שכנים ומנגל...

shavitta

New member
שכנים ומנגל...

היי,
יש לי סוגיה שממש מטרידה אותי, אם כי ממש פעוטה. אולי תוכלו לסייע עם פתרון...
אנחנו גרים ביישוב צמודי קרקע בדרום הארץ ולפני שנה עברה לידינו משפחה חביבה אבל חובבת מנגלים - בקיץ, בחורף, בשרב או בגשם. ממש מכה. כיוון הרוחות הוא כזה שכל העשן מהבית שלהם מגיע לבית שלנו, כאילו הם עומדים מחוץ לחלון. ברגע שאנחנו מתחילים להריח אנחנו סוגרים את כל החלונות אבל עדיין הריח מצליח להיכנס. בימים שאנחנו חוזרים הביתה אחרי תחילת החגיגה הבית מריח ממש כמו פארק הירקון בחג העצמאות.
ניסיתי לדבר איתם - הסברתי שהריח ממש עושה לי בחילה וש"מחקרים מראים" שהעשן הוא די מסרטן. התגובה: "ננסה להזהיר אותך מראש כדי שתסגרי חלונות"... דרך אגב - גם זה לא קורה.
מתחשק לי לעשות עוד ניסיון אחד כי זה ממש מטריד (אותי) ומטריף (את בן זוגי). איך כדאי לנהוג?

Gidi Shemer

New member

אין לי שום פתרון להציע, אבל זה נשמע מטריד ביותר.

אכן לדבר איתם בשנית

להגיד שזה מאוד מפריע, שהם אמרו שהם יודיעו מראש ולא עשו זאת ואם אפשר שיודיעו מראש.
זה כמו עם שכנים שחונים לך בחניה או שמשאירים זבל בבניין משותף, או כל דבר כזה- בנימוס להזכיר שוב ושוב, ולנסות לדבר על ליבם.
זה מאוד יעזור אם תתיידדו איתם.

shavitta

New member
תודה, ננסה שוב...

אנחנו די מיודדים - הבנות שלנו באותו גן וחברות טובות מאד. נראה אבל שזה מעבר לתזונה עבורם - זה קטע תרבותי וחברתי כזה. מצד אחד, לא נעים לי לבקש אבל מצד שני זה ממש מפריע. אני נוטה לרצות להעביר לידיים שלהם את ההתלבטות - להדגיש שוב כמה זה בעייתי עבורנו ושהם יבחרו מה לעשות עם העניין. נקווה לטוב....

RSPA

New member
הידברות עם השכנים ונסיון להגיע להבנות

זה הצעד הראשון (שבו נקטתם כבר). אפשר לעשות נסיון נוסף ואם זה לא עוזר - לפנות לסיוע משפטי.
הבנתי שיש מספיק חוקים שעוסקים במטרדי עשן וזיהום אויר (כולל חוקי עזר עירוניים) ולכן ממליץ לכם לפנות לעו"ד שיטפל בנושא.

ואם כל זה לא עוזר - אפשר לעבור לשיטת "למה שאני אחטוף אולקוס? שהם יחטפו !". במסגרת זו, להציב עמדת מנגל משלכם בנתיב הרוח המגיעה לביתם ולהפעילה כל אימת שהם ממנגלים (או גם בזמנים אחרים); להעמיד מכונית עם רמקולים גדולים וחזקים ליד ביתם ולהשמיע להם מוסיקה רועשת או את "נ נח נחמ נחמן מאומן" בקולי קולות; או לשדר להם בחוזקה ובלי הפסקה את :"צדק, חמלה, טבעונות" וחוזר חלילה עד אין קץ.

subatoi

New member
או לשים להם בתיבת הדואר עלוני זב"ח

אבל בסיפור הזה נשמע שהחשד המיידי יפול על האשמים, אז אולי עדיף שלא...

RSPA

New member
הענין הוא שהם יכולים לעשות שימוש בעלונים

כחומר בעירה (סטרטר) למנגל, אז מהבחינה הזו זה לא כדאי.
חוץ מזה, צריך גם לקחת בחשבון שהם כבר טבעונים ומדובר בעצם במפגע מנגל טבעוני (לכן באה הקריאה העוצמתית לחמלה...גם על השכנים הנפגעים).

shavitta

New member
שקלתי משהו דומה -

לגנוב להם את המנגל....

הרעיונות כאן יצירתיים יותר!

RSPA

New member
אפשר גם להציע להם להתקין קולט עשן על המנגל

הבנתי שיש פתרונות כאלה גם.
זה אולי עולה קצת - אבל אם חשובים להם יחסי שכנות טובה אולי הם יאותו להשקיע בזה.

diday

Member
לעבור לגרמניה

כאן בית משפט קבע, שאם מפריע לשכנים, צריך להסתפק בפעם בחודש

purplegiraff

New member
יש להם עמדת מנגל קבועה?

כי אם היא לא קבועה וניתן להזיז אותה יש סיכוי שהצבתה במיקום שונה בחצרם
יפתור את הבעיה, לפחות חלקית....

My Allegro

New member
להסביר להם

שזה מפריע, ולומר שאתם רוצים בשכנות טובה; אם הם רוצים שיתחשבו בהם, גם הם צריכים להתחשב בכם. זה מה שאמרתי לשכנים שהיו עושים עבודות בית בשעות חריגות. הגיעה ההזדמנות שהם היו צריכים שיתוף פעולה שלנו בפתרון בעיה שמקורה היה בבניין המשותף, ומאז חל שיפור משמעותי, אם כי לא מוחלט. אפשר להמחיש להם את זה בדרכים היצירתיות שהציעו: להשמיע מוזיקה בשעות שלא נוח להם, וכו'.

תגידי להם שכל השכנים מדברים על זה וזה מפריע לכולם.

כמו שאמרו כאן זה שקול למוסיקה מרעישה, אפשר לסבול את זה פעם ב אבל זה לא דבר שבני תרבות עושים באופן קבוע, זה שימוש לא ראוי ברשות הכלל.
ותנצלי את זה להסברה, תגידי להם שזה הריח של אושוויץ והוא נכנס לך לנשמה, עשן הגוויות הנשרפות הוא קשה לך מאד. זה באמת היה הריח של אושוויץ.

RSPA

New member
שאלה: ממנגל טבעוני לא עולה עשן ?

אם יש פחם שנשרף ועוד מושחים את הרשת עם בצל ושמן זה לא גורם לעשן ?
שואל באמת. לא יודע.

הבעיה היא קודם כל הריח, ריח הפיגולים

ברור שיש עשן גם ממנגל צמחי, אבל קודם כל אין לו את הריח האופייני הזה, ושנית עשן משומנים וחלבונים מהחי מכיל חומרים מסרטנים בכמות גבוהה.

למעלה