שלא תעיזו להגיד...

חנוך617

New member
שלא תעיזו להגיד...

מהיום עד ב` אייר לא אומרים תחנון ווהוא רחום בימים ב, ה, מה אתם אומרים? זה משמח אתכם או לא?...

אוי חנוך אתה פשוט מתוק...

תגיד, למה שלא תוציא עלון שכונתי?... ולעצם הענין, זה משמח אותי בדיוק כמו שמשמח אותי שלא אומרים "צדקתך" במנחה בשבת... בשניהם אני כבר מחוץ לבית הכנסת... סתאאאאם...

חנוך617

New member
אז ככה, לגבי המתיקות

אמרו לי דוקא שאני חריף, אז אתה בטל בשישים... לגבי התחנון, אני שמח שלפחות לא נעים לך שאתה יוצא לפני סוף התפילה. זה גם דרגה מסוימת...

סיפור!

מסופר על רבי משה לייב מסאסוב זיע"א שפעם אחת לפני שעשה קידוש בשבת בביהכ"כ שלו, הסתובב בביהכ"נ שעה ארוכה עד שניגש לקדש, שאלוהו חסידיו לאחמ"כ מה פשר העיכוב הגדול לפני הקידוש? ענה להם הרבי: בכל פעם לפני שאני ניגש לעשות קידוש, אני מחליט ומפנים בליבי שאני הגרוע מכל הנמצאים בביהכ"נ, בשבת זו עמד יהודי שמצבו הרוחני היה בשפל המדרגה כ"כ עד שהיה קשה לי להפנים שאני גרוע ממנו, ולאחר שעה ארוכה הפנמתי שאכן אני גרוע ממנו, כי אם אני הייתי במצבו הרוחני, כלל לא הייתי נכנס לביהכ"נ, והנה היהודי הזה למרות מצבו מגיע לביהכ"נ, ז"א שכנראה הוא טוב ממני. (אני מקוה שכתבתי במדויק, אם לא, תקנו אותי)

1שאלתיאל

New member
אומרים

בשם הרבי מסאטמאר זצל שאם גוי היה יודע את נעימות הרגע בו מדלג החזן תחנון ועובר לקדיש ליהודי היה מתגייר ומקבל עליו עול כל המצוות העיקר להרגיש הרגשה נפלאה זו

חנוך617

New member
מענין אם מישהו

שחולה היה הולך לרופא והרופא היה אומר לו שמומלץ לו שלא יאכל דברים מתוקים, אם גם היה מזלזל...

1שאלתיאל

New member
חנוך

אל תצדק הרבה ואל תרשע הרבה הר"י פישר היה אומר שעד שנכנס לפעילות ציבורית חשב שהעוון הכי גדול בירושלים הוא שבזכרון משה מתפללים לאחר זמן תפילה לאחמ"כ ראה שזה עוד מהמצוות הגדולות ועוד דבר אל תהא פרומער על חשבונם של אחרים אתה רוצה להחמיר לבריאות אם אתה רואה אחר שלא אומר תיזכר שיש טור שמביא שיטא שזה רשות מותר לך גם ללמד זכות ולא רק להעביר ביקורת

לכטיג

New member
לדעתי,אנשים שמחים

בגלל שתחנון זה הרבה "כאב ראש". תחשוב לרגע מה אתה עושה-קטע ראשון אתה מכה על החזה בכל מילה,אח"כ אתה אומר עוד קטע וחייב לחכות לחזן לי"ג מידות אח"כ אתה מתיישב ומוריד את הראש אח"כ אתה מרים אותו ואומר כמה קטעים וצריך להחזיק ראש לקום רק אחרי ואנחנו לא נדע שזה כבר לא תחילת קטע,אח"כ אתה שוב מתיישב לאשרי. נו,מי לא מבסוט כשאין את זה? (כמובן שמצוות לא אמורות להיות איזה כיף אבל אם ממילא חוסכים...)

א77

New member
ומה עם ה' בניסן.

הרי הרב הקדוש רבי אברהם יהושע השל מאפטא זיעוע"י נפטר באותו יום. אז לא יגיד תחנון ?!
אהה, בין כך זה חל השנה בשבת...

זה אושר אמיתי

כשלמדתי בישיבה והיו מגיעים בתפילה ל"והוא רחום" הייתי תמיד פולט קודם: אוף !! והוא רחום!!...

למעלה