שכירת דירה באנגליה

jenia84

New member
שכירת דירה באנגליה

שלום לכולם,
אני עובר לשפילד, אנגליה לטובת לימודי תואר שני. אני מעוניין לשכור דירה ורוצה לשאול מספר שאלות את מי שמכיר את תהליכי ההשכרה באנגליה
1. שמתי לב שהדירות להשכרה מפורסמות על ידי סוכנויות/מתווכים ולא על ידי אנשים פרטיים. האם החוזה שאני סוגר הוא מול הסוכנות או מול הבעלים האמיתי והסוכנות היא רק גורם מתווך?
2. אני סטודנט בינלאומי, כך שמן הסתם אין לי היסטוריית אשראי או ערבים באנגליה. מה הנוהל במקרים כאלה? האם זה יספיק לשלם חודשיים שלושה מראש?
3. איך משלמים שכר דירה? אין לי גישה לצ'קים, האם ניתן לשלם במזומן?
4. על מה כדאי לשם לב בחוזה? מה מקובל להכניס לחוזה?

כל טיפ בנושא יתקבל בברכה...

תודה רבה לכל העוזרים

airdene

New member
ישנם משכירים המבקשים לחסוך בדמי התיווך

אך הם אינם רבים. רוב בעלי הנכסים מפקידים את הליך בחירת השוכר המתאים בידי סוכנויות נדל"ן.
רוב הסוכנויות בהן תתקל תהיינה סניפים של רשתות איזוריות או ארציות. הסוכנות רינה צד לחוזה אלא גורם מתווך.
החוזה עצמו יחתם על ידי בעלי הנכס או נציגו החוקי. החוזים הם די סטנדרטיים ( לפחות אלו שהייתה לי ההזדמנות לעיין בתוכנם.).
חלק מהמתווכים לא יסכימו להמליץ ללקוחותיהם (הבעלים) לוותר על חלק מדרישות הסף בעבור פקדון מוגדל, ישנם כאלו שישקלו זאת בחיוב.
לא מוכרת לי דרך לאתר את המועילים ללא סקירת דעתם.
פקדונות באנגליה מועברים לאחת מהסוכנויות המופקדות על ניהול ושמירת כספי הפיקדון
הנה מס' קישורים אשר יעזרו לך להבין את הנושא לעומק -
https://www.gov.uk/private-renting-tenancy-agreements/overview
https://www.gov.uk/tenancy-deposit-protection/overview
http://www.adviceguide.org.uk/england/housing_e/housing_renting_a_home_e/tenancy_agreements.htm

הנה אתר אשר מחבר ישירות בין בעלי דירות ושוכרים, לחברה המנהלת אותו אתר נוסף המתמקד בflat share.
זהו קונספט נפוץ מאוד באנגליה, המחיר זול אך בתמורה
לכך, עליך לחלוק את המגורים בנכס עם שותפים נוספים. לא מתאים לכל אחד.

אם תחליט כי ברצונך לשכור ישירות מבעלי נכס ללא תשלום דמי תיווך תצטרך לערוך את חוזה השכירות בעצמך ולדאוג לסידורי הפקדת הפיקדון בידים בטוחות.
הנה אתר המוכן לבצע עבורך את כל הצעדים הנחוצים למען השגת חוזה שכירות בטוח וחסר דאגות -
http://landlorddirect.com/
האם שהייה בת שבועיים-שלוש בבית מלון אינה מכבידה על תקציבך? יופי, תוכל לשהות במלון ולהקדיש זמנך לעריכת סידורים הנחוצים
לצורך השלמת המסמכולוגיה אשר תעיד על קיומך ומיקומך
זה הזמן להצטייד בתכנית השיחות המתאימה. תכנית כזו תחסוך לך הוצאות תקשורת רבות.
לוירג'ין ול3 מובייל תוכניות pay as you go, המכילות לא רק מס' רב של דקות שיחה אלא גם אינטרנט בלתי מוגבל.

חשבון בנק -

הבא איתך מישראל דף פירוט חשבון, בקש מן הבנק בו אתה מנהל את חשבונך כיום, לתת בידך מכתב באנגלית,
המאשר את זהותך, כתובתך בארץ,
מצבו התקין של חשבונך. הבא גם מסמך אחד המעיד על כתובתך בישראל זה יכול להיות חשבון חשמל, או מים, ארנונה, משכנתא.
הנה דף עם קישורים לרשימה בה מופיעות דרישות בנקים שונים, הנמנים בין אלו המוכרים יותר באנגליה, כדי לפתוח חשבון בנק לזרים הלומדים באנגליה.
השוואה מהירה בין דרישות הבנקים השונים תראה כי, ישנם אלו שיסתפקו באישורים שהבאת איתך מהארץ כהוכחה למקום מגוריך.
הכרה זו תלווה לעיתים בהתנייה כי יחד עם הראשונים יוצג אישור מן המוסד הלימודי אליו התקבלת על זהותך, ומשך לימודיך הצפוי.

רוב הסוכניות יסכימו לקבל הפקדת תשלום חודשי לחשבון הבנק שלהן ע"מ שיעבירו הכסף הלאה לחשבונו של בעל הנכס. אולם בד"כ הנוהד המקובל הוראת קבע.

בהצלחה

jenia84

New member
המון המון תודה

תודה רבה על התשובה הארוכה והמפורטת. אני מגיע לשפילד שבועיים לפני תחילת הלימודים במטרה לסדר את כל הביורוקרטיה ולמצוא דירה. מן הסתם שבוע-שבועיים במלון זה הוצאה כבדה, אבל לדעתי זה עדיף מאשר לנסות לשכור דירה דרך האינטרנט...
בקשר לטלפון סלולרי, ראיתי באתרים של של מספר חברות מסלולי sim only באזור ה16 פאונד בחודש. לפי מה שאני מבין המסלולים הנ"ל כוללים דקות שיחה, הודעות וגלישה באינטרנט. אבל בכל מקום מצורף גם תעריפון ובו פירוט של עלויות דקת שיחה והודעות בחבילה הספציפית. האם התעריפון מתייחס למקרים בהם חורגים מהחבילה הבסיסית או שהמחיר החודשי הוא דמי מנוי ואני צריך לשלם על השיחות בלי שום קשר?

תודה

F00D Is G00D

New member
מממ

הרשה לי להמליץ לך על couchsurfing לשבוע הראשון הזה. אני גם רוצה להזהיר אותך ששבוע שבועיים עלול להייות קצת אופטימי.

חשבון בנק אתה תהיה חייב להסדיר לפני הבית (וגם זה עלול לקחת שבוע ואף יותר). הם די בררנים עם דיירים בד"כ מבקשים ממלצים. חברה קודמת שהשכרת ממנה. מכתב ממקום העבודה. מספר ביטוח לאומי. תשלום מראש לחודשיים. והתחייבות לחצי שנה. במקרה שלי כל התהליך לקח שלושה וחצי שבועות עד שהם התרצו. זה גם הרבה פעמים חברות גדולות (לא חברה משפחתית) שצריך לקבל אישור מהסניף הראשי ומבעל הבית וכל מני כאלו.

טלפון. משום מה גם הם בודקים את ההיסטוריה שלך ולא כל אחד ייכול לקבל קו טלפון. ה pay as you go די נפוץ כאן. המחירים די משתנים. אבל זה בד"כ חבילה של גלישה דקות וסמסים שאם אתה חורג ממנה אתה משלם לפי המחירון. אני אישית בחברה קהילתית בשם giffgaff משלם 12£ בחודש ל 250 דקות שיחה ב UK גלישה וסמסים בלתי מוגבלים (טדרינג אסור כאן בכל הרשתות בחבילות הבלתי מוגבלות) . החברה מאפשרת תשלום רק בכרטיס אשראי מקומי. (מקבלים 5£ מתנה אם נרשמים דרך מנוי קיים)

ואת כל השיחות שלי עם ישראל אני עושה עם דקות תשלום בסקייפ. ושיחות נכנסות ממספר ישראלי ב sipme חינם

כרקע
צריך להבין את המנטאליות פה. יש בירוקרטיה. הם יהיו אדיבים ונחמדים וכל עוד תעבוד איתם לפי הספר שלהם הכל טוב. אין כאן תעודות זהות. כל ההתנהלות (כולל מול הפקח שנותן לך דוח) זה בע"פ, שואלים אותך מי אתה, מאיפה, מבקשים המלצות וכ'ו אבל תעודה עם תמונה -אין-.

airdene

New member
מממ 2

סדר העניינים אינו נוקשה כפי שאתה מתאר.
אכן, טווח הזמן שתארת הוא סביר. אבל, מנסיוני למדתי כי עם רצון והשקעת מאמץ בחיפוש אפשר גם אפשר להשיג את כל המטרות שהבחור תאר ללא הכרח לחכות להבשלת תנאי קודם. אפשר לשכור דירה ללא חשבון בנק ומס' NiNo, גם ללא מכתב המלצה ממעסיק. המבחר אמנם מצטמצם באופן דרסטי אבל בד"כ זה אפשרי. אגב, נסיוני בעניין שכירת דירה היה הפוך לשלך, דווקא בחברות התיווך הגדולות הרגשתי כי מבזבזים את זמני בעוד שצלחתי הרבה יותר טוב עם בעלי בתים המשכירים באופן פרטי. Gumtree, Zoopla, rightmove ואחרים, כולם צריכים להסרק, ולהתקשר למפרסמי המודעות הנראות מתאימות מהר ככל האפשר.

אפשר לפתוח חשבון בנק ללא חשבון יוטיליטיס, צריך במקום זה להביא הוכחות אחרות למקום המגורים. בשני המקרים, מה שמאפשר את עקיפת הבירוקרטיה הסופר מנומסת, הוא חיפוש האנשים המוכנים לסייע לך בעקיפתה. הם קיימים ומציאתם דורשת חריש עמוק יותר מן הרגיל. הדרך עלפיה אני מנפה במהירות את אלו שאינם מוכנים/יכולים לחרוג מתבנית הפעולה הרגילה שלהם היא להסביר להם מיד בפתיחת השיחה מה אני מבקש להשיג ומה הן המגבלות/מכשלות תחתן אני פועל ולשאול באופן ישיר האם הם יוכלו לסייע לי להתגבר עליהן. אלו שאינם מוכנים יאמרו זאת מידית וכך נמנע בזבוז הזמן. ולי לא עמדו ההקלות בדרישות הניתנות לסטודנטים זרים.

באשר לקאוץ סרפינג, לא ניסיתי זאת אבל כן התנסיתי ב flat share.
וגם במוד הזה ישנם לא מעט בעלי בתים/שותפים שיסכימו עבור מעט יותר מהחיר הנקוב לקבל אותך לתקופה קצרה. זה זול יותר מB&B ובד"כ גם נוח ונחמד יותר. בסופו של עניין הכל עניין של תקציב.

למעלה