שכנה עם מזגן מאוד רועש

Luring Monkey

New member
שכנה עם מזגן מאוד רועש

היי
עברנו לדירה שלנו לפני חודשיים. לשכנה יש מזגן שנמצא על הגג שלנו, והוא מאוד מאוד רועש. חדר השינה וחדר המקלחת רועדים פיזית בגלל המזגן. אם התינוקת שלנו ישנה בזמן שהשכנה מפעילה את המזגן, היא תתעורר כי המיטה שלה רועדת.
ביקשנו מהשכנה שתטפל בבעייה, אבל היא לא מאוד נחמדה ואמרה שהיא לא תטפל במזגן עד שבעל הבית שלנו יקצר את הארובה של הקמין שלנו, שמסתירה לה את הנוף, מסתבר.
העברנו את זה הלאה לבעל הדירה, אבל אנחנו לא יודעים איך, אם או מתי הוא יטפל בארובה.
אנחנו מנסים לדבר אל ליבה של השכנה ומסבירים לה כמה זה מפריע, אבל מאוד לא אכפת לה והיא אמרה שאם נתקשר שוב, היא תנתק לנו בפרצוף.
למישהו יש רעיון מה אפשר לעשות?
תודה.

כעיקרון הדיון אמור להיות בין בעל הדירה שלכם לשלה

אבל אין ספק שזה מצב לא נעים ושקשה לכם לסמוך על בעל הדירה שיטפל בזה במהירות בזמן שאתם אלו שסופגים את ההשלכות פיזית.
&nbsp
מדובר במשהו שיכול להיכנס לסעיף של פגיעה באיכות החיים הסבירה? כי לרוב זה מתייחס להיבטים אחרים ולרעשים והפרעות שכאלו שמתבצעות בשעות לילה.

Luring Monkey

New member
זה אכן פוגע לנו באיכות החיים

כשהתינוקת שלנו מתעוררת כשהמיטה שלה רועדת... הייתי אומרת שזה בהחלט פוגע באיכות החיים

זה קצת יותר מורכב למרבה הצער

מבחינת חוזה שכירות, הגבולות של פגיעה באיכות חיים סבירה יחסית מוגבלות, ומצב בו התינוקת מתעוררת בשעה שאינה מוגדרת כשעות המנוחה בחוק (אחרי 23:00, או בין 14:00-16:000 אם מתעקשים), לא נחשב לפגיעה סבירה במיוחד כשמדובר במשהו שכזה.
&nbsp
הכיוון אליו ניסיתי ללכת הוא הפרת חוזה, כי אם למשל המזגן יוצר מצב שבאמצע הלילה אתם מתעוררים או שנגרמים נזקים לתשתיות הבסיסיות, יש על מה לדבר, אבל אם לא - נשאר לדעתי בעיקר לדבר עם בעל הדירה ביתר תקיפות ולדרוש שיטפל בנושא בהקדם כי אין שום סיבה שהשכנה תעניש אתכם בגלל שיש לה טענות נגדו.

tirgomet

New member
המציאות קצת שונה ממה שכתבת

יש רמות רעש מסוימות שאסורות על פי החוק בכל שעות היממה, ולא כפי שכתבת
זה קצת מוזר שאת נותנת עצות משפטיות, בלי להיות עורכת דין, זה דבר ממש לא מומלץ
&nbsp
קראי להלן:
"רעש הוא מטרד. החוק המטפל במטרדים הוא פקודת הנזיקין (נוסח חדש), והחוק המטפל במטרד הרעש הוא החוק למניעת מפגעים. מכוח חוק זה הותקנו התקנות למניעת מפגעים (רעש בלתי סביר), תש"ן - 1990, המגדירות את רמות הרעש המותרות, והתקנות למניעת מפגעים (מניעת רעש), התשנ"ב - 1992 אשר מתייחסות מפורשות למזגני אוויר - הן למזגנים קיימים (איסור הפעלה בתנאים מסוימים) והן למזגנים חדשים (התקנת המזגן מחייבת התייחסות לרמות הרעש מהמזגן בהתאם למרחק בינו לבין קולט רעש פוטנציאלי).
החוקים והתקנות למניעת מפגעים באים לקבוע אם הרעש הנשמע בדירת המתלונן מהווה מטרד.
מטרד יכול להיווצר כאשר רמת הרעש הנשמעת בדירת מגורים עולה על המותר בתקנות, או כאשר הרעש חזק ומהווה הפרעה של ממש למתלונן. במלים אחרות, החוקים המגדירים מטרד אינם משתמשים רק במדדים אוביקטיביים, בעוד התקנות קובעות מדד אובייקטיבי למטרד (מעל רמת דציבלים מסוימת).
התקנות מ- 1990 אינן מתייחסות למקור ממנו מוקרן רעש, אלא לרמת הרעש כפי שהיא נמדדת בבית המתלונן. על כן השיטה בה מודדים את הרעש מהמזגן היא מדידת "רעש הרקע" (הרעש בדירה ללא המזגן) ומדידת הרעש המצטבר (עם הפעלת המזגן). הפחתת רעש הרקע מהרעש המצטבר נותנת את רעש המזגן בלבד. יש לבדוק האם רעש זה חורג מהמותר בתקנות.
בנוסף, יש לשים לב כי התקנות מחלקות את היממה לשעות היום והלילה והן לעובדה, כי רמת הרעש המותרת תלויה במשך הזמן שבו נמשך הרעש (ככל שהרעש נמשך יותר זמן - מתיר החוק רמת רעש נמוכה יותר)."
&nbsp
http://www.sviva.gov.il/InfoService...emID=392&FieldID=SvivaQuesAnswSub_GxS_Invalid
&nbsp
מה עושים?ה הנה:
http://www.police.gov.il/portal.aspx?pid=389&mid=26
&nbsp
שיהיה בהצלחה
&nbsp

לא ראיתי איפה נתתי עצה משפטית

לא שאנחנו עוסקים כאן בכלל בדיון משפטי. לפי מה שראיתי גם אתה המלצת לה לפנות למשטרה ולא לבית משפט (הגיוני, היות שבית משפט אינו רלוונטי כאן). לדעתי האישית יהיה הרבה יותר פרקטי לפנות לבעל הדירה, היות שהמטרה היא לא להעניש את השכנה אלא לפתור בעיה קיימת שבעל הדירה מסוגל לפתור בעצמו.

נ.ב. על סמך מה אתה קובע מה הוא כן או לא המקצוע שלי? אנחנו לא מכירים אישית למיטב ידיעתי.

tirgomet

New member
הגדרת שעות המנוחה היא לפי חוק

לכן עצתך היא משפטית
אין כלל ספק שאת לא עורכת דין, אחרת היית ממליצה לה מיד ללכת למשטרה ולא להיות תלויה בחסדים של איזו שכנה מפלצת, שצריך להתחנן לפניה שתניח לתנוק לשון בשקט
&nbsp

יש לי תחושה של דה ז'ה וו

אישית, אם אני נאלצת לדבר לקיר אני מעדיפה כבר את הכותל המערבי, אז אני לא אטרח להתווכח איתך.

tirgomet

New member
אינני יודע על מה את מדברת

אבל מנהל פורום לא אמור לזלזל כך בגולשים שלו
זה אינו מקובל ואינו מכובד
אם תמשיכי כך, אני איאלץ להתלונן עלייך בחברת תפוז
&nbsp

אתה מוזמן להתלונן

בינתיים מי שמפר את נהלי הפורום זה אתה - מי שמזלזל ותוקף (ועכשיו גם מאיים) זה אתה, וזה לא מקובל כלפי אף חבר פורום והמנהת בכללם.

אם אתה מעוניין לכתוב בפורום אתה מתבקש לכבד את הנהלים ולהתבטא בצורה עניינית ותקינה.

tirgomet

New member
אני לא מזלזל ולא תוקף

אני חולק על דעתך, וזאת זכותי
זה פורום צבורי, ולא פרטי שלך
כל אחד יכול לכתוב מה שמתחשק לו, כל עוד הוא עושה זאת בשפה נקיה וללא קללות
אבקש לראות את "נהלי הפורום" - היכן אפשר למצוא אותם ? אני מעוניין לעיין בהם
&nbsp
אם את תזלזלי בי או בגולשים אחרים, אני אתלונן עלייך, וכמובן שכל הגולשים יברחו מהפורום ואת תשארי כאן לבדך
&nbsp

את נהלי הפורום תפוז כתבו ולא אתה

בכל מקרה זו אזהרה אחרונה - ההודעה המזלזלת הבאה שלך תימחק. אם אתה לא מסוגל להתבטא בצורה עניינית ומכובדת, לא תוכל לכתוב כאן, והאיומים שלך לא ישנו את זה.

tirgomet

New member
אני לא טענתי אחרת לגבי הנהלים

אני רק מעוניין להבין איפה הם - זה הכל
&nbsp
אין כאן כל זלזול, את מוכרחה להטמיע את העובדה המצערת שלא כל העולם חושב כמוך, ולכל אחד מוקנית הזכות לכתוב מה שהוא חושב
אני שב ומזכיר לך כי מדובר בפורום צבורי, ולא בביתך הפרטי
תודה
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

אני עומדת מאחורי דבריי

אתה מתבטא בצורה לא עניינית ולא מכובדת, ואם תמשיך כך לא תוכל להמשיך לכתוב בפורום. אין פה שום קשר להסכמה ולדעות - גם חילוקי דעות יש להביע בצורה מכובדת, מה שאינך עושה.

tirgomet

New member
גם אני עומד מאחורי דבריי

זכותי לחלוק על דברי כל אחד שכותב בפורום, כולל על דברייך
אני כותב בשפה נקיה, ונטולת גדופים, תומך את דברי בקשורים מתאימים, ולא עובר על אף אחד מכללי הפורומים
את תאלצי להשלים עם העובדה שלא כל העולם חושב כמוך
&nbsp
&nbsp

אז גם על כך דעתנו חלוקות

ומרבית הודעותיך עד כה נכתבו בשפה מאוד לא נקייה.
להתווכח איתי ולהתעקש שהשפה שלך נקייה לא יוביל לשום מקום - כאן הדיון הזה נגמר.

tirgomet

New member
הרשי לי להציע לך

תבקשי מהנהלת הפורומים שיבדקו את ההודעות שלי
אני בטוח שתופתעי מתשובתם
&nbsp

תודה על העצה

למעלה