שכירות צמודה לדולר ?

katom1

New member
שכירות צמודה לדולר ?

האם יש הצדקה היום לשכירות צמודה לדולר ? האם יש חוק בנושא ? תודה מראש.

Alon P

New member
שכירות צמודה לדולר

אין חוק יש רק הצעת חוק בנושא. למה שלא תהיה הצדקה להצמדה לדולר או לכל מטבע אחר? כל עוד הדבר מוסכם ע"י שני הצדדים

ליהי 7

New member
לא ממש....

יש חוק האוסר על סוחרים לנקוב ב- $ את מחיריהם אלא אך ורק בשקלים. שים לב, אפילו חברות תיירות החלו לפרסם את מחיריהם בשקלים. כמובן שאין זה אומר כי המחיר מלכתחילה לא חושב על פי שער ה- $ אבל לכל חוק יש פירצה ואני מקווה שהנוהג הזה יעבור מן העולם במיוחד כאשר לא מדובר בקבלת שירותים ממי שלא משלם צמוד ל- $. יבואנים ויצרנים מקומיים הרוכשים חומרי גלם בחו"ל לדוגמא כפופים לשערי מטבע חוץ ועל כן סביר כי את מרכולתם יבקשו למכור ביחס כספי נאות וגם אם במקרה כזה עסקינן הרי שיש לנקוב במחיר דולרי ליום הרכישה ולא בצורה בה ישתנה מחיר המוצר מיום ליום ככל שעולה השער היציג והסחורה מונחת על מדפי הספק. לגבי השכרת דירה - אין אני מבינה מה הקשר בין $ להשכרה? המטבע הנהוג במדינת ישראל הינו השקל עד שלא נעבור למטבע הדולרי כך צריך להתנהל המסחר בדירות שכורות. ליהי

eravictory

New member
תיקון קל ! אדם פרטי יכול לנקוב

באיזה מטבע שהוא רוצה ולהצמיד את שכר הדירה למה שהוא רוצה ! זה יופיו של הדמוקרטיה ! הלקוח זכותו גם להחליט אם מסכים הוא או לא. לגבי סוחרים,קבלנים וגופים רשמיים חובה עליהם לנקוב בשקלים! לגבי הנוהג הפסול? מי קבע שזה פסול? זכותי לעשות בנכס הפרטי שלי מה שאני רוצה ... ואם אחליט להשכירו ב 3000$ ושוויו רק 400 $ מה תאמרי שזה פסול ולא יפה? רק כוחות השוק יקבעו אם אצליח להשכירו ב 3000$ כנ"ל לגבי הצמדה לדולר אם כל הלקוחות לא יסכימו להשכיר דירות ששכר הדירה נקוב בדולרים הרי כל בעלי דירות ירדו מהענין. וכמובן אם יצא חוק שיחיב גם אנשים פרטיים. כל עוד זה לא קיים זכותי בתור אדם פרטי לעשות כראות עיני בנכס שלי כל טוב ושבת שלום

ליהי 7

New member
אמת לאמיתה רק הבהרה קטנה

בעניין החוק היבש לא התכוונתי להתייחס למגזר הפרטי. בין היתר, קבלתי על כך שזה המצב במגזר הפרטי אבל אתה בהחלט צודק. הכל עניין של היצע וביקוש של הסכמה בין 2 אנשים. ליהי

על הקשר בין דולר לנדל"ן

מתחילת שנות השמונים שהאינפלציה החלה להשתולל אז החלו לנקוב במחירי נדל"ן בדולרים . עד אז דיברו בלירות או שקלים ישנים. כאשר השוק יוכיח עצמו כי הוא יציב וללא טלטולים באינפלציה ובדולר הרי שסביר להניח כי יחזור המטבע לש"ח. החוק האוסר על מכירה בדולרים הוא לא ממש נושך, שיניו חלשות, אם תסתכלי בפרסומי מחירים הרי שכתוב מחיר השכרה או רכישה בדולר, על הדולר יש X קטן שלא מסתיר כלום וליד כתוב "בש"ח" הכוונה היא כי המחיר הוא שבעה דולר למ"ר מתורגם לש"ח ביום העסקה. עסקאות צמודות לדולר זו זכותו של כל אחד אני באופן אישי אוהב להצמיד 17% מהסכום ליין, 33% מהסכום ליורו ואת השאר אני מחלק לדולר ולמדד קצב צמיחת הדשא בחודשי הקיץ. ומי יגיד לי שזה אסור ????? הכל שיטות של מאפיות לפיתות וללחם מיוחד.

למעלה