שכר גננת בגן פרטי

שמי אי

New member
שכר גננת בגן פרטי

שלום רב!
השנה התחלתי עבודה כגננת בגן פרטי. אינני בעלת הגן. אני מקבלת 30 ש"ח לשעת עבודה. רציתי לדעת האם זהו שכר סביר? האם מגיע לי תשלום עבור ימי החגים שבהם הגן סגור?

שכר גננת מוסמכת בפרטי

מאחר והשאלה חוזרת ועולה אני מעתיקה לכאן תשובה ששלחתי בנושא לאחת הפונות.

השכר בפריפריה אינו דומה לזה שבתל אביב, לכן אני מניחה שתוכלי להשוות מחירים באיזורך.
כשבאים לבדוק שכר סביר, כדאי לך לבדוק מה ניתן להשיג בו באיזור מגורייך האם נשאר משהו אחר שכ"ד. (בת"א בטוח לא)
על פניו 30 לשעה, נראה לי שכר קצת נמוך לגננת עם ותק כמו שלך, מאידך לפני שהייתי מתמקחת על השכר, כדאי להביא את מה שיש לך לתרום לגן, להראות לבעלים כמה שווה להעסיק אותך ואז לדון בשכר.
מכיוון שאנחנו בתחילת השנה, אני מציעה לך ליזום שיחה עם הבעלים, להעלות את נושא השכר ולבקש אפשרות לדון בשכר ריאלי יותר כעבור תקופה מקובלת (חודשיים או שלשה) . ואז אולי לדבר על שכר חודשי ולא לפי שעות.
שכר גננת בפרטי יכול להיות מאד גבוה אם נוכחות הגננת גורמת להרשמה מוגברת של הילדים לגן. שביעות רצון ההורים ותפקודה הכולל של הגננת.
באשר לחופשות משתנה מגן לגן ונתון למו"מ.

כשעובדים במשכורת חודשית מקובל לשלם לפי חוק, חופשה מצטברת יום בחודש וגדלה עם שנות הותק. את החופשות מקזזים מימים שבהם הגן סגור. במידה ועובד לוקח חופשה מעבר לימים אלה מקזזים בשכר.
אם את עובדת לפי שעות החישוב נעשה הפוך וכמובן בחישוב יחסי של השכר שלך והיקף המשרה.
כמובן שבכל מקרה בחגים (ימי שבתון) יש לשלם לעובד את השעות אותם אמור היה לעבוד. שלא כמו בערבי חג או חול המועד.

למעלה