בינא אולי תאיר את עינינו
גם אני בונה ,אומנם אני בונה פעם שניה בפעם הראשונה לפני 20 שנה בניתי את בייתי,ועכשיו אני בונה את ביתו של בני.בשני המקרים אני הייתי המלווה,ולי הכל נראה פשוט וקל.את התוכניות כמובן הכינו לי המהנדס והארכיטקט כל אחד בתחומו ,והם כמובן גם חתמו על תוכנית ההגשה,עובדה קיבלתי היתר בניה,אחרי שהכנתי את השטח (מודד מדד גבהים בגר ענק הביא לגבהים) המודד סימן קלונסאות,החברה של הקלונסאות חפרה לי את הבורות והשחילה הברזל,קבלן בניין שסיכמתי איתו מחיר לבניית השלד בהסכם מפורט וברור,יצק את הבטון של הקלונסאות,במקביל סיכמתי עם חברת הבטון (רדימיקס) עם חברת הברזל,עם חנות לחומרי בנין (בלוקים,מלט,חול,חצץ,קלקרים וכדומה)הקבלן מודיע לי קודם להכין את הברזל של למשל חגורות היסוד,אני מזמין ברזל של חגורות היסוד (לפי תוכנית מפורטת שנתן המהנדס) אחר כך הוא מבקש ברזל של חדר ביטחון אני מזמין,מבקש דלת וחלון חדר ביטחון אני דואג שיגיע,וכך לגבי כל הפרטים (איזוטופ,משאבות,אני מזמין את הכל לפי מחירים שסיכמתי עם כולם וכמובן תנאי תשלום) אישורים לטופס 4 ? כאשר אגמור הכל האדריכל שלי והמהנדס שלי ידאגו שאקבל,בשביל זה שילמתי להם(כך מסוכם בהסכם כתוב ומפורט)עד עכשיו הקש בעץ הכל דופק כמו שעון,הבן קיבל את החלק הראשון של המשכנתא ניגשתי לכולם שילמתי לכולם כולל מקדמות לאינסטלטור,לקבלן,ואת כל החשבונות של הבטון,ברזל,משאבות,וחומרי בניין.כרגע אני עומד עם מפלס תחתון בנוי כולל חדר ביטחון ,ומפלס עליון רצפה.מחר מתחילים להרים בלוקים תוך שבוע 10 ימים נתחיל גג.פשוט לבנות בית לא?