"שכן"

holy_sheep

New member
"שכן"

מה דעתם על מבע ה"שכן" שצה"ל השתמש בו? בפעם הראשונה ששמעתי עליו הוא נראה לי לא הוגן ומפר כל מיני זכויות אדם בסיסיות. אז ישבתי ודברתי על זה עם ידיד טוב שלי, גולנצ´יק, שסיפר לי בגאווה שגם הוא עושה דברים כאלה. נכנס לבית השכן של בית המבוקש, מוציא משם גבר אחד (בלי לבקש או כלום, זה גם לא בחירה שלו אם לצאת או לא), הוא לוקח אותו ומבקש ממנו להקיש על הדלת. לאחר מכן נכנסים לבית כאשר ה"שכן" צמוד לחייל והחייל מכוון את הנשק מעל לראשו של השכן. נשמע זוועתי, לא? אבל הוא אמר לי שזה עוזר. שככה הוא לא נהרג. כי המחבלים לא ירו על האנשים שלהם, אבל הם כן יירו על כוות צה"ל. הם לא יירו על ערבים אחרים כי זה עושה להם תקשורת רעה. העניין הוא שלפי העיתונים הם כבר ירו פעם אחת או פעמיים ב"שכן" שהשתמשו בו בצורה כזאת. מצד אחד, הוא מגן אנושי! ואי אפשר לעשות את זה לבנאדם. מצד שני אנחנו בזמן מלחמה, והאפוד מגן הזה יגן על החייל וה"שכן" לא יהרג, כי הם לא יהרגו את כוחותיהם. מעניין אותי לדעת מה דעתכם ומה כדאי לעשות במקום זה? כאילו, כדי להשתמש בדברים לא אנושיים בזמן מלחמה כדי להגן על החברים שלנו? כבשה קדושה

Deathatred

New member
שיביאו D9 וזהו

הרבה יותר יעיל. הרבה יותר מרתיע. או שהמחבל יכנע או שהוא יקבר מתחת להריסות ביתו. בכל מקרה כוח צה"ל לא ייפגע. אני מכיר גרסה אחרת של נוהל השכן - גרסה בה השכן משמש בסה"כ כמתווך (קורא למחבל להיכנע) ולא מסכן את חייו. לדעתי גרסה זו של נוהל השכן היא לא פשע מלחמה.

לא נמאס לכם?

מעצבן אותי שהנושאים שמרצ בוחרת לדון בהם הם זכויות האדם של הפלשתינים. צריך לזכור שגם אם נרצה וגם אם לא הפלשתינים הם כרגע אויבים של מדינת ישראל, הם מעוניינים להרוס אותה ולפי מה שהבנתי מהנאומים של אישי הציבור שלהם הם רוצים פיזית להרוג אותנו אחד אחד. תפקידו של צה"ל הוא בראש וראשונה להגן על מדינת ישראל ואזרחיה ואני משוכנע שהוא עושה זאת הכי טוב שהוא יכול. אני לא מאלה שמוחאים כפיים כשפצצה של טון נופלת על אוכלוסיה אזרחית אבל למי ששכח, אנחנו במחלחמה, מלחמה שאיך שלא תסובבו את זה נכפתה עלינו ע"י הצד הפלשתיני. אנחנו במרצ תמיד רצים על כל פעולה שקורת בשטחים וצועקים כמה זה לא מוסרי ואתי. מה לעשות שמלחמה זה לא דבר מוסרי. תמיד צריך להימנע ממלחמות ומהרג אבל כשאין ברירה וזה או הפלשתיני או האנשים באוטובוס לירושליים אני לא כל כך מבין מה הדילמה. להסתתר מאחורי הדמוקרטיה זה נורא טוב ויפה אבל זה מתאים למצב שהיה ב-92 ולצערינו לא ל-2002. לדמוקרטיה יש זכות להגן על עצמה, כל מדינה דמוקרטית אחרת (קרי צרפת, ארה"ב ועוד) לא מהססת להשתמש בכוח צבאי נגד טירור אם זה מציל חיי אדם, גם אם זה לא נראה יפה בטלויזיה. לדעתי כל פעולה שיש לה סיכויי להציל חיי אזרח ישראלי, אפילו אם הוא הקלוש ביותר, חובה על הצבא למצות אותה עד תום.

holy_sheep

New member
הרב כדורי (???)

מעצבן אותך שמרצ בוחרת לדון בזכויות האדם? חבל, זה אחד העקרונות שאנחנו יותר מגינים עליהם. ואני לא מסכימה- לא מדובר רק על פלשתינאים. פיגועים פוגעים מעבר לכל ספק בזכויותיהם של היהודים, בזכות הבסיסית שהיא הזכות לחיות, וגם על כך יש לנו דיונים. כן, יש פלשתינאים שרוצים להרוס את מדינת ישראל ולבצע טבח המוני בבני ישראל. אבל להזכירך שלא כולם רוצים בכך? האם אני באמת צריכה להזכיר לך שלא לעשות הכללות בנושאים כאלה? הם עושים עלינו הכללות: כל הישראלים הם חיילים (דרך אגב: זה התירוץ המקובל לכך שאפשר להרוג אזרחים, כי בסופו של דבר ´הם כולם חיילים´), כל הישראלים שונאים ערבים וכו´. יש סרבנים, יש פציפיסטים ויש את מרצ. תראה לאן הם מגיעים עם ההכללות האלה, אתה רוצה להיות כמו המחבלים שמוחם הורעל? אני מניחה שלא אם אתה נושא על עצמך כינוי מכובד שכזה... אני מסכימה איתך , אנחנו אכן במלחמה, ומלחמה היא איננה דבר מוסרי. אבל אני לא מסכימה ש"הסתתרות" (למה להסתתר?) מאחורי הדמוקרטיה הינו דבר שמתאים ל92´ ולא לשנת 2002. להיפך! אני חושבת שמשום שאנחנו במאה ה-21 עלינו לנהוג בדרך הדמוקרטיה. ואם עלינו לעכוף אותה על מנת להגן על עצמנו, עלינו למצוא את הדרך ההומניטרית ביותר לעשות כן. לא להשתמש בבני אדם כמגן! לא להפציץ בניין בטון חומר נפץ כדי להרוג בכיר ברשות! לא להתיחס לשום אדם כאל "זניח". דווקא בגלל הדרנו, בגלל שאנחנו העם הנבחר במדינה דמוקרטית, עלינו להוות דוגמא! עלינו להיות סובלניים ורחומים גם על אויבנו! כבשה קדושה

א.א.אפל

New member
אני מתנגד.

"נוהל השכן" מתבסס על רעיון פשיסטי שעבר מן העולם מזמן אך למרות זאת לא אתפלא שדווקא במדינת ישראל הוא לגיטימי. ובכן, הנחת היסוד של ממציא הנוהל היא שחייו של השכן שווים פחות מחייו של החייל. אם המקרה היה שב-100% חייל הצבא הישראלי שידפוק על דלת המחבל יותקף, והסיכוי שהשכן יותקף הוא- 0%, אז ניחא. אבל כמו שהוכח לא כך העניין.

Lamb of God

New member
מזעזע

בנוסף לישראל גם סדאם מכיר את השיטה, וגם הוא משתמש במגן אנושי להגנה על עצמו מפני מתקפות של ארה"ב. מה גם שצריך להתחשב בטראומה שעובר השכן המסכן מכל התהליך הזה (וזה כמובן במידה והוא לא מת כתוצאה מ"תקלה").

DRYICE

New member
מגן אנושי, זאת שיטה של קרימנלים

טרוריסטים ומיני מזיקים. אנו אוהבים לקטר על השימוש הנלוז של הטרוריסטים הפלסתינאים במגנים אנושיים, אלו נכנסים לבתים של אחרים, ותוקפים מתוכם, או בורחים אליהם, בכדי שלא ירו עליהם, והתוצאה היא שמדי פעם חיילי צה"ל נאלצים, לירות באזרחים. וחיילי צה"ל והימין יודעים אז טוב מאוד להאשים את הטרוריסטים שהשתמשו במגנים אנושיים. ואילו חיילי צה"ל משתמשים בהם בעצמם. זה מגוכח שכאשר יש לך בחירה בין לסכן חייל לבין לסכן אזרח, אתה תסכן את האזרח, זה מגוכח עוד יותר כאשר מכריחים את האזרח לסכן את חייו ולשמש מגן אנושי לחייל צה"ל העומד מאחוריו. DRYICE

למעלה