שכל ישר? אין בעיה!

G o v er n o r

New member
OK, גם לי מותר לחזור שוב על עובדה

שנקבעה ללא עוררין: הזוהר חובר ע"י ר´ משה דה לאון מאוילה, ספרד ב- 1286. זאת אומרת שבזוהר אין _שום_ "קדושה" מנוסקריפטית (כמו בתורה ובמשנה), אלא נכתב על ידי סופר, אמנם מוכשר, אולם בדאי. זאת אומרת שמשקלה של טענה מן הזוהר _אינו_ עדיף על משקלה של טענתי המושכלת. "ו´ רבתי...מציינת את האלף השישי אך כל אחר יחשב לפי השנה הרגילה דהיינו: תש"ז הוא תש"ז ולא תת"ח" ואני אומר בסמכותיות שוות משקל: ו´ רבתי מציית שנת 6xxx אך אחר יחשב לפי המספר הסודר של השנה בה אנו נמצאים, דהינו, תש"ז הוא השנה השביעית (מ- ראש השנה תש"ו ועד ערה"ש תש"ז), של המאה השביעית (מ- ת"ר ועד סוף תרצ"ט). אתה רואה? לא מסתדר לך...

מגהמוח

New member
תגובתך לא הייתה נחוצה

כיוון שלא הגבתי עדיין על האותנטיות של הזוהר אז אנא בינתיים השאר את הדברים כמות שהם.

G o v er n o r

New member
סליחה. כל אימת שיוזכר הזוהר כאסמכתא

למשהו, ויעשה נסיון, ולו קלוש, ליחסו לרשב"י - אציג את הראיות לגילו האמיתי של הזוהר ולזהות מחברו האמיתי. ענין זה _אינו_ תלוי בי אלא _בכם_. אם לא תרמזו רמיזות שקריות בנוגע לקדמוניות הזוהר, אזי לא אציג מחדש את ההוכחה לגילו האמיתי של הזוהר ולזהות מחברו האמיתי. קפיש?

מגהמוח

New member
אינך מבין

זה שהתנ"ך נכתב לפני 3314 שנה זה לא אומר ששמות הקודש לא היו לפני כן. המסורת מספרת בספרי המלבי"ם וכד´ שאדם הראשון לימד את בנו שת את סודות מעשה בראשית לפני בערך 5500 שנה ושת העביר לאנוש בנו וכו´ עד נוח ונח לימד את עבר ועבר לימד את אברהם וכו´ וכשאחד לימד את השני הם השתמשו בשמות הקודש של ה´ ועוד סודות בריאה נוספים שאינם מצויים בפשט המקרא. עכשיו זה קצת יותר ברור?

G o v er n o r

New member
סליחה. הספור שובה לב, אולם הצג

ראיות (לוחות clay, מצבות, משהו) המאשרות כי השמות האלה היו ידועים לאבותינו לפני זמנם של הכנענים...

תשובה למגהמוח:

א. הבנתי שיש איסור, אבל לא הבנתי מדוע. גם לא הבנתי מדוע אתה כותב אחרת מאשר כתוב בתנ"ך. ב. בעניין החייזרים, הנושא לא היה החייזרים עצמם (אי אפשר לדבר על מיליון נושאים בו זמנית), אלא הסקות לוגיות גרידא ("שכליות" כלשונך), מדוע גרסת החייזרים היא פחות הגיונית מגרסת אלוהים? ניסית להוכיח זאת באמצעות הסתירה בין המילה "אלוהים" בלשון רבים לבין המילה "ברא" בלשון יחיד. האם אתה מודה שהוכחה זו (אני מדבר רק עליה) הופרכה שכלית?

מגהמוח

New member
תקשיב טוב

תקשיב טוב! "א. הבנתי שיש איסור, אבל לא הבנתי מדוע. גם לא הבנתי מדוע אתה כותב אחרת מאשר כתוב בתנ"ך." תגובה: אינני כותב אחרת מהכתוב בתנ"ך והאיסור נובע ממניעים רוחניים שלא יועילו שאסביר אותם כיוון שאינך בקיא בהם. "ב. בעניין החייזרים, הנושא לא היה החייזרים עצמם (אי אפשר לדבר על מיליון נושאים בו זמנית), אלא הסקות לוגיות גרידא ("שכליות" כלשונך), מדוע גרסת החייזרים היא פחות הגיונית מגרסת אלוהים?" תגובה: הפניתי אותך לקישור העוסק בגנרל שצעק פורים 1946 http://www.ayalla.net/media/hi_shoa.html ואז תאמר לי שהחייזרים שלטו בכל הנעשה בהיסטוריה ואף גרמו לו לומר זאת. אל דאגה כל המקורות מופיעים בתוך הקישור עצמו וניתן ליבדוק אותם אחד אחד ללא שום קושי ואם גם לאחר מכן תאמר שזה שליטה של חייזרים שגרמה לנעשה להתרחש אשמח מאוד אם תסביר לי! ניסית להוכיח זאת באמצעות הסתירה בין המילה "אלוהים" בלשון רבים לבין המילה "ברא" בלשון יחיד. האם אתה מודה שהוכחה זו (אני מדבר רק עליה) הופרכה שכלית? אינני מודה בכך שזו הפרכה אלא תירוץ כיוון ששניהם על משקל לשוני :Xיים וחוץ מזה שאפריים לא מעיד כלל על רבים אלא זה שם מלא לקיצור אפי. לעומת המילה אלוקים היא במשקל לשוני Xים כך שזה לא קרב זה לזה.

אפשר להתערב בדיון...?

ישבתי וקראתי את כולו.. והייתי חייבת להעלות כמה מחשבות שעלו לי. בהודעה זו אני אתייחס רק להודעה שמעלי כי היא זו שהפריעה לי יותר מכל מה שנטען פה. מגהמוח, ישבתי, צפיתי בכל הסרט, למרות שהוא גרם לי להתחיל ממש לתעב בנאדם שאפילו לא פגשתי עדיין, שזה לא דבר נעים, והוא המרצה. אני בטוחה שלא תהיה מרוצה מזה אבל אני אומרת פה לכל חברי הפורום: אין שום סיבה לשבת ולראות את זה. אם אתם מעוניינים לדעת על מה מגהמוח מדבר אני אגיד לכם כבר עכשיו: משוים את סיפור המן, עשרת בניו שנתלו על עץ, ואחד מהם שהתאבד, למשפט של הרוצחים הנאצים שהיה בתאריך הזה והזה |(תיכך נגיע גם לזה, תסלחו לי אם אני קצת מבלבלת) שבו 10 נתלו, וטורחים להדגיש, הערה מאוד מיותרת לטעמי, שהם נתלו על קורת עץ, ואחד מהם הצליח להתאבד זמן קצר לפני ביצוע גזר הדין. ´הי, אנחנו נאצים קולים כאלה, בואו נלך בכבוד ובולשיט מהסוג הזה´ (כן, יש לי הומור מאוד שחור.) - כל התשעה עולים, מלבישים בשקט את הלולאות, אומרים שלום יפה לתליין ואפילו מציגית את עצמם כמו ילדים בגן קיצקץ רק אחד לא מסכים לשחק לפי כללי הכבוד וכל הדרך לתלייה גוררים אותו מהאוזניים תוך כדי שהוא צועק "הייל היטלר" שנייה לפני שהוא נתלה הוא צועק גם "פורים 1946" אז איך זה יתכן שהוא צעק את זה?? ולא אולי, אמ, חנוכה?? שהוא גם חג של נצחון יהודי?? מעניין מאוד! ועל זה נאמר: התנך תמיד צודק, ידה ידה ידה ואמרו אמן. הקטע של התאריך גם אמור להיות מין צירוף-מקרים-איי-טינק-נוט מגניב כזה.. שאיפה שכתוב את כל השמות של בני המן שנתלו אז יש גם תקטע הזה של אותיות מוזרות.. מכירים? שיש אות קטנה יותר או גדולה יותר בשורה.. אז זה ציין את התאריך שבו החברה ההם נתלו והיתה שם איזו ו´ גדולה שאמורה "להיות מיוחסת ל6" או משהו כזה.. ככה שזה בעצם אמור להגיד לנו שבנת 6000 בתאריך ההוא אז הם יתלו אז אחרי שחסכתי לכם את הצפייה בסרט, (כן, יש שם עוד כמה צירופי מקרים כאלה מגניבים אבל הם ממש לא חשובים, וחוצמזה שהבנאדם ההוא פשוט גאון. גם אני רוצה לדעת איך לדבר שעה ופשוט ~לא להגיד כלום~) אפשר להמשיך. מגהמוח תעשה טובה לאנושות לתלמד להקשיב ולא רק בשביל שיגיע תורך לדבר אחר כך! עוד דבר.. איך אתה יכול להיות כל כך בטוח שהחייזרים המדוברים לא מסוגלים לשלוט במוחות האדם? אני מניחה שאתה מכיר את כל רזי היקום באשר הוא. כן. הגיוני ביותר. יש סיכוי טוב מאוד שאי שם יש גזע שיש לו מושג זמן שונה לחלוטין, שהם מעל לזמן שלנו ויש גם סיכוי עוד יותר טוב שהם יודעים פשוט איך לשלוט במעשים שלנו. גם למי שלא מסתכל מבחוץ זה לא קשה לראות שאנחנו צורת חיים די פרימיטיבית. promis 2 b back פיבי.

גאיוס

New member
פיבי- חסכת לנו.כולם מוזמנים לתמצת

ולהפיץ תקצירים וחוות דעת .

PolarBear

New member
תודה פיבי ../images/Emo51.gif

התחלתי לראות, אבל מייד גיליתי שאורכו של הדְרֶק הזה הוא למעלה משעה, וזה באמת מעל ומעבר לכוחותיי הדלים. תודה שחסכת לי.

מגהמוח! חבל"ז. יותר לא "אקשיב טוב"

כי אין למה להקשיב, כאשר אתה: או מתחמק מתשובות ישירות לשאלות ישירות, או לא מצליח להבין את השאלות הישירות האלו, או אני לא מצליח לנסח את שאלותי, וגם במקרה זה אינני רואה טעם להמשיך "להקשיב טוב".

מגהמוח

New member
קושיה קטנה על טלמון סילבר:

ציטוט מפיו של טלמון סילבר: "בעניין החייזרים, הנושא לא היה החייזרים עצמם (אי אפשר לדבר על מיליון נושאים בו זמנית), אלא הסקות לוגיות גרידא ("שכליות" כלשונך), מדוע גרסת החייזרים היא פחות הגיונית מגרסת אלוהים?" שים לב לסתירה שיש בגירסת החייזרים שמסרו תורה: הכיצד נאמר בהמשך פרק א´ בפסוק כו´: נעשה אדם בצלמנו ובדמותנו - הרי במילים אלה הם מסגירים את עצמם שבעצם לא מדובר בכוח עליון אחד אלה מדובר ברבים (לשים לב: לשונם הוא "בצלמנו כדמותנו) ועד בהמשך המקרא לאחר שהם כבר הסגירו את עצמם שלא מדובר בכח עליון אלא ברבים הם ממשיכים להשתמש בלשון יחד למשל: ויאמר אלוקים... או וידבר אלוקים וכו´. כלומר מיד בפרק א´ מרגישים את התרמית הגדולה שלא מדובר בכח עליון אחד אלא מדובר ברבים - כאן נשאלת השאלה: האם אבותינו טיפשים ולא שמו לב לזה שזו תרמית אחת גדולה אם אכן חיזרים מסרו את התורה?

L7

New member
אבותינו בנו עגל זהב. המצאת הדת

ומעמד הר סיני איננה טיפשות. מדובר בהמצאה גאונית שמטרתה לשלוט באנשים למכור אשליות ולפרנס ולחזק אנשי דת.

מגהמוח

New member
חטא העגל

במעמד הר סיני הראשון כתוב: "וירא העם כי בשש משה לרדת.." הגמרא דורשת מיד על פסוק זה שכיוון שמשה הבטיח לעם לרדת מההר בדיוק לאחר 40 יום המילה בשש- בא שש (התעכב בעוד 6 שעות) כלומר חישובו של העם היה שמשה התעכב לאחר סיום ה-40 יום עוד 6 שעות ולכן חשבו שהוא שקרן ומיד פנו לאליליהם הקודמים שעבדו והאמינו בהם עוד ממצרים. אבותינו במצרים עבדו עבודה זרה והאמינו באלילים - הגמרא אומרת שהעם לא האמין במשה ובאלוקיו למרות כל הניסים שהיו במצרים ובקריעת ים סוף (כי ידעו שיש כוחות כישוף כמו למצרים למשל המטה של אהרון שנהפך לנחש יחד עם מכשפי פרעה שגם הפכו את מטיהם לנחש ז"א לא היו בטוחים במשה כלל כיוון שהכירו כבר כישופים עוד ממצריים) אלא עד ששמעו את קולו של אלוקים (במעמד הר סיני השני) אומר: אנוכי ה´ אלוקיך אשר הוצאתיך מארץ מצריים מבית עבדים (ובנוסף לכך כל העם גם ראה את האותיות באויר: א´ נ´ ו´ כ´ י´...וכו´) וכשמשה ירד מההר (במעמד השני) והביא את הלוחות וראו את אותם דיברות שהם שמעו באזניהם רק אז הם האמינו במשה ובאלוקים ולא לפני כן. עכשיו זה קצת יותר ברור לגבי חטא העגל הלא כן?

L7

New member
לא האמינו-עד ששמעו את קול ה´.צודקים

כך צריך להיות. אסור להאמין לאנשי דת . כל הדתות. כולם מוליכי שולל ומאחזי עיניים- במודע או לא במודע. רק התגלות אישית מבהירה את רצון אלוהים. אני למשל אתאיסט בהמתנה. ברגע שתהייה התגלות - אפעל בהתאם.

מגהמוח

New member
תפתח ספר זכריה פרק יד´

כאשר המתרחש שם יקרה אתה תווכח בעצמך שלא צריך התגלות כדי ליצעוק לה´ שיושיע אותנו מנבואת פורענות זו אתה תצעק כבר לבד בלי התגלות. הבטחה!

מגהמוח

New member
תוך מספר שנים כיוון

שכל הסממנים לביאת המשיח שבמשנה האחרונה במסכת סוטה מופיעים היום לנגד עיננו (מי שרוצה לראות שיפתח את המשנה) אז זה אמור להיות ממש בקרוב..

למעלה