שכר בהי-טק

sobieslaw

New member
וואו

איזה כיף לחבר'ה האלה מה צריך כדי לעבוד בזה? איזה תואר? והאם תנאי הקבלה גבוהים? האם צריך לבוא עם רקע מסויים ללמוד את זה,או שכל אחד יכול? האם אין חשש שהייטק ייפול שוב?

Kiru

New member
תלוי באיזה מקצוע

לכתב טכני דרושה מן הסתם הכשרה אחרת מל-DBA. אם ההייטק ייפול שוב? אם הייתי צריך להמר הייתי אומר שזה לא יקרה בעתיד הנראה לעין. היום שלא כמו אז, כבר לא רואים סטרטאפים הזויים שמצליחים לצאת בהנפקות מטורפות בלי שום מוצר. אבל עדיין, יש בתחום סיכונים.

sobieslaw

New member
את זה אני יודעת אבל

האם תנאי הקבלה הם גבוהים? האם כל אחד יכול ללמוד את זה או שצריך ידע קודם? למשל, גיסי אמר לי שמי שהולך ללמוד מחשבים זה לא רק מי שאוהב מחשבים אלא מי שהרבה יושב ומתכנת מול המחשב...זה נכון?

גם מה שהוא אמר לא מדוייק

כלומר, אם רוצים לעשות תואר במדמ"ח, נדרשים לעשות גם קורסים מתמטיים ותיאורטיים רבים מלבד התכנות...כלומר "ידע בתכנות" *לא תמיד* מספיק... למדמ"ח תנאי הקבלה גבוהים,לאוניברסיטאות.. אבל בין המקצועות שם יש גם כימיה[נו,ופיזיקה
] ולנ"ל תנאי הקבלה גבוהים מ....מטר שבעים וחמש..
או בקיצור, תאני הקבלה לכימיה[וגם לפיסיקה בגדול] נמוכים למדיי...אבל ברור כמו שנאמר פה כבר שמי שהתקבל לנ"ל רק בשביל לעשות בוכטות ימצא עצמו מהר מאד מחוץ ללימודים[או מחוץ למקצוע אחרי שהבין שהוא משעמם אותו,לאחר הלימודים]..

PooKiPsiT

New member
כמעט כל אחד יכול ללמוד

להנדסה צריך מינימום 4 יחידות במתמטיקה (אבל רצוי מאוד להגיע עם 5). ורצוי גם לעשות בגרות בפיזיקה, אבל לא חובה. זה פשוט אומר שצריך לעשות אקסטרה קורס באוניברסיטה. בשביל מדעי המחשב גם רצוי 5 יחידות מתמטיקה אבל פיזיקה זה כבר פחות קשור אליהם. חוץ מזה לא צריך שום ידע מיוחד. ותנאי קבלה גבוהים זה יחסי.... ביחס לרפואה תנאי הקבלה לא גבוהים. ביחס ללימודי היסטוריה של המזרח התיכון הם כן. את יכולה להכנס לאתרים של האוניברסיטאות ולראות לבד מה ציון ההתאמה שלך לעומת מה ציון ההתאמה שצריך. אבל בשורה התחתונה אם זה לא באמת מעניין אותך, אל תלכי ללמוד את זה. הלימודים מספיק קשים גם למי שעושה את זה מרצונו החופשי....

למעלה