אז האמת שלא ממש
כלומר, שמעתי את המושג פעמים רבות, אבל אף פעם לא התעכבתי לברר מה הוא אומר. אז עכשיו אני מבררת בעניין, אבל עדיין אין לי מידע. מה שאני כן יודעת הולך בערך ככה: לגבי קניה בדמי מפתח, הכוונה היא לרכישת זכויות של דייר מוגן בדירה. זה לא אותו הדבר כמו בעלות על בית ( הדירה לא רשומה בטאבו על שמך), אבל מבחינות רבות המשמעות זהה: למרות שיש לדירה בעל בית שאיננו אתה, הוא אינו יכול לסלק אותך, ישנה השתתפות שלו בהוצאות על הדירה (דברים כמו סיוד הגג בבניין משותף, למשל), ואת הזכויות ניתן להעביר הלאה. ככלל, בעלי בתים מעדיפים לא לתת לאנשים "מעמד מוגן", ולכן על כמעט כל חוזה שכירות נורמלי שתחתום היום יופיע איפושהו הביטוי "שכירות לא מוגנת", ויצויין שהחוק הנקרא
חוק הגנת הדייר [נוסח משולב ] - 1972 איננו תקף. אז לגבי קניה בדמי מפתח מצאתי
מאמר שקצת מבאר את העניין, אתה יכול לעיין בו. עכשיו, כנראה שדמי מפתח, גם בהקשר של שכירות, קשורים קשר הדוק למדי למעמד הדייר המוגן. למה? כי באותו חוק שצויין לעיל יש לא מעט חלקים שדנים בדמי מפתח לשכירות. הבעיה שלי היא שעם כל הרצון הטוב - אין לי מושג מה הם אומרים. כלומר, הם כתובים בעברית, כך שאני מזהה את המילים הנפרדות - ועם זאת טרם הצלחתי לפענח מה זה אומר. אז או שעוד מעט יגיע לכאן מישהו שכן יודע, או שאני אקבל תשובה לשאלתי ולי יהיה את המידע הזה מאוחר יותר.