שכר ותמריצים

b o n f i r e

New member
שכר ותמריצים

אני סגן בקבע שחתום רק על שנת ר'. משרת בחמ"ן ביחידה עם כסף. הציעו לי להישאר בצבא ולעשות תוכנית-שירות - ללמוד ע"ח הצבא ולחתום שנתיים על כל שנת לימודים. אילו עוד דברים כדאי לי ואני יכול לבקש בתור תמריצים להישאר? ומה כל אחד מהם נותן? (כרגע אין לי שום "תוספת" מקצועית - לא עברתי שום קורס מלבד קק"צ) יש לי רק תוס"פ. תקן סרן? קצין טכני? גמו"ש? תמריץ? מה נותן כל אחד מהם בהיבטי משכורת?

Humbug

New member
אל תסמוך עליהם.

הם מציעים תוכניות שירות מעבר למכסות שלהם. לפני שלוש שנים היה שם פיצוץ גדול ו7 סגנים ו3 סרנים נאלצו לעזוב בגלל שהיחידה לא יכלה לעמוד בהתחייבות. יתרה מזאת, חתימה של מפקד היחידה (אל"מ) לא עזרה להם. גם ב8200 קרה מקרה דומה עם חתימה של תא"ל. גם שם זה לא עזר. בקיצור, מומלץ לדרוש מכתב מר' אכ"א שמאשר את פרטי תוכנית השירות. ממנו ורק ממנו (או מישהו בכיר ממנו
). (זה אפשרי...)

b o n f i r e

New member
סבבה, תודה, אבל לא ענית על השאלה

אילו "הטבות שכר" אני יכול לבקש?

Humbug

New member
אין לי מושג.

אני לא כ"כ טוב בלקבל הטבות... המקסימום שהצלחתי לקבל אי פעם היו השתתפות בדירה והוצאות רכב... באתר של מת"ש יש רשימה של כל רכיבי השכר. כל מני תמריצים, מענקים וכו'... שווה לך לבדוק את זה.

הלו? מה עם רכב?? ../images/Emo73.gif

זה ה-תמריץ. הטבה ששווה עשרות אלפי שקלים בשנה! והם עוד משלמים לך על דלק... בנוסף- אתה יכול לבקש מענק כספי. אני אישית בח"א ויש אצלנו תוכניות שירות של לימודים+רכב+מענק כספי שמתחיל ב- 10,000 ש"ח ומגיע עד 90,000 ש"ח למיועדים למסלולי פיקוד לחימה (צוותי אוויר, מגדי"ם בנ"מ). לגבי שאר ההטבות שרשמת (ק.טכני, תקן סרן וכו')- היחידה שלך תצטרך לעשות שינויים צהליי"ם כדי לאשר לך את זה (אין דבר כזה לתת למישהו "תקן סרן" אישי, זה בא לפי הגדרת תפקיד) ולכן הסיכוי שזה יקרה הוא נמוך. חשוב לזכור- לא "לטפס" על עץ גבוה מדי. אם תבקש יותר מדי דברים- יגידו לך "שלום ולא להתראות" ויחתימו מישהו אחר...

Gisele

New member
לא מכירה סגן שקיבל רכב אישי

לא מאמינה שיש תקדים כזה מכירה רק מדרגת סרן

deathcaster

New member
מוזר

תגידי את זה לכל המפקדי פלוגות שמקבלים רכב מלא. תגידי את זה לכל התוכניתנים מתוכניות "חרמון" וכד' שמקבלים רכב מלא כחלק מתנאי שירות.... תגידי את זה למפ"מים שמקבלים רכב מלא.... הם מאוד יכעסו עלייך... סתם דוגמה .... אצלנו הקח"ש היה סגן בתפקיד עם תקן של סגן והיה זכאי לרכב מלא. הרכב בראש ובראשונה מתוקצב ליחידות ע"פ התפקידים ורק אח"כ עושים מסחרה ביחידות עצמן עם הדרגות. אני מוכן לשים אצבע על כך שגם ביחידתך יש משחקים כאלו עם הרכבים.

למעלה