שכר-דירה?

ORwind

New member
שכר-דירה?

שבת שלום לכולם! הייתי שמח לדעת האם קיימת עזרה בשכ"ד לנכי צה"ל ולמי..... בברכה, אור

סיוע בשכר דירה

סיוע במימון שכר דירה נכים שדרגת נכותם גבוהה מ - 50% ונכים בנסיבות מיוחדות אשר יפורטו בהמשך, זכאים לסיוע במימון שכירות דירה פרטית למגורים. הסיוע לכל נכה יקבע בנפרד בהתאם לכלל הנתונים לגביו, הסכומים המתוארים להלן הינם הסכומים המרביים וגובה הסיוע נקבע בהתאם לנסיבות. נכים שדרגת נכותם גבוהה מ - 50% והם מחוסרי דיור לחלוטין, ומחמת נכותם המוכרת ו/או מאחר ונישאו, ואשר אינם יכולים להמשיך ולהתגורר במקום מגוריהם הקודם זכאים לסיוע בשכר דירה בשיעור של 400 דולר ארה"ב לחודש במידה והם רווקים, בודדים או נשואים ללא ילדים. אם הנכה מרותק לכסא גלגלים יקבל סיוע כנכה נשוי עם ילדים - סך של 650 דולר ארה"ב לחודש. הסיוע ניתן למשך שנה במהלכה על הנכה לבדוק הצעות לפתרון בעיית דיור הקבע שלו. המימון ימשך שנה נוספת במידה והנכה ימציא תכנית מעשית ומפורטת לדיור קבע, עשה כן הנכה יוכל לקבל המשך סיוע לשנה נוספת (שלישית ואחרונה) עד קבלת המפתח לדירה אותה רכש. בכל מקרה לא יעלה הסיוע על 3 שנים, אם כי האגף רשאי להאריך מועד זה. נכה כאמור אשר לא קיבל מימון סיוע בשכירת דירה ורכש דירה ראשונה, ונטל המעבר מכביד עליו כלכלית מה גם שתקופת קבלת הדירה מרוחק - זכאי למימון סיוע כאמור. במידה ונכה כאמור מחליף דירתו בשל מגבלות פיזיות הנובעות מנכותו המוכרת יינתן לו סיוע בשכירות לתקופת המעבר בין המכירה והרכישה לתקופה של עד שנה. נכה כאמור אשר לומד באוניברסיטה זכאי למימון סיוע בדיור במידה והאוניברסיטה ממוקמת הרחק ממקום מגוריו, ולא התקבל למגורים במעונות האוניברסיטה (עניין זה אינו רלוונטי בדרך כלל מאחר וכים רבים אינם יכולים מחמת מגבולותיהם הפיזיות להתגורר במעונות הסטודנטים אשר ברובם אינם מותאמים לנכים). גובה הסיוע במימון לנכה זה יהא בשיעור של 200 דולר ארה"ב לחודש. סיוע דומה יקבל גם נכה פגוע ראש הזקוק לתקופת שיקום במרכז שיקום המרוחק ממקום מגוריו הקבוע. באם הנכה מתגורר בקיבוץ ויוצא לשנת חופש במטרה לשקול את עזיבתו את הקיבוץ, אזי הוא זכאי לסיוע במימון שכר הדירה למשך שנה אחת, ושנה נוספת אם החליט לעזוב את הקיבוץ, בכפוף להגשת תכנית לפתרון דיור קבע. הציע פתרון כאמור יהא זכאי לסיוע שנה נוספת עד לכניסתו למגורי הקבע שרכש. הייתה בידי הנכה דירה שאינה מתאימה למצבו בשל נכותו המוכרת, יהא זכאי למימון סיוע בדיור בגובה ההפרש בין דירה מתאימה שישכור לבין דמי השכירות מדירתו אותה ישכיר או שיכול לקבל, בגובה ההפרש בין הסיוע המרבי שניתן לקבל לבין דמי השכירות אותם הוא מקבל על דירתו (לפי הנמוך). לא פעם טוענים נכים כאלה לחוסר צדק מאחר והם "מופלים" לכאורה לרעה למול נכים שאין להם רכוש דומה וזכאים לסיוע - התשובה היא כי החוק נותן מענה על צרכים קיימים ואינו פותר חוסר צדק זה או אחר. הגיע הנכה לגיל מופלג ומחמת מצבו הבריאותי אין בידו לשכור דירה, יוכל לקבל סיוע במימון שכר הדירה ללא הגבלת זמן. נכה בדרגת נכות 100%+ מיוחדת לצמיתות, מחוסר דיור לחלוטין, ומחמת נכותו המוכרת אינו יכול לחזור ולהתגורר במקום מגוריו הקודם זכאי למימון סיוע בשכר דירה לתקופה של 3 שנים במהלכן עליו לפעול למציאת פתרון של דיור קבע. במהלך השנה הרביעית יהא על הנכה להמציא תכנית לדיור לצורך המשך הסיוע ומעבר לכך יוכל לקבל המשך סיוע רק לתקופה של שנתיים נוספות (שש שנים סך הכל) לצורך תקופת המעבר עד לכניסה לדירה החדשה או סיום בניית הבית. במידה והנכות 100%+ מיוחדת היא זמנית יהא זכאי לסיוע כאמור לעיל כל עוד דרגת נכותו נותרת בעינה ולכל היותר למשך 3 שנים. מעבר לשנים אלו יינתן הסיוע בהתאם לדרגת הנכות כאשר סך הכל סיוע יינתן למשך 5 שנים. הייתה בידי נכה כאמור דירה טרם הכרתו, ומסיבות הקשורות בנכותו המוכרת עליו להחליף מקום מגוריו, יינתן לו סיוע, בגובה ההפרש בין דמי השכירות של דירתו הקיימת (בפועל או המשוערים) לבין דמי השכירות בדירה אותה הוא שוכר, לתקופה שלא תעלה על 3 שנים למציאת פתרון למגורי קבע. נכה המחליף דירתו מסיבות הקשורות בנכותו המוכרת זכאי לסיוע לתקופת המעבר שלא תעלה על שנתיים. שיעור הסיוע במימון שכר דירה לנכים בדרגת נכות 100%+ מיוחדת נחלק לשתי רמות: 1. נכים מרותקים לכסא גלגלים שהינם פרפלגים, קוודרופלגים או קטועי שתי רגליים - 1,300 דולר ארה"ב לחודש. 2. נכים פגועי ראש, המיפלגים או קטועי שתי ידיים - 900 דולר ארה"ב לחודש. נכים מאושפזים זכאים לתחילת הסיוע מיד עם שחרורם מהמוסד הרפואי בו הם מאושפזים. מעבר לסיוע במימון שכר הדירה ניתן סיוע גם במימון שכר טרחת עו"ד בגין עריכת הסכם השכירות (50% מדמי השכירות כפי שיחולו על השוכר על פי קבלה/חשבונית ובכל מקרה לא יותר ממחצית הסיוע השכר דירה שאושר לנכה); ניתן סיוע במימון העברת המיטלטלין (אל מול חשבונית/קבלה מפורטים ובכל מקרה לא יותר מ - 350 דולר ארה"ב); ניתן סיוע במימון דמי תיווך במקרים קשים ומיוחדים בלבד (אל מול חשבונית/קבלה מפורטים ולכל היותר בגובה הסיוע החודשי לנכה). יצוין כי סיוע חריג מעבר לשיעורים האמורים לעיל ניתן לבקש מסגן ראש אגף השיקום וראש היחידה לתגמולים והטבות אשר יבחן הבקשה יאשר בתחומי סמכותו לחריגה או ידחה, או ימליץ לועדה המייעצת לראש אגף השיקום לאשר או לדחות. עומר

שרקי..

New member
איפה נכנסים חולי סרטן שמחלתם הוכרה

בכל זה? הרי אחוזי הנכות שלהם לא מבתאים את תוכלת החיים המיזערית שנותרה להם ואת הסבל הנפשי והגופני הכרוכה בהתמודדות עם הסרטן? מה קורה עם נכה שנאלץ לעזוב את בייתו לאשתו וילדיו ? אחרי שהם אינם מסוגלים לחיות איתו בעקבות המחלה?

AVI359

New member
לשרקי

שרקי שלום רב הרשה לי לחזור בפעם המי יודע כמה על הסבר שלא נראה לחלק גדול מאיתנו אך הוא הקובע. היועץ המשפטי לממשלה קבע נחרצות:נכה צה"ל יקבל את כל אשר הוא זכאי לו על פי חוק ולא על פי צרכיו.לדוגמא:נכה שזכאי לקבל 1000 ש"ח לא יקבל 1500 ש"ח כי זה נחוץ לו.הזכויות לא נקבעות על פי הצדק ולא על פי ההגיון ולא על פי הרגש אלא על פי החוק,ומדוע? כי כבר אמרו חז"ל:ללא חוק יד איש באחיו.נוהג זה קיים בכל העולם ולא רק בישראל.צר לי שאני מאכזב חלק מאיתנו אך אין בכוחי לשנות את העובדות. בברכה אבי

עָנת

New member
תודה על התשובה המפורטת

מצרפת לך לעיון שאלות בנושא "שכר דירה" מתוך השאלות הנפוצות.
עומר,את התשובה שלך,אערוך למאמר מסודר

חייקין

New member
אבי צודק, וכך אכן פסק היועץ, ואם ..

היה ארגון נכי צה"ל מייצג אכן את נכי צה"ל, היה מתקומם מזמן, על הרגליים האחוריות, ודורש לפתור הבעיה! נכה צה"ל שבשל פציעתו בקרב על בטחון המדינה, הדעת לא סובלת שיחיה בחוסר כלשהו, ויסבול סבל כלכלי כלשהו מעבר לסבל מפציעתו! יועצים למיניהם חייבים לוותר על חלק משכרם כדי שנכי צה"ל שנפצעו בקרב יקבלו מלוא צרכיהם!

חייקין

New member
הברירה הטבעית, חוק הטבע של דרוין

קובע שהחזק בטבע ישרוד, ורק המינים החזקים ימשיכו להתפתח. במדינה בה מצפים מאזרחים צעירים לתרום את מיטב שנותיהם, בריאותם, נפשם וגופם למען הכלל, למען בטחון שאר תושבי המדינה... מתחזקים הפקידים על חשבון הלוחמים שנפלו בצידי הדרך! חייב להתקיים מס מיוחד המיועד למלא מלוא צרכם של הנכים שנפצעו בקרב. אפילו בבתי קפה משלם כל אזרח שני שקלים לתשלום שכר השומר! כל נבחר ציבור צריך לחרוט על לוח ליבו ובמשנתו הציבורית לדאוג קודם כל לאלה שהתנדבו להגן בגופם על הדימוקרטיה, ורק אחר כך לפקידים הממונים!

odyssey

New member
נכי צה"ל שנפצעו בקרב

אל תשכח שרוב נכי צה"ל הפ לא נכים שנפגעו בקרב ולא כתוצאה מקרב אלא בזמן שרותם הצבאי - תאונות דרכים, תאונות אימונים , מחלות שארעו בזמן השרות וכו'.

חייקין

New member
ברור. ווהכוונה לכל נכי צה"ל, כיון ש

כל אדם ששרת או ישרת בצה"ל תורם מעצמו למען המדינה.

שרקי..

New member
אבי צר לי אך החוק ואנ"צ דוגמה לאטימ

לאטימות והתקרנפות שאין כדוגמתה את החוק כתבו בני אדם והחוק לא מתייחס כלל למחלות ממהירות אבל מה לעשות שהמדע קבע שיש קשר בין המחלות האלו לתנאי שרות ועבודה.. רק מזלך ומזל אנ"צ שתוכלת חיינו קצרה, ואין לנו מספיק זמן להילכם בכם שפ באנ"צ ובאגף שיקום כי בית הקברות קורא לנו כדי צרכונו ? אין לך מושג מה צרכיו של חולה במחלה הארורה ואל תתימר אפילו לישים עצמך בנעלי תסביר לי מה ההיגיון והצדק בכך שצרכיו של קטוע יד או רגל או אצבע לפי החוק יותר גדולים מישלי? הרי אני מאחל להנ"ל תוכלת חיים של עד 120 וכל הסיכויים שימות בשיבה טובה אחרי שהמדינה תטפל בו ובמחסוריו הרבים המופרטים בתקנות בשום מקום בתקנות לא ראיתי התייחסות לצרכיו של שכיב מרע או חולה במחלה סופנית, למה? כי ככה זה ניראה הגיוני לאנשים אטומים שכמותך שמחשיבים פגיעה בזרת היד או בכף הרגל שמשאירה את האדם תקין לחלוטין לשמוח לחיות להביא ילדים לראות נכדים ונינים לצפות בשקיעה להריח ריח של גשם ראשון מדי שנה ולהרים כוס יין טוב לחי השנה החדשה עשרות שנים לאנשים שממתינים לסוף ורק לא רוצים לאבד את הצלם? צר לי אני לא מקבל את זה!!! אני קורא בתקנות שאתה נאחז בהם על סוגי רכבים (לפי פגיעות בגפיים) וסוגי בתי הבראה אני קורא על נסיעות לחו"ל של אנשי אנ"צ ומשכורות וכיבודים הלו במקום לצטט לי משפטים נבובים מחז"ל היית צריך לצטט גם את הכלל שצדק לא רק צריך להעשות הוא גם צריך להראות וכרגע הוא ניראה רע.. כי את התקנות כתבו לפגיעות מכדורים רימונים ושדה הקרב, ואת כל השאר נטשתם לאנחות תתבישו לכם

AVI359

New member
תגובה לשרקי

שרקי שלום רב אם כל הכבוד,היכן הבנת הנקרא,אני כותב שאין שום התייחסות להגיון וצדק ואתה מתייחס רק לזה.אני כותב לך ולכולם שכך נהוג בכל העולם ואתה לא מתייחס לזה.ידידי אני כותב שאין בכוחי לשנות זאת ואתה מתייחס כאילו אין בי הבנה.למזלי איני מחוקק ואיני שופט ברוך השם,איני שופט אף אדם ופגיעותיו חלילה לי מלעשות זאת.אני בסך הכל מביא דברים בשם אומרם לא יותר,גם אם יקבלו את דעתך זה יקבע בצורת הוראה וחוק ואז אני אצטט זאת..ויקום אדם בעל פגיעה אחרת וישאל אותי מדוע אני מצטט חוק.כך מתנהלים דברים אנא הבן זאת.אגב אתה מדבר על תוחלת חיים קצרה וישנם אנשים שתוחלת חייהם ארוכה יותר אך איכות חייהם כה ירודה שעדיף שלא אמשיך בדבריי.כמובן שלא היה בכוונתי לפגוע ואני יכול לאחל לך ולכל עם ישראל חיים ארוכים וטובים. בברכה אבי

שרקי..

New member
מה אתה יודע איך נוהגים בעולם?

הלואי והיו נוהגים בי כמו שנוהגים בארה"ב למשל שזה חלק מהעולם לא? אצלם כי אתה הזכרת את זה אם יש רשלנות שגרמה לפגיעה אז המדינה אינה חסינה מתביעת נזיקין, אצלם הכירו כבר מזמן בדיוק בפגיעה כמו שלי וניכתבה תקנה מיוחדת המכירה אוטומטית ורטרואקטיבית ממלחמת העולם הראשונה בכל האנשים שניפגעו בדרך שבה אני נפגעתי ומטפלים היטב במי שניפגע גם אם זה קרה במלחמת העולם השניה או הראשונה אצלפ הוציאו מיליונים על מחקר וזו פגיעה מבצעית, מאמל"ח מה עשו אצלנו? מלמ"ב הטיל על זה חיסיוןולא ברור כמה אנשים ניפגעו בדיוטק בדרך הזאת וכל פעם כשמגיעים לבית משפט אז העורך דין מטעם המדינה טוען שאין לו סיוג ביטחוני מתאים ומבקש הארכה של חצי חצי שנה נוספת ככה גוררים אותי חמש שנים, אז אל תספר לי מה עושים בעולם!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אתה מפנה כל נכה עם בעיה לאנ"צ, אתה מייצג כאן את הארגון הזה? אז לך תגיד להם שיתחילו לדאוג לנכים

חייקין

New member
מצד שני...

תאר לך שהיו מעניקים לך חיי נצח... והיית צריך לסבול את השחיתות הזו לעולם ועד... ולו היית רוצה ללכת לעולם שכולו טוב לא היית יכול...כי היו לך חיי נצח
ראה את חצי הכוס המלאה

חייקין

New member
אם למישהו לא ברור...

אז שישאל בארגון נכי צה"ל... יש להם תמיד תשובות מוכנות מראש....

חייקין

New member
שרקי, אגף השיקום מחפש בנרות אנשים

כמוך.... כמה שיותר מהר נגמרים, כך אפשר יותר להרוויח על גבם... אני מצטער שאני סרקסטי, אך לאחר הסטוריה של שלושים וחמש שנים כנכה צה"ל, שמתוכם ביקשתי עזרה רק כאשר "כלו כל הקיצין" וחיסלתי כל חסכונותי ונאלצתי למכור בית בן 400 מטר על דונאם אדמה בשכונת עין כרם בה גרתי עשרים שנה, וזאת כדי להחזיר חובות כי לא יכולתי לעבוד ולהתפרנס בשל פציעתי, והעזרה ניתנת במשורה ועם תוספת של רגשי אשם, כאילו עושים לי טובה....

AVI359

New member
שרקי ..וארה"ב

שרקי שלום רב אני לא המתנגד שלך האם אינך מבין זאת?אני פשוט מנסה להסביר לך איך לזכות במירב מהמצב הקיים. הייתי ממליץ לך לראות את הסרט "פורסט גאמפ"ולראות איך חי נכה מלחמה בארה"ב קטוע שתי רגליים...זרוק ברחוב.הייתי ממליץ לך לעבור ביום חורף קר ליד אנדרטת ויטנאם בוושינגטון ולראות את נכי המלחמה מתפרנסים ממכירת מזכרות..אני הייתי שם וראיתי זאת.האמן לי אני מבין אותך יותר ממה שאתה חושב שכן הנני נכה בעל נכות קשה ביותר ויש לי עדים בפורום זה עד כמה אני מנסה לעזור לכל מי שאפשר,אז זכור אם אתה מעונין לדעת מה הן זכויותיך באמת ולא מפי השמועה הינך מוזמן להתקשר אלי לפי הכתובת האדומה בראש דף הפתיחה. בברכה אבי

עָנת

New member
חבר'ה ../images/Emo39.gifאתם גולשים מהנושא

שימו
השרשור נפתח בשאלה תמימה אודות שכר דירה. שרקי,אבי מתנדב ועוזר מכול ה
לנכים בא.נ.צ זה כל "פשעו". אבי לא מייצג את א.נ.צ. יום נפלא לכולם
. ואל תשכחו לשתות המון

למעלה