שכנה מטורללת

bubiba2

New member
דירת גן-פלוס כי יש לך גינה והמינוס

שהשכנים מעלייך מכתיבים נורמות שלא בהכרח מתאימות לך אבל זה המחיר של דירת גן.

אם פנית לשכנה ולא עוזר- אל תוציאי את הכביסה בימי רביעי. מרגיז שהיא 'מכתיבה' לך? יכול להיות אך תאמיני לי שזה עדיף מאשר שתכנסו למריבה כי היא מנקה שטיחים (וכל אחד מנקה איך שהוא אוהב, חושב שהכי יעיל וכו'. אל תכנסי לזה אפילו) ויום יפה בחוץ ואת מפסידה כי השכנה מנקה שטיחים.

היום הזה בשבוע חולף עלומת שתתחילו להכנס לסכסוך שאת יודעת מהיכן מתחיל אך לא לאן יתגלגל.

לכולנו קל לתת לך עיצות כי לא אנו במצבך אך אם תחשבי לעומק עדיף במצב כזה לוותר על כביסות יום ד' מאשר להכנס למריבות עם שכנים. לא חושבת שזה גם ממש מעניין את יתר השכנים כי לא מדובר בגינה/כביסה שלהם אז למה להם להכנס לזה מלכתחילה?

בחיי שאני לא מבינה את התגובות המלגלגות

החצר שלך היא חלק מהבית שלך ואין לאף אחד רשות ללכלך אותה.
היה לי סיפור קצת דומה עם שכן שלי והסברתי לו שאם עוד פעם הוא פולש לתוך השטח שלי - אני מזמינה לו משטרה.
כמובן שהסגנון היה בוטה, כי הוא לא הותיר לי ברירה.
לאחר שהוא אילץ אותי לאיים עליו, ירדה אישתו ושוחחנו והצלחנו להגיע לפשרה והיום אנחנו בסדר.
אבל אצלי זה לא היה עניין שבועי.
חושבת שאין מנוס מכך שתודיעי לה בתוקף שאת לא מוכנה לסבול את זה יותר ושתנקה את השטיחים מחלונות שלא פונים לגינה שלך (או של מישהו אחר).

bubiba2

New member
תמימות מסוימת מצידך או שלך היה מזל עם השכנה

כי במקרה הזה היתה שיחה לגבי ניקוי השטיחים ודבר לא עזר. השלב הבא הוא להראות אסרטיביות (איומים), לקרוא למשטרה כי לכלכו לה את הגינה וכו' והינה כך מתחיל סכסוך שכנים שיכול להמשך שנים.

נכון שזה מרגיז שבעלת דירת הגן צריכה לוותר על כביסות יום ד' אך כשיש דיירים מעליך הם אלו 'ששולטים' ואם אין איש שיח עדיף לוותר כי לצערי כיום זה מתחיל מניקוי שטיח ולכי תדעי היכן זה ייגמר.

כיום א'פשר למות עם הצדק ביד'

פגוטית

New member
גם כשיש שכנים למטה עם דירת גן הם שולטים

אצלי למשל האישה אוספת את כול מה שיש לה בגינה ושמה לי ליד הדלת חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח ולמה ?
כי יש לי ילד בן 6
הסבתי לה שהגינה שלה על מדרכה ראשית
ואני מעולם לא אעשה דבר ניבזי שכזה ואזרוק דברים מהחלון אליה
והיא ממשיכה
כול דבר היא שמה לי ליד הדלת
ואני מחזירה ומניחה לה ליד הדלת וחוזר חלילה

אנשים כאן במודיעין קשים

bubiba2

New member
לא יודעת אם קשים כמו 'שלוקח שניים לטנגו' לכן

יש מלחמות ויש מלחמות. צריך לדעת באיזו חזית כדאי לפתוח ואיזו לא. אישית כמו נושא השטיח-כמה שמרגיז היתי שותקת כי זה לא יעזור.

לי בעבר היו זורקים בדילי סיגריה על כביסת תינוק. ראיתי לא עוזר - אני העברתי את הכביסה למיקום אחר. מי שזורק סיגריות על בגדי תינוק- אומר משהו עליו כך שמלכתחילה זו היתה מלחמה אבודה עבורי כי אין עם מי לדבר.

איה99

New member
השכנה לא עובדת

היא מנקה כל הזמן לא רק ביום רביעי, היא לא עובדת.
תמיד כשאני מורידה את הכביסה היא מלוכלכת מאבק ולכלוך
במקרה לא עבדתי אתמול וראיתי.
בעלי עלה עליה כמה פעמים אליה ולא עוזר.
כנראה אשתמש הרבה במיבש בלית ברירה.

זה מרגיז

אבל עדיף לצאת חכמה מאשר צודקת
הייתי ממשיכה לנסות לדבר איתה, ואולי בדרך מאוד מאוד עדינה להסביר לה כי החובט שטיחים בעצם הורס את השטיח
כי בכל חבטה הסיבים נחלשים ואולי אף נקרעים
שהאבק עף למעלה ומיד נוחת בחזרה על השטיח-כך שהפעולה הזאת לא ממש מנקה אותו.
הייתי מציעה לה לעבור לשואב..
ואם כל זה לא עוזר, מנסה לקבוע איתה יום קבוע-שאת יודעת שהיא מנקה ואת לא מכבסת
ואם זה לא עוזר.. מנסה אפשרות של גגון מעל המתלה, כך שהלכלוך מקסימום יצטבר מעליו

ועד בית, לא נראה לי יכול לעזור
משטרה, יכולה להוביל לסכסוך מאוד גדול
בהצלחה.

מרגיז מאד, אך אם להיות מעשיים

הייתי שמה פרגולה או גגון.
היום זה שטיח, מחר סיגריות.
שימי גגון ותפתרי את העניין.

כשחושבים על זה לעומק - יש שני פנים לעניין

אמנם זה מאוד מאוד מציק שכל גחמה של שכנים יכולה להשפיע עליך, אבל זה עובד לשני הכיוונים - אני מניח שאם יש לך דירת גן, את גם עושה שם מדי פעם ברביקיו, או מארחת שם חברים.
מנסיון אינ יכול לומר לך שלחטוף לפנים עשן כשאתה יושב בסלון ביתך זה תענוג מאוד מפוקפק, וכנ"ל לשמוע חבורה יושבת ומדברת בקולי קולות ממש מתחת לחלון שלך.
אני מניח שאם מישהו היה פונה אליך ואומר לך לא לעשות יותר ברביקיו או לארח אנשים, היית שולחת אותו לכל הרוחות, נכון?

אם שיטה פרמיטיבית...

פעם.. לפחות כשאני הייתי ילדה פשוט היה תיאום בין השכנות. ואז מורידים את הכביסה ומכסים מה שצריך. אמנם תמיד הייתה השכנה המנחוסית שבחרה לשטוף תריסים ללא הודעה אבל לרוב זה עבד. פשוט תבקשי מהשכנה שיום קודם תודיע ואת תערכי. זו בדיוק המשמעות לגור בבניין משותף. הרי יש כאן רבים שיכולים לספר על חניות,חדרי מדרגות,מעלית איטום גג ועוד מלא.

ומה תעשי נגד שכנה שלא מוכנה לסחוט את הכביסה

שלה ותולה אותה רטובה לגמרי, כך שהיא מציפה לך את הבית והורסת את הקיר, שמתנפח מרטיבות?

קיר חיצוני לא אמור להתנפח מרטיבות

הצבע החיצוני אמור למנוע זאת, כי באותה מידה יורד גם גשם.
יש בגדים, שבאמת אסור לסחוט, אז מה היא אמורה לעשות? אם זה מתלה הכביסה המקורי, שהקבלן שם, זכותה לתלות שם כביסה לא סחוטה, כמובן שאם זה מעל כביסה שלך אז צריך לתאם כדי לא להרטיב לך את הכביסה.

זה לא קיר חיצוני, זה קיר פנימי

בבניין שלנו יש פיר לכביסה ואחת השכנות תולה כביסה רטובה לגמרי, ללא סחיטה בכלל ואני לא מדברת רק על כביסה עדינה אלא על כל הכביסה שלה.

כיוון שאנחנו בקומה הראשונה, אצלנו נמצאת הרצפה של הפיר, שמחוברת לשאר הבית וכשהיא תולה כביסה, כל הבית שלי מוצף והקיר שמפריד ביני לבין השכן שלי, כבר התנפח והתחיל להתקלף מהרטיבות.

sarit1222

New member
תשקיעי בה

תקני לה D76 של Ecovacs מבטיחה
לך שלא רק שהיא לא תנער מעליך שטיחים
היא אפילו תזרוק לך את הזבל כל יום

וברצינות- תנסי להתידד איתה, כך אולי יהיה
לה אכפת יותר מהבקשות שלך.

למעלה