שכר למוכר

antistain

New member
תשלום למפעיל דוכן

שלום לכל העוסקים בדבר ברשותים להפעיל מספר דוכנים למוצרי טקסטיל. ראשית-אני זקוק לעוד מוכרים או מוכרות המעונינים לעמוד בדוכנים ושנית היתי רוצה לשאול מה השכר הנהוג לתשלום למפעיל? כיוון שלפי שעה יש חשש שהמוכר לא ישקיע במכירת המוצר אך לפי מכירות עללו המוכר לא למכור מספיק מוצרים בכדי מסכורת ולא תמיד באשמתו. לכן האם יש שילוב של שניהם כולל הוצאות כמו מחיר דוכן?! אשמח לתשובות וחוות דעת שבוע טוב איתן

HayaBee

New member
שלום לך וברוך הבא לפורום ../images/Emo140.gif

בתשובה לשאלתך, השכר מתחיל משכר המינימום לבוגר דומני שזה משהו בסביבות המספר 20-21 שח לשעה. לאחרונה יצא לי לשוחח עם מועסקים ומעסיקים ויש המשלמים 25 שח לשעה. בנוסף משלמים גם עמלה של אחוז מסוים מהמכירות על מנת לעודד את המוכרן להתאמץ ולעשות מכירות ככל האפשר על מנת להרויח יותר, זהו תמריץ מצוין. את האחוז יש לקבוע שיתאים למעסירק ולמועסק, לא זוכרת כרגע מה האחוז שהוזכר. לדעתי יש גם לשלם עבור הנסיעות - זה נושא חוקי עבודה, כמו גם חופשות, וכל השאר באם האדם עובד קבוע למעלה משנה מגיע לו גם הבראה וכמובן תלוש שכר לאורך כל הדרך. אני לא בטוחה שאכן החוק מיושם בפועל אצל המעסיקים בדוכנים מאחר וכל אחד העובד בדוכנים כביכול עצמאי. זה כמו במלצרות, הנושא היה פרוץ, היום קצת יותר מסודר אך עדין - למלצרים יש את הטיפים מה שאין למוכרן בדוכן. בקיצור, שכר לשעה או לחודש על פי המוסכם ביניכם (שכר בסיס הכרחי מבחינת החוק גם כן) ועוד אחוז מהמכירות של אותו מוכרן יקדמו את המכירות מרצונו להרויח יותר. אם יש בפורום מישהו שיכול להבהיר את הנושא מתוך נסיונו....על אחת כמה וכמה שיעלה ויבוא....ויספר לנו על הדרך בה הוא מתוגמל או מתגמל. .

antistain

New member
שכר למוכר

שאלה לנוגעים בדבר מה השכר המקובל לתשלום למוכרים בדוכנים בעיקרון אני מעוניין לשלם על פי מכירה ופחות לפי שעה.. כמובן מתוך זה שככה בטוח יהיה ניסיון למכור? תודה ושבוע טוב....

למעלה