שכר דירה לכל המבין

זה תלוי בהמון משתנים...

3 העיקריים הם: 1. נכות על פלג גוף תחתון 2. סיבה למעבר דירה 3. האם בדירה הקודמת או הקיימת יש מדרגות כלומר אתה לא יכול לעלות לחדר מגורים.

AVI359

New member
לברוס לי היחיד

ברוס לי היחיד שלום רב א.האם שכרת דירה על דעת עצמך או בררת את מצבך באגף השיקום? ב.לשכר דירה זכאי נכה צה"ל אשר הינו סטודנט ואין מקום עבורו במעונות הסטודנטים ומקום לימודיו למעלה מ 60 ק"מ מביתו. ג.נכה צה"ל הנמצא בתהליך בנית דירה או רכישתה ואין לו עדיין מקום מגורים. ד.שכירת דירות מחברות כגון עמידר,עמיגור או פרזות במידה וקיימות דירות במלאי. ה.נכים 100%+ . בברכה אבי

שלום AVI359

תודה לך על העזרה. ברצוני לשאול שאלה נוספת יש לי 70% נכות הוכרתי כנכה אחרי שנתיים מיום הבקשה. בזמן הזה (השנתיים)קיבלתי קיצבת נכות מביטוח לאומי.אחרי שהוכרתי כנכה ממשרד הביטחון ביקשתי לקבל רטרואקטבי על השנתיים. ממשרד הבטחון נמסר לי שלא אוכל מפני שכבר קיבלתי קיצבת נכות (קיצבת נכות של 1800 שח בחודש מביטוח לאומי). אבל (כך הם אומרים מאגף השיקום) אם ביטוח לאומי לא היה מטפל בך ולא נותן את קיצבת הנכות אז כן היה מגיע לך רטרואקטבי של השנתיים.(אני מסכים ב-100%) אבל מה שאני רוצה לומר זה. שאין אפשרות להשבות קיצבת נכות של ביטוח לאומי לתגמולים שאני מקבל אכשיו.רציתי לדעת אם אתה מכיר מקרה כזה ואם אפשר לקבל את ההפרשים אחרי ההורדות של קיצבת הנכות מביטוח לאומי בתודה ברוס לי

AVI359

New member
תגמולים

ברוס לי היחיד שלום רב ככלל אין כפל זכאויות כך שאינך יכול לקבל קצבאות משני מוסדות. נסה לברר עם מחלקת חשבונאות או עם עובדת סוציאלית בכירה בלשכה בה אתה מקבל טיפול האם יש אפשרות להחזיר את כל הסכומים שקבלת מהמוסד לביטוח לאומי - לביטוח הלאומי ואז לקבל את התגמולים ממשהב"ט עבור התקופה שהוכרת כנכה צה"ל(אך עדיין קבלת מהביטוח הלאומי),נסה לערב גם את אנ"צ במחוז אליו אתה שייך. בברכה אבי

AVI359

New member
כפל זכאויות

ברוס לי היחד שלום רב בכל מקרה דומה שנפגשתי בו תמיד קוזזו תשלומי התגמולים נסה את העצה שננתי לך אולי יצא משהו(לא בטוח). בברכה אבי

עָנת

New member
שכר דירה../images/Emo82.gif

ברוס לי שלום. מצרפת לך מתוך השאלות הנפוצות(קטגורית השאלות הנפוצות,חיונית ושימושית מאוד(לי בכל אופן
,היות ונושאים חשובים,שדנים עליהם תמיד! נמצאים ומרוכזים בקטגוריה זו,וע"י חיפוש פשוט,אפשר לקבל תשובה,ומראה מקום של השרשורים המקורים <עד כאן 60 שניות על מהות השאלות הנפוצות
>
לעיניננו
מי שזכאי לקבל מענק שכ"ד חייב להיות בעל 50% נכות מינימום
באופן עקרוני, יש 2 הוראות שדנות בשכ"ד שהמשותף . הראשונה 60.06
ההוראה מיועדת לסטודנטים. השנייה 62.02
ההוראה עוסקת בנכים מעוטי יכולת לזה אני מתכוונת

למעלה