שכר מרצים

eb24

New member
שכר מרצים

שלום, לאחרונה סיימתי תואר שני. החל משנת הלימודים הנוכחית, אני מלמד במכללה באזור באר-שבע. זהו עיסוקי היחיד. השכר שאני מקבל הינו לפי שעת הרצאה, ומוגדר כשכר מרצים. כרגע המכללה מנכה לי מס במקור. ברצוני לשאול: 1. האם אני מוגדר כשכיר או כעצמאי או שיש סטטוס אחר? 2. האם האפשרות הנוכחית של ניכוי מס במקור הינה האפשרות המוצלחת מבחינתי, כלומר שהמס יהיה הנמוך ביותר? 3. מה יהיה שכר הנטו שלי, במידה והכנסתי החודשית ברוטו הינה כ-6000 ש"ח?

nirdagan

New member
תשובות

1 אתה שכיר 2 המס הוא פונקציה של ההכנסה (החייבת במס) השנתית שלך. 3 תלוי בנקודות זיכוי הפרשות לביטוח מנהלים קופת גמל קרן השתלמות ונקודות זיכוי

eb24

New member
תודה. עם זאת, מה מוביל אותך למסקנה

כי אני שכיר? האם תמיד מי שמקבל "שכר מרצים" מוגדר כשכיר? ראוי לציין, כי בחוזה שחתמתי עימם נכתב כי לא מתקיימים בינינו יחסי עובד ומעביד? כמו-כן, במידה ואני אכן מוגדר כשכיר, מדוע הם מורידים מיסים בגובה של כ-50% מהשכר, למרות שמשכורתי הינה רק כ-6000 ש"ח, וזהו עיסוקי היחיד? עידן.

nirdagan

New member
לגבי הניכוי במקור

עליך להודיע למעסיקך שזה עיסוקך היחיד ושינכה לך מס בהתאם, עליך למלא אצלו טופס 106. הוא מנכה לך כאילו אתה עובד בעוד מקומות.

eb24

New member
מה זה תיאום מס? ../images/Emo163.gif

והאם זה יפתור את בעית המיסוי הגבוה? כמו-כן, מדוע הם שלחו אותילעשות תיאום מס אצל פקיד השומה (עם טופס 116) ולא עושים את תיאום המס בעצמם (עם טופס 101/115)? ולסיום, מה זה טופס 106 שאתה מתייחס אליו, ומדוע לא הטפסים שציינתי לעיל? בתודה, עידן.

nirdagan

New member
מי שעובד במספר מקומות

צריך לעשות תיאום מס, מי שעובד במקום אחד לא צריך.

שיר ורד

New member
תשובה

אם חתמת על כך שאין ביניכם יחסי עובד מעביד, אתה נחשב כעצמאי עד שתוכיח אחרת. דרך אגב, לא חייב להיות קשר חד חדח ערכי בין צורת עבודתך לשיטת ניכוי השכר לעניני מס הכנסה. כבר היו מקרים של עובדים שעבדו כעצמאים (עם קבלות , חשבוניות וכדומה) ולאחר סיום החוזה, הגישו תביעה לקבלת פיצויי פיטורים כשכיר וזכו בתביעה. לפי התיאור הראשוני שנתת, יש לך סיכוי סביר להצליחל להוכיח כי אתה שכיר, אך אין בטחון הצלחת תביעתך. הקריטריונים לפיהם תוכר כשכיר או עצמאי(במסגרת תביעה): 1. מקום העבודה - שלך או של המעסיק. 2. אמצעי עזר וחומרים לעבודה - שלך או של המעסיק. 3. במקרה של העדרות (מחלה, מילואים) - האם אתה צריך לדאוג למחליף (עצמאי) או שזו בעייתו של המעסיק (שכיר). 4.האם אתה רשאי לתת שירותים גם למעסיקים אחרים ? -כן -עצמאי. 5.מה רשום בחוזה העבודה? 6. האם אתה מקבל זכויות של שכיר (ימי חופשה, מחלה, תנאים סוציאליים)? 7. שיטת התשלום . משכורת (שכיר) , חשבוניות (עצמאי). ברור שישנם מקרים שעל פי חלק מהקריטריונים תחשב עצמאי ועל פי חלק אחר תחשב שכיר ואז זו החלטה של השופט שאליו מובא הנושא לדיון. בדרך כלל נותנים לקריטריונים בראש הרשימה משקל גבוה יותר מאשר לאלו בתחתי הרשימה. גם אם תזכה להכרה כשכיר, יתכן שמהעביד יעלה טענה ששכרך מגלם בתוכות הטבות שניתנות לשכירים כסעיפים נפרדים. אם טענה זו תתקבל לא תזכה להטבות אלו בתביעה. זה יכול לקרות בעיקר אם המעסיק מעסיק גןם עובדים שכירים באותו תפקיד ובאותם קישורים ומשלם להם שכר נמוך משכרך כעצמאי.

mstern

New member
תשובות

1.אתה די באמצע, כל אחד רואה אותך בסטטוס אחר, שים לב, אם אינך משלם בטיוח לאומי הם עוד יבואו אליך. 2.זה תלוי במחזור הכנסות, אבל נראה לי שכדאי לך להיות עצמאי וכך דרשית ההוצאות תקטין את הכנסתך החייבת לצרכי מס וכך גם את המס שתחוייב. 3.כיום? בערך 5K.

eb24

New member
לא הבנתי את כוונתך בנוגע לזה

ש"כל אחד רואה אותך בסטטוס אחר". האם תוכל לפרט? כפי שציינתי, בחוזה שחתמתי עימם נכתב כי לא מתקיימים בינינו יחסי עובד ומעביד. כמו-כן, לא ברור לי מדוע הם מנכים לי מיסים במקור בגובה של כ-50% מהשכר, למרות שמשכורתי הינה רק כ-6000 ש"ח, וזהו עיסוקי היחיד? בברכה, עידן.

שיר ורד

New member
הם מנכים לך כי אתה מוגדר אצלם כעצמא

ולכן עליך להביא אישורים ממס הכנסה כדי שינכו לך מס מופחת.

eb24

New member
ראשית, תודה על התשובות ../images/Emo39.gif

כמו-כן, 1. איזה אישורים בדיוק אני צריך להביא ממס הכנסה? האם ניתן לעסוק זאת דרך מקום העבודה שלי? 2. האם אני אמור לפתוח תיק כעצאי במס הכנסה? 3. אני מבין, מתוך חיפוש באינטרנט, כי "שכר מרצים" (וכן שכר סופרים וכדומה) יש להם מעמד שונה מאשר שכר שמקבל נותן שירותים אחר (למשל שיפוצניק) מבחינת ניהול ספרים ומע"מ. יש לך מושג מה הכוונה? עידן.

קצת הרחבות

לכאורה, מבחינת המכללה, אתה לא עובד שלכם והם מורידים לך כנראה יותר מס הכנסה (30% מהשקל הראשון?). לא ברור שזה יעמוד במבחן משפטי, אבל האם תלך נגדם לבית משפט? כמעט בוודאות כדאי לך לפתוח תיק אצל שלטונות המס ולהגיש דו"ח שנתי. יש בכך אלמנט מסויים של "בלבול מוח" אבל מהבחינה הכלכלית תשלם הרבה פחות מסים כאשר תפתח תיק, הרואה חשבון/ יועץ מס שלך ידריך אותך בדיוק אילו ספרים עליך לנהל ואיך

למעלה