם לבדוק מי אתם באמת: מגלומניים כוייקמן, סכינאים כאמרסון, או בכלל לא פרוגרסיביים כווטרס? ענו בבקשה על השאלון הבא:

(השאלות מכוונות לשני המינים: חובבי מוזיקה, וחובבי פרוגרסיב):

1) אילו היית עטיפת תקליט, היית:

א. כחול ושועלי
ב. צהוב וקריפי
ג. צהוב ואמנותי
ד. צורני וסתמי

2) החיה האהובה עליך היא:

א. שועל
ב. זאב
ג. יצור מיתולגי דו מיני לא ברור
ד. דודו

3) הדמות ההיסטורית האהובה עליך היא:

א. Winston Churchill dressed in drag
ב. Mick the Prick
ג. Howard Hughes in blue suede shoes
ד. Illegal Alien

4) אילו היית גרופי, היית מעדיף/ה את

א. הזמר עם המסיכה הלא ברורה
ב. הגיטריסט היושב
ג. הבסיסט האנמי
ד. הזמר שהיה לו פעם שיער (ותופים)

5) יש לך סימפטיה לאמנות קונספטואלית שהיא:

א. יצירה מוזיקלית של צד אחד שלם
ב. אלבום כפול עם עלילה לא ברורה
ג. מחאה חברתית שמבחינים בה במיקרוסקופ בתוך יצירות מופת מוזיקליות שהן בעצם אחד האלבומים הטובים בהיסטוריה אם לא ה-
ד. שירי פופ פשטניים אבל הקליפים- בני זונה

סיימתם: עכשיו סכמו את הנקודות ליד כל תשובה, חברו את כולן, העלו בחזקה, המתינו לסולו, שימו לב למתופף המוכשר, נסו להבין על מה לעזאזל הזמר שר. ככה עברו 10 דקות בלי שהבחנתם.

ניגש, אם כן, לתוצאות:

oren29at

New member
ואלו התוצאות שעלו בגורל:

1-15 נקודות: אתם ג'נסיס. כמו ג'נסיס, גם אתם מעדיפים מוזיקה שמתחילה שקט, עדין, מנומנם, ואז מתפתחת לכדי יצירה סוערת שמחליפה כיוונים 5-6 פעמים. הפרוגרסיב הזה תפור עליכם, ידידיי.

12-28 נקודות: אתם ג'נסיס. אתם מתים על סאונד הקלידים הרווי, הגיטרה הלא כוחנית שקסמה במלודיותה, הבס-תופים שמשמשים קיר גדול ובוטח שעליו אפשר לבצע את כל הניסויים המוזיקליים שבעולם, והכריזמה של הזמר שאפשר להבחין בה מבעד לחריצי הויניל המרוטים. אין כמו מוזיקליות במיטבה.

30-40 נקודות פלוס מינוס: אתם ג'נסיס. אתם לא נרתעים מאלבומים כפולים שהם גם חתיכת סיפור מקושקש. דווקא מתנאי הפתיחה האלה אתם יודעים להעריך את היצירה המוזיקלית שמתגברת על הקשיים האובייקטיביים, ורושמת את שמה בדפי ההיסטוריה של הרוק. גם אתם, אגב, התגברתם על תנאי פתיחה לא פשוטים, וראו לאן הגעתם: לפה.

56 נקודות IQ והלאה: אתם המנהל של הפורום הזה. פיל קולינס עלק.

tzvika321

New member
סופסוף הצלחתי לצאת סטיקס

הנה לכם, פרוג ראוי לשמו משנות ה-70

oren29at

New member
יפה. אני שמח שיצא לי שאלון הגון והוגן.

מעניין השיר שלך. נפתח כמו "רוקט מן" של אלטון, ואז מקבל תפנית קווינית משהו. אני צריך להתרגל לזה קצת.

arieltr

New member
שאלות רציניות, זה לא צחוק בכלל

זה דורש תשומת לב.
האו אימפורטנט איז טכניקה טו יו?
צריך להקדיש מחשבה עמוקה על סוגיה זו. לא צחוק.

לא רוצה לגמור בתור בנקו דל איטליאנו בטעות.

arieltr

New member
הנה מכשול קל

ווד איי מייק ע סונג אובר טוונטי דקות?

arieltr

New member
עטיפות? זו שאלה טריקית

לא חסרים פה אלבומים שקניתי ומשכו את תשומת ליבי בגלל העטיפה, מצד אחד.
מצד שני, דווקא העטיפות של יס לא מעניינות אותי.

arieltr

New member
סולואים?

מקלחת+סיפור לשליט הבית היה תורי הערב. חוזרים לשאלון.
סולואים:
מלודי וזורם - ג'נסיס יס וכאלה
טכני ומהיר - ת'יאטר דרים לא עלינו הסיוט הזה
ללא סולואים - משפחה? רוברט וויאט? פרוג בלי סולואים? יש בכלל חיה כזו? זה כמו עפרה חזה בלי ירדנה ארזי. מי מכיר?

קרימסון לא בחשבון כאן.

arieltr

New member
Nooooooooooooooooo

יצאתי פינק פלויד.

יש לפחות 20 להקות פרוג שאני מעדיף על הפלויד. מה זה זה.
רגע, איך יכול להיות הדבר? הרי הפלויד זה לא פרוג, ציףציף? משהו מריח לי מאוד לא כשר פה.

אני הולך לסיבוב נוסף.

oren29at

New member
חבל. היית צריך לענות על השאלון שלי. הרבה יותר מדויק.

arieltr

New member
איפה הצלולייד, הנה סקר לא רע בכלל

שאלה מספר אחת:
מה אכלת לארוחת בוקר היום?
ארוחת ערב
פנקייק
תינוק
ביצה מקושקשת
תינוק
גרנולה ויוגורט
תינוק.

[URL]http://www.playbuzz.com/davidm35/which-band-are-you[/URL]

ובנימה אופטימית זו רק אוסיף - בשאלון משובח אחר- יצאתי ג'ק המרטש.

למעלה