שלב ב' במיונים

VBMaster2

New member
שלב ב' במיונים

שלום לכולם! אני מועמד לעתודה ועברתי את השלב הראשון עבור ברישום לעתודה יש לי שאלה בקשר לשלב השני, על פי מה הוא נקבע אם אני אתקבל לעתודה או לא? כלומר, נניח שמבחינת האוניברסיטה אני מתקבל, האם מדור העתודה מסתכל רק על הפסיכמטרי או גם על הבגרויות? ועוד שאלה- אם עד עכשיו לא קיבלתי את הגלויה מהטכניון (את הגלויה מתל אביב קיבלתי מזמן)- האם יש סיבה לדאוג שמה הטפסים לא הגיעו אליהם? תודה!

bodas

New member
תשובה

שלב המיונים השני משלב נתוני איכות מקינן שפי (קרא במאמרים) ותחרות על מכסות בין העתודאים העוברים את קינן-שפי, על סמת ציוני התאמה/סכם... סרגל הזמנים לעתודה
וברוך הבא

אל תדאג

בכיתה שלי יש כ10 מועמדים ואף אחד לא קיבל עדיין.. יכול להיות שזה בגלל הקונספירציה של רשות הדואר נגדי.. אבל לא יודע :\

bodas

New member
לא אמרתי את זה

בשלב הראשון אתה נבחר ע"ס פסיכומטרי בלבד (וקב"א) בשלב השני המועמדים נבחנים ע"ס ציוני התאמה/סכם, ציונים מקינן-שפי, ובמקרים חריגים גם מסתכלים על הפסיכומטרי.

VBMaster2

New member
דיברתי על השלב השני

האם בשלב השני יש לפסיכומטרי ולבגרויות אותו משקל? ואילו הם המקרים החריגים?

T a u r u s

New member
על סא"ל פרוינד

בשלב השני מדרגים לפי "סכם צבאי" שמורכב משיקלול הפסיכומטרי והנתונים הצבאיים (כולל קינן שפי). במקרים חריגים (גבוליים וכד') מסתכלים גם על הבגרויות.

VBMaster2

New member
סכם צבאי לא כולל בגרויות?

ואם הוא לא כולל אז האם פסיכומטרי של 642 יכול לשלב אותי במסלול העתודה? ואם הוא לא יכול- מהו הפסיכומטרי המינימלי? [כמובן, לפי שנים קודמות...]

VBMaster2

New member
סליחה, שכחתי לציין

כן קראתי את המאמרים (חלק מהם:)) אני מדבר על מדעי המחשב טכניון או תל אביב שוב סליחה :)

T a u r u s

New member
טוב

מבחינת המוסדות זה תלוי בבגרויות (סיכוי קבלה בודקים באתרי המוסדות). מבחינת העתודה זה תלוי בהצע ובביקוש. להערכתי, הסיכויים אינם גבוהים.

VBMaster2

New member
בקשר למועד יולי

בקשר למועד יולי לבחינה הפסיכומטרית, נכון שאין לי הרבה זמן להירשם, ונכון שמדור עתודה אמר בפרוש שהוא לא מתחשב בו, אבל הוא גם אמר שיש מקרים חריגים שבהם אפשר להתחשב במועד יולי. כלומר, האם הסיכויים הלא גבוהים להתקבל למסלול עם פסיכומטרי 642 אומרים שכדאי לי לנסות את הסיכויים הלא גבוהים שמדור העתודה יאשר לי את הבחינה של יולי?

T a u r u s

New member
תראה, תשמע

בעבר לא היו שום רמיזות לכך שמועד יולי יתקבל במדור... לא יודע...

נ י ל ק י

New member
יש לך כבר ציון פסיכומטרי?!

טוב לא משנה.. תשמע בתור תלמידת יב' (בקרוב כבר לא) אני עשיתי קורס בקיץ ונבחנתי בפסיכומטרי באוקטובר... קיבלתי ציון בהחלט סביר אבל רציתי לשפר אז נשרמתי שוב למועד אפריל.. תן לי להגיד לך שבזמן המבחנים, הביצפר ובכלל מה שמעבר זה כמעט בלתי אפשרי ממש ללמוד טוב לפסיכומטרי אז לכן מה שאני מציעה זה שתעשה קורס, תיבחן באוקטובר ולפי זה תחליט מה לעשות.. ככה יש לך את החופש הגדול להתכונן וללמוד וגם זאת רק תחילת השנה אז עוד אין לך מגנים, בגרויות וכל מיני דברים אחרים שממש מכבידים עלייך...

למעלה