שכ"ד למשרד מהבית

mmliat

New member
שכ"ד למשרד מהבית

למרות התקנות של 35% ניכוי במקור לשכ"ד האם לעסק מהבית ניתן להכיר בהוצ' שכ"ד למרות שלא מנכים במקור 35% , האם למישהו מהרו"ח יצא לדון בנושא זה בדיון במס הכנסה ?

יש כאן מחלוקת מאוד גדולה בפורום

פיני ונפתלי אומרים לא להכניס שכר דירה תמיר ואני אומרים שכן הכי טוב עבורך זה לשאול את רואה החשבון/ יועץ המס שלך מאחר והוא זה שיצטרך לעמוד בסיכומו של דבר מול המפקח במס הכנסה.

mmliat

New member
אני הרו"ח ואני מתלבטת מכיוון שאין

לי טיעון שיכול להישמע טוב במקרה ויהיה דיון בנושא זה . מה הטיעון שהיית נותן למפקח במקרה כזה , על סמך מס אתה מבסס את ההוצאה הזו ?

התשובה שלי היא

ושוב- יש מחלוקת בענין חובת הניכוי במקור מוגדרת על נישומים מסויימים הנישום שלי איננו חייב בניכוי במקור נקודה הצו "רק" מוסיף לרשימת הדברים עבורם חייב לנכות מי שמנכה דבר נוסף: שכר דירה (שזה הרחבה של המונח שירותים ומוצרים או מה שכתוב בסעיף) בנוסף: יש שני דברים ב"קנה" א- בדרך כלל יש במס הכנסה הפרדה בין הניכויים והחוליה של התיק כך שסביר מאוד שזה לא יצוף ב- הייתי מכין את הלקוח שלי לסיכון שזה יתגלה ואז זה יעלה לו כסף. כמו בבדיחה של "מצליח": ניסינו להרוויח ולחסוך עכשיו, לא הצליח לנו. אזהרה מפורשת ------------ הדברים לעיל זה שיחה בין שני רואי חשבון ואף נישום שלא יתבסס עליהם בקבלת החלטות באשר לדיווח שלו ללא ייעוץ פרטני למקרה הספציפי שלו

אופס

מקריאה חוזרת של הודעתך אני מבין (באיחור, סליחה) שאת כבר באמצע הדיון כך ש 99% ממה שכתבתי לא רלוונטי. כך מה שנותר זה להתמקח ובמקרה הגרוע, שלא יכיר בהוצאה

mmliat

New member
"לרואה חשבון"

הבנת אותי בהתחלה נכון , כרגע אין לי דיון אבל אם אני אדרוש הוצאה זו אני צריכה להכין טיעון הגיוני למקרה ויעלו נקודה זו בדיון בעתיד , כי אם אין לי שום הסבר הגיוני לא ניתן לדרוש הוצאה זו מלכתחילה . ואח"כ הלקוחות רק יתאכזבו יותר , למרות שאני אכין אותם מראש לאפשרות שלא יכירו בהוצאה זו .

את מעלה כאן נקודה מעניינת

והרבה יותר רחבה מהשאלה הנקודתית: האם להגיש דו"ח הכולל נקודות בעייתיות שאולי אפסיד בהן בדיון או לא? מצד אחד- הלקוח שיידרש לשלם יכאב לו בכיס ולא בטוח שהוא יזכור ויפנים ויקבל את ה"הזהרתי אותך שזה עלול להגיע" מצד שני- אנחנו אולי בתחום האפור שיכול לחסוך לו כסף וסך הכל עבור זה משלמים לנו- כדי לחסוך כסף לא יודע אם יש פתרון נכון תמיד. מה שאני בדרך כלל עושה זה להזהיר את הלקוח שוב ושוב שאין מצב שיהיה דיון וזה לא יעלה לו. אני מדגיש לו בכל הזדמנות שאם המפקח לא ימצא כלום הבוס שלו (של המפקח) ישאל אותו "מה עשית". כאשר מגיעה הזמנה לדיון אני אומר מיידית ללקוח "תכין כסף, זה הולך לעלות לך" וכמובן, אני לא עושה דברים שהם בצד הכהה של האפור. אסוך לגלוש מעבר לקו הדק של הסתבכות אמיתית. שוב- הטקסט לעיל מדבר על מצב כללי ולא רק על הנקודה הספציפית (שכ"ד כהוצאה) שהתחילה את הדיון

תמירי

New member
שכ"ד המשך הסאגה הזו.....

קשה לענות דרך הפורום ולמה? צריך לדעת מה עושה הנישום? מה מקצועו? מה ואיך נראה הדוח...כלומר שכ"ד הזה ה-25 אחוז כמה הוא מהווה מהדוח... האם היו דיונים בתיק בעבר... באיזה פקיד שומה מתנהל התיק? מי משכיר את הדירה?(אולי איש מבוגר...שאין לו הכנסות... הסבר למס הכנסה על העלויות האלטרנטיביות והשפעתן על המס המשולם כולר להסביר למפקח המס שבמצב הזה הוא המרוויח הגדול! האם עם הנישום הזה אפשר מה שנקרא "לגנוב סוסים ביחד" יותר נכון האם הוא בנוי לויכוח עם מס הכנסה? אני יכול לומר לך שבאחד התיקים לא תבעתי שכר דירה מכיון שזו מרפאה המתנהלת מדירת מגורים ובהסכם רשום במפורש למגורים!!! וזה שונה לחלוטין ממצב שכלכלן המכין חוות דעת בזמנו הפנוי יש לו חדר עבודה בבית. בקיצור (למרות שהתשובה ארוכה) הנסיון הוא שקובע....ההרגשה!

נפתלי ג

New member
לליאת

אין תביעת שכ"ד כהוצאה כאשר לא נוכה מס במקור כתביעת הוצאות אחרות שעליהן יש מחלוקת (למשל הכנסת נסיעה לחו"ל שהיא ספק עסקית) מכיוון שעל תשלום שכר דירה חלה חובת נכוי במקור בצו (בלי שום קשר להיקף העסק). לכן אי בצוע ההוראה היא עבירה פלילית שדינה מאסר ו/או קנס וגם תשלום המס שלא נוכה. כמו כן ההוצאה לא תוכר. כל ההפניות נתנו בשרשור הקודם שדן בכך לפני כחודש חודש וחצי.

למעלה