שכירות שותף/משנה

tamarindi

New member
שכירות שותף/משנה

אני שוכרת דירה עם שותף ושנינו חתומים מול בעל הבית. את הדירה אני מצאתי ונכנסתי אליה ראשונה, השותף הצטרף אח"כ. החוזה עומד לפני סיום. הייתי מעוניינת לשנות את תנאי החוזה, כך שאני אהיה הדיירת הראשית והשותף יהיה דייר משנה, אבל ששנינו נהיה עדיין חתומים מול בעל הבית. הכוונה היא בעצם אולי להוסיף נספח עם תנאים, שהשותף מתחייב כלפיי וכלפי הרכוש שלי. (הסיבה היא שהוא רוצה להישאר בדירה, להמשיך את החוזה. הנסיבות השתנו, יחסינו השתנו, ומשום שהחוזה אינו מולי אני לא יכולה להעיף אותו...) האם אפשרי: 1. באישור בעל הבית - להכניס נספח כזה? (ופשוט לידע את השותף שאלו התנאים החדשים...) 2. לשנות את תנאי החוזה של תקופת ההארכה? 3. מה החבות של השותף כלפי? האם אפשר לקחת ממנו ערבויות נוספות? (למשל עבור נזקים לרכוש שלי) בתודה

אם לכל אחג מכם יש הסכם עם

המשכיר אז החובות של השותף הן כלפי המשכיר. אם תגיעו, את והשותף, להבנות ביניכם, ניתן יהיה לעגן אותן בהסכם. אני מתקשה לראות איך השותף יסכים לחתום על נספח מהסוג אותו את מבקשת. בודאי שאי אפשר רק "לידע" את השותף על הנספח - הוא הרי צריך להסכים לאמור בו ולחתום עליו! החבות של השותף כלפיך היא תום הלב הנדרש ממנו. אם הוא גורם לנזקים - ניתן לתבוע אותו בבית המשפט.

tamarindi

New member
המשך לשאלה..

היות וחוזה השכירות ממילא עומד להסתיים - ההנחה היא כי בעל הבית יכול לשנות את תנאי החוזה (תקנו אותי אם אני טועה). האם חוקית אפשרי ליצור חוזה חדש שבו אני השוכרת ה"ראשית" והשותף הופך להיות "משני"? (ועדיין להיות חתום וחייב מול בעל הבית?) במידה והשותף לא יסכים, הרי שאין לי בעיה שיעזוב..... (הבעיה היא שהוא רוצה להישאר....). המטרה היא ליצור גבולות מוסכמים ומעוגנים בחוזה, והסיבה לכך היא שלא הצלחנו להגיע להסכמות הללו עד כה. האם העובדה שהוא חתום על החוזה הנוכחי בשווה לי מול בעל הבית לא מאפשרת לי את התמרון הזה? (לא הייתי עושה את זה באמצע החוזה, אבל מנסה לנצל את ההזדמנות שהוא מסתיים ממילא..)

אם ההסכם הסתיים

הצדדים חופשיים להגיע להסכם אחר שיהיה מקובל עליהם. השותף יחתום על הסכם עם המשכיר, כשוכר של חלק בנכס או על הסכם שכירות משנה עמך (כמובן, אם כל הצדדים יסכימו לתנאי ההסכם). אם השותף חו8תם על הסכם שכירות עם המשכיר, לך אין מעמד בהסכם זה. אם בעל הנכס מסכים לחתום על הסכם עמך, בוא תשמר זכותך להשכיר חלק מהנכס בשכירות משנה, אז תהיי חופשיה לבחור את שוכר המשנה הרצוי לך.

tamarindi

New member
אז האם ניתן

לחתום מול בעל הבית עם הסכמה לדייר משנה, להחתים אותו מולי ויחד עם זאת שהשותף יהיה חתום ומחוייב גם לבעל הבית? (נשמע קצת כמו לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה..) כלומר, אני מניחה שבעל הבית ירצה איזשהי מחויבות של השותף גם אליו, וזה אפילו עדיף מבחינתי, כי ככה זה מקבל יותר "חוזק", נראה לי..

לדעתי השותף לא יסכים לחתום

על שני הסכמים: אחד עם המשכיר ואחד עמך וגם אין כל סיבה, מבחינתו, לעשות כן.

למעלה