שכר טרחה

מצב
הנושא נעול.

yaakoby

New member
שכר טרחה

שכר טרחה
אני תובע את החברה ע"ס 50 אלף ש"ח (פיצויים עבור 5 שנים של עבודה). אני מעוניין לשלם לעו"ד סכום חד פעמי בסוף המשפט כי לא נראה לי שמשתלם לי אם אני אשלם לו 15%-20% , כי הסכום הכולל קטן. שאלתי: 1.מהו טווח הסכום ההגיוני שאני צריך לשלם לעו"ד . 2. האם במקרה של ניצחון במשפט,הנתבעים צריכים לשלם את שכר הטרחה לעו"ד שלי. או שאין קשר ואני צריך לשלם בנוסף. בתודה מראש

תשובות

שכר טרחה
אני תובע את החברה ע"ס 50 אלף ש"ח (פיצויים עבור 5 שנים של עבודה). אני מעוניין לשלם לעו"ד סכום חד פעמי בסוף המשפט כי לא נראה לי שמשתלם לי אם אני אשלם לו 15%-20% , כי הסכום הכולל קטן. שאלתי: 1.מהו טווח הסכום ההגיוני שאני צריך לשלם לעו"ד . 2. האם במקרה של ניצחון במשפט,הנתבעים צריכים לשלם את שכר הטרחה לעו"ד שלי. או שאין קשר ואני צריך לשלם בנוסף. בתודה מראש
תשובות
1. לא כל עורכי הדין מסכימים לעבוד רק לפי אחוזים שישולמו בתום התביעה. לרוב, יש צורך לשלם שכ"ט חלקי בהתחלה. 50,000 ש"ח זו לא תביעה כ"כ קטנה. לא מכירה הרבה עורכי דין שיסתפקו בפחות מ-15% אבל מאחלת לך בהצלחה בחיפוש... כל עורך דין והסכמי השכ"ט שלו וזה לא ממש המקום לדון בשכ"ש של עורכי דין. 2. הוצאות משפט פוסק בית הדין. זה לא נתון לשקול דעתך או לשיקול דעת העורך דין שלך. בכתב תביעתו אמור עורך הדין לכתוב סעיף בו הוא מבקש מבית הדין לפסוק הוצאות ושכ"ט. בדרך כלל, אם בית הדין פוסק הוצאות, הן לא משקפות את מה ששילמת בפועל לעו"ד. מציעה לך שתשקול שוב האם אתה מעוניין בשכירת עורך דין. משום מה, אני לא מתרשמת שאתה מבין שיש לזה מחיר גם מכיסך. ככה זה תמיד, בשביל שירות מקצועי - משלמים. בהצלחה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה