שלב אחרון בבנית הקשת

שלב אחרון בבנית הקשת

איך מחברים את המתח לקשת? מחברים מינוס לצד אחד של החוט ופלוס לצד שני? זה יגרום לקצר ולשריפת השנאי, לא? תודה לירן

נמרוד17

New member
דרך נגד משתנה

אם אתה משתמש בחומרים נכונים הכל צריך להיות בסדר. וליתר בטחון תכין נגד משתנה ותעלה את המתח על הקשת בעזרת הנגד בצורה הדרגתית.

נמרוד17

New member
כל חומר עם התנגדות גבוהה

תבדוק... מקסימום ישרף תייל ותחליף לחדש.

frodo

New member
נגד משתנה זו האופציה הפחות טובה

תמיד עדיף שנאי.

ישההההההההההההה

תודה רבה :) הרווחתי עכשיו 50 שקל ו20 אגורות בדיוק בהתערבות עם חבר שלי, D: (על זה היתה ההתערבות) טוף, עכשיו רק להשיג מקור כוח טוב.

נמרוד17

New member
אתה טועה שוב.

קצר מוגדר כחיבור מעגל חסר התנגדות או כמעט חסר התנגדות למקור המתח. התייל הוא צרכן שמתחמם (איבוד אנרגיה חשמלית) ואם יש במערכת צרכן אין קצר. זה כמו להגיד שתנור חימום הוא קצר. לירן במקרה שלך כן היה קצר כיוון שהשתמשת בתייל פלדה עבה עם התנגדות מאוד נמוכה.

YHS

New member
תודה שאתה מתקן אותי

באמת מה הייתי עושה בלעדיך..... אבל כנראה שאתה תישאר בדעתך ואני בדעתי.

leonlev

New member
פרודו חביבי חוט הלהט משמש כנגד

(צרכן במעגל) הזרם העובר במעגל גורם לו להתלהט וזה מה שאנחנו צריכים. זה לא קצר טהור כמו שחשבת ועוד דוגמא לצרכן שמהווה " קצר" במעגל זוהי נורת להט בעלת חוט טונגסטן.זה למעשה קצר רק שכאן שוב חוט הלהט מתלהט.

נמרוד17

New member
יש הגדרה מאוד ברורה ל"קצר"

לפי מה שאתה אומר כל רכיב חשמלי הוא "קצר לא טהור" "קצר" לפי הגדרה הוא חיבור ישיר ללא התנגדות **התנגדות אפס!** במקור מתח. לפעמים אנחנו נוטים להשתמש במושג גם כאשר מחברים למקור מעגל עם התנגדות מאוד נמוכה כמו חוט נחושת או כסף עבים שלא מתקשים להעביר מתח בלי איבוד אנרגיה רב. במקרה של חוט להט (נורה תנור קומקום או קשת לחיתוך קלקר) בכוונה משתמשים בחוט עם חתך דק וחומר עם התנגדות גבוהה בשביל ליצור התנגדות גבוהה ולהמיר את האנרגיה החשמלית לצורת אנרגיה אחרת (חום). לפי כל ההגדרות וכל ה"דעות" על העניין זה לא קצר! ומי שמתעקש שזהוא קצר כניראה לא פתח ספר אלקטרוניקה בחיים שלו, ומנסה לעשות דווקה ולא לקבל את העובדה שהוא טועה, ומטעה.

YHS

New member
מחיאות כפיים סוערות

חיכינו למומחה שיגיע לפורום ויאיר את עינינו בספרי האלקטרוניקה שהוא פתח.

נמרוד17

New member
ההערות הציניות שלך מצביעות על בורות

במקום להתייחס בצורה עניינית לכתוב אתה בוחר את גישת הילד הקטן. אומרים לך שהשמש זורחת במזרח, תגובתך תיהיה "אבל אתה מכוער" מאוד בוגר. עכשיו בו ותסביר לי איך מעגל עם נגד יכול להיות קצר... האר את עיניי.

YHS

New member
לא, לא אסביר לך

כי אתה לא מאלה שלומדים, אלא מאלה שיודעים.

לב ד

New member
יש לי שאלה שאלתית (על אמת)

בלי קשר לוויכוח או להראות שמישהו טועה... מהידע המועט שלי וממה שקראתי פה וההגדרה שלך אם אני אקח חוט בעל התנגדות X ויחבר עליו סוללה עם זרם נמוך -יהיה לי קצר כי ההתנגדות לזרימה היא קטנה(שוב אני מניח כי אני לא יודע) ואז אני אחבר זרם גדול פי 1000 אז לא יהיה קצר כי ההתנגדות לזרם גבוהה כ"כ היא גדולה יותר??? זה נשמע ממש מטומטם

frodo

New member
לפי מה אתה יודע מה חשבתי?

רק ביקשתי שיגדיר קצר....

frodo

New member
תגובה לישה ולכולם.

נגדיר קצר:חיבור שתי נקודות במעגל ע"י מוליך יקרא קצר. צרכן אינו יכול להוות קצר מכיוון שבין שתי נקודות מקוצרות ההתנגדות היא אפס מה שגורר הספק שווה לאפס. חוט הלהט הינו צרכן בעל התנגדות גבוהה. מכפלת המתח עליו בזרם דרכו שווה להספק שמתבטא בצורת חום. הוא אינו קצר בשום צורה. הגדול

למעלה