שלבי בניית השלד

שלבי בניית השלד

שלום לכולם,אנו בונים באיזור המרכז ביית פרטי בבניה עצמית,ללא מפקח.האם מי מאנשי הפורום יוכל לספר על אלו דגשים אני צריכים לשים לב על מנת לבנות את השלד ללא תקלות .כמו כן מה נחשב למחיר סביר עבור בניית שלד של 200 מ"ר.תודה.

טעות יסודית שתשלמו עליה הרבה

מהשאלות שלך עולה כי אין לך ידע מקצועי בבניה. לאור זאת ממליץ לך באופן דחוף לקחת מפקח בניה או מלווה בניה. ללא זאת סיכוי גבוה שתעשה טעויות שיעלו לך הרבה יותר. יש המון תקלות שיכולות להתרחש בשלב השלד, תקצר היריעה מלכתוב.. קח מפקח מקצועי שידאג שלא יהיו תקלות!

בינא

Member
סתם שאלות תם...מי חתם כאחראי על הביקורת...

בתוכנית ההגשה שלכם? מי יחתום על המסמכים הנדרשים לחתימה בשלבי הבניה השונים...הנחוצים בסוף לטופס 4?

בינא

Member
מה זה נקרא חתם..? עוד לא בניתם וכבר חתם?

אינך מבין על מה אתה כותב בכלל! זה בית! לא משחק ילדים! זו ההשקעה הגדולה ביותר שתעשה עבור משפחתך כל החיים ואתה חוסך בביקורת על מה שמבוצע?

fireman

New member
אבל למה הפאניקה וההיסטריה?

אי אפשר לענות לעניין? ברוגע ובנועם?

fireman

New member
אם חבל לך על הזמן

אז למה אתה מטריח את עצמך בכלל לענות?

בינא אולי תאיר את עינינו

גם אני בונה ,אומנם אני בונה פעם שניה בפעם הראשונה לפני 20 שנה בניתי את בייתי,ועכשיו אני בונה את ביתו של בני.בשני המקרים אני הייתי המלווה,ולי הכל נראה פשוט וקל.את התוכניות כמובן הכינו לי המהנדס והארכיטקט כל אחד בתחומו ,והם כמובן גם חתמו על תוכנית ההגשה,עובדה קיבלתי היתר בניה,אחרי שהכנתי את השטח (מודד מדד גבהים בגר ענק הביא לגבהים) המודד סימן קלונסאות,החברה של הקלונסאות חפרה לי את הבורות והשחילה הברזל,קבלן בניין שסיכמתי איתו מחיר לבניית השלד בהסכם מפורט וברור,יצק את הבטון של הקלונסאות,במקביל סיכמתי עם חברת הבטון (רדימיקס) עם חברת הברזל,עם חנות לחומרי בנין (בלוקים,מלט,חול,חצץ,קלקרים וכדומה)הקבלן מודיע לי קודם להכין את הברזל של למשל חגורות היסוד,אני מזמין ברזל של חגורות היסוד (לפי תוכנית מפורטת שנתן המהנדס) אחר כך הוא מבקש ברזל של חדר ביטחון אני מזמין,מבקש דלת וחלון חדר ביטחון אני דואג שיגיע,וכך לגבי כל הפרטים (איזוטופ,משאבות,אני מזמין את הכל לפי מחירים שסיכמתי עם כולם וכמובן תנאי תשלום) אישורים לטופס 4 ? כאשר אגמור הכל האדריכל שלי והמהנדס שלי ידאגו שאקבל,בשביל זה שילמתי להם(כך מסוכם בהסכם כתוב ומפורט)עד עכשיו הקש בעץ הכל דופק כמו שעון,הבן קיבל את החלק הראשון של המשכנתא ניגשתי לכולם שילמתי לכולם כולל מקדמות לאינסטלטור,לקבלן,ואת כל החשבונות של הבטון,ברזל,משאבות,וחומרי בניין.כרגע אני עומד עם מפלס תחתון בנוי כולל חדר ביטחון ,ומפלס עליון רצפה.מחר מתחילים להרים בלוקים תוך שבוע 10 ימים נתחיל גג.פשוט לבנות בית לא?

לא לכולם

יש זמן, רצון ויכולת כמו לך. כל הכבוד שהצלחת לעמוד בפרוייקט בהצלחה ואף נהנית. לבונה הממוצע זה לא ככה

בינא

Member
אינך יודע את מה שאתה לא יודע...

אינך מכיר את התקנים, ההולכים ומחמירים עם השנים. עוד לא הגעת לשלב של טופס 4...כשתגיע, תבין עד כמה אתה טועה וזה מאוד יכאב...בכיס, באגו ובנשמה... אינך מבין בחוזק חומרים, לא יודע לפקח על צורת היציקה של הכלונסאות, לא מבין אם הקבלן קושר את הברזל כמו שצריך. אינך יודע לבקר את התוכניות, אם הן בכלל נכונות. לא האדריכל ולא המהנדס, הכינו לך תוכנית משולבת שלהם עם אינסטלציה וחשמל, לכן יש כל הסיכויים שבעלי המקצוע האלה יפתחו לך חצבה עם גמר השלד, יכניסו יותר צנרת ברצפה במילוי ממה שצריך, יבצעו קיצורי דרךשלא תדע בכלל לראות ועוד ועוד. כשיביאו לך חומרים לא תדע אף פעם אם הם באמת טובים כי תאלץ לקבל את טענתו של הסוחר שמכר לך או של הקבלן שהביא לך. אינך יודע כמה בדיקות אינסטלציה אתה צריך ואם הזמנת בכלל את כל הבדיקות הנדרשות כדי לעבור את מחלקת המים בעירייה לטופס 4...אבל זה כבר אמרנו שתגלה בהמשך. אינך יודע אם הכלונסאות שביצעת, יחד עם קורות היסוד, הם אומנם מה שצריך לקרקע שלכם, או שזרקת אולי 50,000 ש"ח מיותרים. לא ביצעת איטום של קורות היסוד לפני שכיסית אותם ולכן כשיעלו מים בנקודה כלשהי לריצוף, לאחר שנתים של מגורים בדירה, אף אחד לא יבין מהיכן הם הגיעו. סוגי צנרת המים דומים להפליא כי היצרנים דואגים לבלבל את כולם, שלא לדבר על חלקי החיבור, אבל אסור לערב סוגי מחברים וסוגי צנרת. אינך מסוגל להבדיל ביניהם כי לא למדו אותך את זה בבית שבנית לפני 20 שנה ולכן כיבואו לבדוק את הצנרת לאישור, היא לא תעבור את הבדיקה. אין לי שום בעיה להמשיך עם מה שאתה לא יודע, אבל היות ואתה בטוח שאתה כן יודע וחכם גדול כי אתה קורא לעצמך מבקר המדינה, תשיך לבקר במבנה מה שיותר. לפחות הקבלנים יחשבו שאתה מבין יותר מהם וישמרו מלבצע שטויות שאינך מסוגל לזהות ממרחק של מטר כי אינך יודע.

בינא הצחקת אותי,אוכיח לך בעוד חודשיים וחצי

אצלם לך את טופס ה-4 האינסטלטור יעשה כל מה שצריך,הקלונסאות בסדר גמור עברו פיקוח מהנדס(8 מטר בסלע זה יותר מידי אפילו) אבל מה כנראה שלא אצליח לשכנע אניטרסנט שאפשר לבנות לבד(מי עם עזרה ומי בלי עזרה)אין לי ספק שכל הנושא רווי קלישאות ,שרובן נוצרו כתוצאה מאינטרסנטים מסויימים שרוצים לדחוף לנו שירותים ורוצים לעשות כסף על הגב שלנו,כמובן שגם יש חוקים ודברים שכן צריך לעשות,אך מי אמר שהאדם הפשוט לא יכול ללמוד לעשות אותם,צריך לזפת קיר מזפתים מה הבעיה,הבאתי בעל מקצוע שם 5 ק"ג למטר פלוס יריעה והקיר אטום,איך אני אדע? פשוט מאד כולם מדברים עם כולם כולם הריי ידענים גדולים,הקבלן שיש לו אינטרס וחושב שתיקח אותו,אומר לך שצריך לזפת,אתה שואל מתעניין והנה מגיע איש האיטום ,הצעות מחיר ויש איטום,שום דבר לא בעיה.בקשר לטופס 4 המהנדס והאדריכל אחראים אצלי להביא לי טופס 4 .והם יביאו אותו מהשמיים או מין הארץ.מה גם שהכל מפוקח על ידם ,ואין לי ספק שהטופס יגיע (הם יודעים מה צריך לעשות כדי לקבל טופס 4) יש כמה כאלה אצלנו שחרגו ולא פעלו נכון,ולאחר ויכוחים ועדות חריגה קיבלו טופס 4.אתה יוצא מתוך אנחה שכולם ירמו אותנו האינסטלטור וכו' רק המפקחים הם ישרים והגונים,לנו יש מפקח שקיבל 2 אחוז על התשתיות של האזור בו אנחנו בונים,אין מקום אחד שהוא לא טעה בו,לא ראינו אותו בשטח יותר מפעם או פעמיים (2 אחוז זה חוץ ממה שקיבל מבעלי המקצוע)לצערי המפקח נבחר ע"י חבר פוליטיקאים שחיפשו ג'וב לחבר,אז אם כבר לא לאמין לבעלי מקצוע,אז לא להאמין לאף אחד,צא ולמד לבד,ןהכל יהיה בסדר.עד עכשיו טפו טפו טפו הכל בסדר

אני שומע היום מחירים של 1000 ש"ח למ"ר

זה נשמע לי נמוך מידי וכנראה שזה לשלד לא מסובך , יש לקחת בחשבון ש 200 מ"ר הם כנראה מטראז אדריכלי ולא מטראז קבלני אם יש מרפסות או פרגולות בטון , יש להוסיף את השטח שלהן . בעקרון המהנדס המתכנן צריך לפקח על הדברים העיקריים בשלד , אתה יכול לבקש ממנו תיגבור של הפיקוח . התפקיד העיקרי שלך הוא לבחור קבלן טוב , תשמע טוב טוב כעת , לא להתיחס להבדלי מחיר של אפילו 30000 ש"ח בין קבלן טוב לפחות טוב . לשמור על תשלום לפי שלבי הבניה ולפי אישור המהנדס שהכל תקין .

mister500

New member
בלי להתקשקש ובלי להטיל אימה

בית של 200 מ"ר אדריכלי העלות הערכה 240.000 ש"ח + מ.ע.מ ( עבודה + חומר + קפה + וופלים ) אם יש לך 15 טון ברזל , 180-200 קוב בטון כלונסאות 40 על 9 , בלוקים ל 2 קומות מעטפת + מחיצות . לפני שיתנפלו עליי , זה מחיר עדכני לאתמול . מומלץ מלווה בנייה אבל ממש לא מוכרח .

קורן401

New member
בית של 220 מטר

כולל מרפסות קומה אחת 21 טון ברזל כלונסאות 11 מטר עומק של 50 60 ו70 +ממד עובי קירות 40 הלוואי והיתי מגיע למחיר שאתה כותב

למעלה