שכר

Mist2

New member
שכר

משגמלת טובה לאדם מה עוד תבקש? כלום אין די בכך שעשית משהו כפי טבעך, שאתה מבקש שכר על המעשה? כאילו תבקש העין גמול על שהיא רואה, או הרגליים על שהן הולכות. כי כשם שהאברים הללו נוצרו לשם מילוי תפקידם המסוים, וכשהם פועלים לפי תכונתם המיוחדת הם מגשימים את טבעם, כך נוצר גם האדם להיות עושה טוב על-פי טבעו: כשהוא עושה משהו טוב..., הוא פועל לפי תכונתו וזה גם שכרו. מרקוס אורליוס

orli997

New member
מקסים, נהדר../images/Emo140.gif

וזה מחזיר את השאלה, האים האדם טוב או רע ביסודו, ואולי יש שמזדהים ומזהים בעצמם טוב ויש שלא, כלכך הרבה דובר על יצר האדם רע מנעוריו ומלא גישות כיצד לעודד ולהביא את הטוב, אני חושבת שהאדם כל אדם מרגיש טוב עם עצמו כשהו עושה מעשה טוב רק שלפעמים באמת עניין התמורה והלא לצאת פראייר או מנוצל או לנצל את הטוב לשליטה וכו קצת מבלבל. אבל אם אדם מרגיש טוב כשהו עושה טוב משמע שהזרע הבסיס טוב, לא?

Mist2

New member
יש גם עיניין של לרצות

מדי פעם אנו מנסים לרצות אנשים אחרים או את החברה, במעשים "טובים", ומעשים אלה לא קשורים ממש לטוב או רע. אני לא בטוח שלי יש דעה בעניין, אני מוכן לשמוע למרקוס אורליוס או לעוד אנשים מיוחדים כמוהו ולבחון את הנושא. אך דבר אחד אני כן יכול לומר, שככל שהזמן עובר התמימות חולפת מהעולם, את זה ניתן לראות על הילדים, בגיל מעוד מוקדם הם מנסים להפטר מהתמימות, היא מפריע להם בתחרות במטורפת שמתחילה כבר בגיל זה. וככל שיש פחות תמימות בעולם, כך נוצר יותר "רע" ונשאר פחות "טוב". חוץ מזה לדעתי, כל מה שיכול לעזור לנו להתעורר הוא טוב! וכל מה שמרדים אותנו הוא רע!

orli997

New member
קצת קונפליקט לא?

מצד אחד להשתחרר מהתמימות כדי להיות מסוגלים להתמודד בעולם תחרותי זה להתעורר במובן מסויים, ולהישאר תמים וטוב זה נראה כאילו לחיות מנותק או תלוש משהו.

Mist2

New member
כן ולא

אבל זה כבר סיפור ארוך למדיה זו!!! :) בגדול, תחשבי ממה אותה תמימות מנותקת? האם זה סותר התפתחות רוחנית? לדעתי ניתן לפתח את אותו חלק תמים שהוא גם החלק היחיד שניתן לקרוא לו באמת אני, אך מה שקורה בדרך כלל הוא: שאותו חלק תמים נשאר לא מפותח ובמקומו מתפתח חלק אחר וחדש וכלל לא שלנו, זהו חלק מזוייף שנוצר מחיקוי שלנו את הסביבה.

orli997

New member
אמרנו שאנו יצורים חברתיים, לא?

פרצופו של הקולקטיב זה מה שאנו מפתחים, יכולות התמודדות עם חוסר סובלנות תחרותיות ורוע או כוונות לא נקיות, איך אמר לי אבא שלי? להיות עם הרגלים על הקרקע. והגננת בגן? הבת שלך צריכה לפתח מיומניות חברתיות, היא שמחה ונראה שטוב לה בעולמה אבל אינה מראה נכונות לתחרותיות דבר שידפוק לה את החיים, ואני שואלת, האמנם?

Mist2

New member
אלה בדיוק הדברים

שמכניסים לילדים לראש, והילדים בסה"כ מנסים לעמוד בדרישות....

orli997

New member
זה נכון

לרוב ההורים עצמם עומדים חסרי ביטחון מול מערכת של דפוסים שמנטבים את החינוך ובעצם יוצא מצב שהם משפיטים את ילדיהם ומכופפים אותם לטובת המערכת, אותי זה פשוט מזעזע, לא המעשה עצמו אלה המצב הזה שכבר אין מי שאומר איפה הגבול שהעניין החברתי הזה נהיה כה חשוב לכולם ואיבד כל פרופורציה ובעצם אף אחד לא שם לב יותר מה המחיר שמשלמים על אותן מיומנויות הישרדות כביכול ועל היכולת לעמוד בציפיות החברתיות האילה, פשוט מדהים.

יפה

וחכם המרקוס אורליוס הזה. אמנם גמילות חסדים ברוכה היא ואין בה משום בקשת תמורה. הדבר לא מדוייק כשמדובר באיברי גופינו, אלו מבקשים תמורה, הן במזון, הן בטיפול הן במנוחה.

Mist2

New member
לדעתי, וזו רק דעתי

לא הבנת כלל את הכתוב.... בהצלחה בפעם הבאה

למעלה