שכר טרחת עורך דין

omrykk

New member
שכר טרחת עורך דין

אני מבקש התייעצות קטנה עם המומחים של הפורום
הפסדתי בתיק בבית משפט השלום נגד חברה בע"מ בו תבעתי את החברה על סכום של 30 אלף שח. התברר לי מאוחר יותר שהחברה הזאת כבר לא קיימת ואין בה כסף, אבל אני רציתי להפוך את הפסק דין כי הוא לרעתי, ולא איכפת לי מהכסף כי אם הפסק דין יישאר כפי שהוא בבית משפט השלום אז יכול להיגרם לי נזקים בתיקים אחרים, ולכן הגשתי ערעור למחוזי.
שכרתי עורך דין שקיבל ממני 6500 אלף שח מראש עבור שכר טרחה וייצוג.. ואת האמת לא דיברנו על מה קורה אם ננצח או נפסיד במחוזי.. את שכרו שילמתי לו .
עכשיו שלח לי העורך דין הודעה שבועיים לפני הדיון ובה הוא אומר לי שאם ננצח במחוזי והשופט יחייב את החברה סתם דוגמא ב 20 אלף שח הוצאות אז הוא מבקש ממני את הפרש השכר דהיינו 20 אלף פחות 6500 , ז"א הוא ירצה ממני עוד 13500 שח
אני התנגדתי לזה ואמרתי לו שאת הפסק דין כל המטרה שלי היתה להפוך אותו, הרי שנינו ידענו שהחברה כבר אין בה כסף.
האם הוא יכול לתבוע אותי על סכום ההפרש במידה והמחוזי יפסוק הוצאות יותר מ 6500 אלף שח? אני הסברתי לו במידה ואנחנו נצליח לגבות את הכסף מהחברה אז אין לי בעיה לשלם לך יותר אבל אני בטוח שהחברה אין בה כסף . הוא מאיים לתבוע אותי גם במידה והחברה לא קיימת והוא ידרוש את סכום ההפרש בגין שכר טרחה.. האם הוא יכול לעשות דבר כזה?
תודה לעזרתכם

omrykk

New member
זהו שלא הסכמתי לזה לעולם

ועובדה ששילמתי לו מראש 6500 אלף שח
ואם החברה אין בה כסף ובמחוזי יפסקו הוצאות 20 אלף שח אז אני אמור להוסיף לו 13500 ?
יש חוק לזה?

למעלה