שלא תגידו "לא ידעתי"

שלא תגידו "לא ידעתי"

"יומן ירח הוא יומן מסע אסוציאטיבי, שנולד בהשראת טקס קידוש הלבנה. נקודת המוצא של העבודה במדרשים הטוענים שיש לכפר על צערה של הלבנה/האישה שנאלצה לפנות את מקומה, להתמעט, ולאפשר לשמש/לאיש להפוך למאור הגדול.... המופע בנוי מרצף אסוציאטיבי הנבנה באמצעות תיאטרון, מוזיקה ותנועה, תוך שימוש בטקסטים מהזוהר, שיר השירים, סידור התפילה ועוד...." לפני שבוע היתה הופעת בכורה, ואמרו לי שהיה נפלא!! השבוע, במערה של החאן הירושלמי הם יופיעו בימים ד, ה. אני אהיה שם ביום חמישי. מי גם בא?

סוריאל

New member
אני לא

לא רק משום שעוד יש לי חמישה מבחנים עד סוף הסמסטר (בערך). התחייה התרבותית כביכול שזוכים לה כביכול טקסטים יהודיים מכוננים (כביכול, בודאי כביכול) מעוררת בי בחילה קשה. כבר הפרוספקט מטיח בנו את הדרשנות (המובנת מאליה?) ירח = אשה, שמש = זכר. באיל ומדרשים בדיוק היא מבוססת כל כך? האם היא קודמת לכתבי המקובלים? ודאי שבמדש על הלבנה שמיעטה עצמה הוא אינו נמצא. להיפך, שם מדובר על 'שני מלכים' (נכון, הלבנה מופיעה כנקבה, כי זה השם שלה. גם 'חמה' היא צורה נקבית, ומה בכך?). ואגב, לא על צערה של הלבנה מכפר שעיר-של-ראש-חדש אלא על "חטאו" של האל שמיעט אותה. אבל למה להזכיר את אלהים? עוד משבית שמחות אחד. אני פשוט לא סובל פרשנויות 'אישיות' כאלה. מי שלא יודע לקרוא, מוטב לו שלא יקרא.

amit1270

New member
ירושלמים ספונטניים כמובן!

אני לא. יש לי ילדה חדשה בבית.

למעלה