שלאה באוקטן גבוה.

שלאה באוקטן גבוה.

הרכב שלי דורש דלק נטול עופרת, ואני מאכיל אותו ב95. רציתי לדעת, מה היתרונות של הדלקים המאוקטנים יותר גבוה (98/99), פרט למחיר שלהם,שגבוה, בכחצי שקל עד שקל? והאם בשביל לעבור מ95 ל98/9 עלי לרוקן קודם כל את המיכל לחלוטין <כמעט> או שזה לא משנה?

rigi

New member
ממ....זאת לא בדיוק תשובה...

אבל אם המכונאי הראשי בצמפיון אמר לאבא של חבר שלי שזה ממש מיותר לתדלק ב-98 , אז כנראה יש משהו במה שהוא אומר . זה ממש לא משנה כי מצב הדלק בארץ על הפנים בכל מקרה....וכל הדלקים לא הכי איכותיים בעולם..(מה לעשות ישראל). לפי מה שהבנתי דלק 98 מיועד יותר לרכבים אירופאים שהמנועים שלהם כנראה קצת יותר ´עדינים´ ממנועים יפנים .

אמממ...

טוב, אני לא יודע.. אבל מישהו אמר לי, שהנצילות של דלקים מאוקטן גבוה יותר, גבוהה יותר, ביחס ישר. ואם מוסיפים לזה את השמירה על חיי המנוע, אז היתרון <יעילות> עולה על ההפרש במחיר <10%-30%>. האם זה נכון, או רק שמועות?

שי ©

New member
עזבו "נצילות" ו"יעילות"...

בדקתי בכמה מכוניות (מונדיאו, כאריזמה, טמפרה 2.0...) וכולן נסעו טוב יותר על אוקטן 98: תגובת דוושה עדיפה ומנוע שמרגיש "חלק" הרבה יותר. שי

תוסיף לזה גם גולף 1.6 16V בארופה...

שנסעה טוב יותר על 98 מאשר על 95 (שבארופה הוא כמו 99++ של ישראל...).

ב א ר י

New member
חבר´ה...

בהקשר ל95 או 98...אני יודע שכאשר אני תידלקתי 98 הרכב שלי נסע טוב יותר והאמת שגם הוסיף לי כמעט 50 ק"מ לממוצע זלילה שלו... לטנק אחד אני עושה ממוצע של 350 ק"מ ועם ה 98 הגעתי ל 400 ק"מ ממוצע...אני מדבר על בדיקה של חודש 95 וחודש 98 ! ואותו אופי נהיגה בשני החודשים ! לפי דעתי ה 98 הוא טוב אך האמת תלוי באיזו תחנה כי הרבה תחנות מערבבים אותו עם ה 95...ובכך מוזילים את עלותו כביכול לנהג... בארי

itzik93

New member
95 - 98

98 אוקטן נחשב לדלק יותר "מדוייק" - הכוונה היא לדלק יותר נפיץ יותר או במילים אחרות, מתלקח יותר מהר. כתוצאה מדיוק טוב יותר בעת הבעירה, הדלק מספק את מלוא העוצמה בטרם נפתחים שסתומי הפליטה וכך *פחות אנרגיה* הולכת לאיבוד - דבר שמורגש בביצועים טובים יותר לרוב. במכוניות שבהן יש בעיית "צילצולים" במנוע (מצב שבו מערכת המחשב ככל הנראה ***לא*** מסוגלת להקדים יותר את ההצתה) מומלץ להשתמש באוקטן 98 שיביא לדיוק טוב יותר בעת הבעירה וימנע בריחה של ניצוץ/בעירה של דלק החוצה בעת ששסתומי הפליטה נפתחים. איציק

© DrorZi

New member
ורק אפסילון שותה 91

שמתם לב שהאוקטן הזה נעלם
אני אזכיר לכם למה היה 91 ו 96, ה 96 היה כמו ה 98 היום (רק ששניהם 91,96 היו עם עופרת) ואז הגיעה ה 95 נטול עופרת, ואז הגיעו מכוניות עם קטליזטור ואז החליטו שעופרת זה לא טוב אז החליטו להוציא את העופרת מה 91 (מזכיר שיר של dire straits) ואז מחירו קפץ ליותר מהמחיר של 95
אז מי שתדלק 91 כי היה צריך עופרת ולא רצה לשלם את המחיר של 96 התחיל למלא 96 ומי שמילא 95 המשיך כי ה 91 לא היה יותר זול ממנו, יענו יצא מצב אבסורד שעבור זבל דלק אתה משלם יותר מדלק יותר טוב... אז הלך לעולמו ה 91. לגבי 98/95 בעיקרון היבש אומר שככל שיחס הדחיסה גדל כך עולה הסכנה לקבל הצתה שלא בדרכים הרצויות והדרך למנוע את זה זה ע"י העלאת האוקטן (שמסמל את עמידות הדלק לפיצוץ עקב חום, וככל שיחס הדחיסה גדול יותר האוויר בבוכנה חם יותר) מנועים "עצבניים" יותר ממומלץ לתדלק ב 98 וכמו שאחרים לפני כתבו יתרונות נצפו גם לרכבים שעובדים טוב עם 95 עם המעבר ל 98. יחס הדחיסה של אפסילון הוא קצת פחות מ 1:9 וזה מתאים (גם ע"פ המלצות יצרן) ל 91 עכשיו השאלה, מ 91 ל 96 ההפרש הוא 5 מ 95 ל 98 זה רק 3 זה אומר שאפסילון נהנת מהשידרוג יותר מה SI
שעלתה מ 95 ל 98
דרור זי, אוקטן גבוהה

© DrorZi

New member
יש סימן שאלה וסמיילי כזה כאילו ../images/Emo70.gif

יעני בצחוק כזה. איזה כבד אתה....
דרור זי, ב-צ-ח-ו-ק ... (למרות שזה באמת קשה היום ...
)

למעלה