שכיר בחו"ל

PINIZ

New member
לכן כתבתי לקבל ייעוץ מקצועי

תשובתי התמקדה בקריטריון זה שהרי מהשואל הבנתי שהוא נוסע "לחצי שנה" , כך שייתכן כי דווקא קריטריון זה יכול לעזור לו, בנוסף על עמידה בשאר התנאים הקבועים בהגדרה.

אופק100

New member
שכיר בחו"ל

תושב הארץ שכיר בארץ נוסע לארה"ב לעבוד שם כשכיר בחברה אמריקאית- 1.האם יש אמנה למניעת מסי כפל עם ארה"ב. 2. במידה וכן, האם המשמעות היא שהמס שישלם על שכרו כשכיר בארה"ב הוא סופי ולא יתווסף להכנסותיו בארץ לצורך חישוב המס מחדש. 3. במידה ונדרש להגיש דו"ח שנתי בשל פריסת מס שערך ובאותה שנה היו לו גם הכנסות כשכיר בארץ וגם הכנסות כשכיר בחברה בארה"ב, האם יש לצרף לדוח אישור על הכנסותיו מארה"ב כולל המס שנוכה רק לצורך הדיווח (במידה והמס סופי). 4. במידה ויהא עצמאי בחו"ל (לא בעל חברה) האם במידה ויש אמנה למניעת מיסי כפל עם אותה מדינה המס שישלם על הכנסותיו כעצמאי הוא סופי? במידה ואין אמנה האם יצטרך להשלים למס שבארץ לאחר שיצרף הכנסותיו כעצמאי בחו"ל להכנסותיו כשכיר בארץ, כלומר יצטרך לשלם עליהם את המס השולי הגבוה ?

PINIZ

New member
תושב הארץ?

המפתח לכל שאלותך הוא האם תוגדר כתושב הארץ. לפי פקודת מס הכנסה ייתכן ולא תוגדר כתושב הארץ, ולכן לא תחול עליך כלל פקודת מס הכנסה. הצעתי לך לקחת ייעוץ מקצועי, או לקרוא היטב את הגדרת תושב בפקודת מס הכנסה.

אופק100

New member
ל-PINIS

א. אהיה ממוקד יותר בשאלתי אני תושב הארץ ומדובר בעבודה כשכיר בארה"ב לתקופה קצרה של כחצי שנה ואח"כ אחזור.במצב זה מה תהא תשובתך לשאלתי? ב.האם בעקבות הרפורמה במס לא חל שינוי בנושא שמחייב תושב הארץ במס רגיל בארץ גם על הכנסתו בחו"ל ? לכן שאלתי. בררתי וכעת אני יודע שיש אמנה עם ארה"ב אך לא ברור לי האם המס שם הוא סופי או שהרפורמה נגעה גם בכך ואצטרך להשלים למס השולי שלי בארץ.

אופק100

New member
לrccpa

1.האם זה יהיה נכון להבין מתשובתך שבעקבות הרפורמה הכנסות שכיר בחול לא דרך מעסיק ישראלי , והשכיר תושב הארץ חייבות במס השולי שלו. כלומר יצרפו לכלל הכנסותיו בארץ. 2. האם אין משמעות כעת האם יש/אין אמנה עם המדינה בחול. ידוע לי כאמור שעם ארה"ב יש אמנה.

PINIZ

New member
לאופק

1.נכון. 2.יש משמעות בין השאר בהכרה במס ששולם באחת המדינות כאילו שולם גם בשניה. 3. אני מסב תשומת ליבך כי בחוק יש הבדל בין מי ששהה בארץ 183!! יום לבין מי ששהה פחות. לכן חשובה מאוד חוות דעת מקצועית. כי ייתכן שכדאי להישאר בחו"ל עוד כמה ימים.

אופק100

New member
ל-PINIS

תודה על התשובה. האם החוק שאתה מדבר עליו הוא הרפורמה במס/אחר?.

אופק100

New member
ל-PINIS -המשך

בסעיף 2 אתה מציין שיש משמעות כשיש אמנה להתחשבנות עם המס ששולם במדינת בחו"ל. האם יוצא מכך שאם אין אמנה אם המדינה בחו"ל במצב הנוכחי המס שישולם בחו"ל (נניח עד חצי שנה בחו"ל)על ההכנסה כשכיר לא יהווה מס להתחשבנות בארץ כשיש צורך להגיש דוח? תודה

rccpa

New member
לאופק

רוב חודש אוגוסט הייתי בחופש ויחד עם מתקפת התולעת לא יצא לי להכנס לפורום זמן רב. לפיכך, לא עניתי לשאלה. אשמח לעזור אם עדיין צריך.

למעלה