שכ"ד

duduamar

New member
שכ"ד

מה אומר שכ"ד "מפתחות"? מה המשמעות?

אז האמת שלא ממש

כלומר, שמעתי את המושג פעמים רבות, אבל אף פעם לא התעכבתי לברר מה הוא אומר. אז עכשיו אני מבררת בעניין, אבל עדיין אין לי מידע. מה שאני כן יודעת הולך בערך ככה: לגבי קניה בדמי מפתח, הכוונה היא לרכישת זכויות של דייר מוגן בדירה. זה לא אותו הדבר כמו בעלות על בית ( הדירה לא רשומה בטאבו על שמך), אבל מבחינות רבות המשמעות זהה: למרות שיש לדירה בעל בית שאיננו אתה, הוא אינו יכול לסלק אותך, ישנה השתתפות שלו בהוצאות על הדירה (דברים כמו סיוד הגג בבניין משותף, למשל), ואת הזכויות ניתן להעביר הלאה. ככלל, בעלי בתים מעדיפים לא לתת לאנשים "מעמד מוגן", ולכן על כמעט כל חוזה שכירות נורמלי שתחתום היום יופיע איפושהו הביטוי "שכירות לא מוגנת", ויצויין שהחוק הנקרא חוק הגנת הדייר [נוסח משולב ] - 1972 איננו תקף. אז לגבי קניה בדמי מפתח מצאתי מאמר שקצת מבאר את העניין, אתה יכול לעיין בו. עכשיו, כנראה שדמי מפתח, גם בהקשר של שכירות, קשורים קשר הדוק למדי למעמד הדייר המוגן. למה? כי באותו חוק שצויין לעיל יש לא מעט חלקים שדנים בדמי מפתח לשכירות. הבעיה שלי היא שעם כל הרצון הטוב - אין לי מושג מה הם אומרים. כלומר, הם כתובים בעברית, כך שאני מזהה את המילים הנפרדות - ועם זאת טרם הצלחתי לפענח מה זה אומר. אז או שעוד מעט יגיע לכאן מישהו שכן יודע, או שאני אקבל תשובה לשאלתי ולי יהיה את המידע הזה מאוחר יותר.

אפשר לשאול מאיפה מגיעה השאלה?

האם מצאת דירה להשכרה בדמי מפתח ואתה תוהה מה זה, או שזה סתם מתוך סקרנות?

duduamar

New member
בערך...

אני מתכוון לשכור דירה מאוקטובר הקרוב, ולכן התחלתי להתעניין בנושא, ויצא בלא מעט מודעות בעיתון להתקל במילה "מפתחות"...

"מפתחות" ?

מה בדיוק כתוב שם? כי הביטוי שאני מחפשת זה "דמי מפתח", ויכול להיות שאנחנו מדברים על דברים שונים לגמרי.

duduamar

New member
למשל:

3.5 חדרים, 350$, מפתחות, מרוהטת חלקית, וכו'... משהו כזה.

וזה הופיע בעוד מקומות?

כי בחיים שלי לא ראיתי את זה. לא נראה לי שכשכותבים את זה כך הכוונה "בדמי מפתח". למה שלא תתקשר למודעה הספציפית הזו ותשאל למה הוא מתכוון? ככה נדע כולנו אם זה זה או לא.

duduamar

New member
אני אנסה למצוא שוב את המודעה

(אם אמא שלי לא זרקה את העיתונים
) ואם כן אני אברר ואעדכן כאן

Benjamin Turner

New member
אלה היו במקרה דירות מתיווך?

כי אז לדעתי הכוונה שהמפתחות נמצאים בידי המתווך (למה זה טוב? זה מעיד על בלעדיות במידה מסוימת/זה מונע את הצורך לתאם ביקור עם הבלבית/זה אומר שהדירה ריקה ואפשר פשוט להגיע ולראות בלי ברדקיה/<לא יכולה לחשוב על עוד סיבות>).

duduamar

New member
לא שמתי לב לפרט הזה...

ייתכן... מה שכן - העיתונים בפח.. אני אבדוק את הסוגיה בשבוע הבא

למעלה