שכירות מול קנייה

shirigai

New member
ועוד שאלה

מה ההחזר החודשי היום אם לוקחים הלוואה של 90 אלף דולר בריבית קבועה?

shirigai

New member
שכירות מול קנייה

קראתי את הדיון שלכם שכירות מול קנייה. אם שכירת דירה היום היא עניין של 2000 שקל איך אפשר גם לחסוך עוד לדירה משלי? לא עדיף לשלם 2500 שקל על משכנתא כבר?

ההחזר ב ...

ריבית של 5.1% ל-25 שנה ההחזר 531$ לחודש צמוד למדד + עלות ביטוח החיים וביטוח הדירה

תלוי ...

הכל תלוי כמה שווה הדירה שאתה משלם עבורה 2,000 ש"ח (450$). אני משער שהיא שווה בערך 135,000-125 $ ואילו משכנתא 2,500 ש"ח (563$) לחודש תיתן לך רק 95,000$ וזה לא מספיק לרכוש את אותה הדירה ... חסרים עדיין 40,000-30 דולר שהם 40%-30 מהמחיר. אולם ... אם הדירה הנ"ל שווה רק 95,000$ אז כנראה שכן שווה לקחת משכנתא ולרכוש אותה. איך אפשר גם לחסוך עוד לדירה משלך: את ההפרש של 113$ תפקיד בתכנית חסכון צמודה למדד בריבית של 4.25% בערך ותראה כמה יהיה לך בעוד 25 שנה (60,000$).

shirigai

New member
לא בטוחה

היום יש דירות שני חדרים - בראשון לדוגמא ששוות 90-100 אלף דולר ובטוח מושכרות בלפחות 450 דולר... אז אני חושבת שעדיין אם יש לי 10% מערך דירה כזו, עדיף לרוכשה כבר.

shirigai

New member
טוב למעשה זה מה שאמרת

שאם הדירה שווה 95000 דולר אז זה כדאי והיום עם מחירי הדירות הנמוכים....כנראה שזה כדאי לקנות..

shirigai

New member
כן

ואז בגיל שישים אני אקנה דירה כשיהיו לי רק 60000$ ואצטרך לקחת עוד משכנתא :)) מצחיק

לאט לאט נגיע לקו פרש,תהכדאיות

ותחילה אבי קבל חן-חן על הנכונות לסטות מעקרון שהתעקשת עליו הנה כעת כדי לרכוש דירה גם אם התשואה ליה נמוכה מהריבית הנלקחת מהבנק כלומר למרות שהננו לוקחים כסף יקר ומשקעים אותו בבכסף זול יותר מסתבר שכדאי נקודה נוספת שחשובה לאבחנה: אם יחסוך את ההבדל אזי כעבור 25 שנה יחסוך רק 60% נומינאלית ועדין לא יהא בידו מספיק כסף ע"מ לקנות את הדירה שהינתיים היה מסיים לרכשה בכסף יקר שקנה . אז היכן נקודת האיזון היות והדולר לאורך תקופה תמיד עולה וגם מחירי הדירות עולים עם הזמן - אזי בנקודה בה החיסכון יהא שווה לשווי הדירה נומינאלית ניתן לומר שזוהי נקודת האיזון לכאורה [אבי תריצ אצלך ומצא לנו ערך זה בבקשה] לכאורה היות ומחירי הדיור והדולר עולים בתקופה כזו ולכן כנראה זה לא בדיוק יספיק - גם הגנה מפני התיקרויות הנה שווה כסף ומכאן שלעמדתי גם ערך גבוהה יותר יהא נכון , מה גם שהשכירות עולה לאורך זמן וקביעות שווה כסף ומעבר עולה כסף ועוד אבל ברור שנקודה מינימאלית היא הנקודה בה שווי החיסכון לכאורה [כי עם הזמן תעלה הזכירות והחיסכון יקטן] יתן לנו את שוויה הנומנאלי דהיום - נקודה זו היא ברוררה וחד משמעית של כדאיות [וזה בדיוק ההבל בין מי שאין לו סף ולוקח ע"מ לקנות דירה לבין מי שיש לו וקונה ע"מ להשכירה אבל זה כבר נושא אחר לגמרי]

העקרון נשמר ...

"קבל חן-חן על הנכונות לסטות מעקרון שהתעקשת עליו" ... לא דובים ולא יער ... 450$ לחודש לדירה ששווה 95,000$ זו תשואה של 5.7% כאשר הריבית למשכנתאות היום כ-5.1%! גם אם התשואה היתה 5% או 4.8% עדיין זה לא נורא כל כך. נכן בנוזף לשיקול הכלכלי יש עוד שיקולים אם לקנות או לשכור דירה. כל שאר טיעונך מתבססים על היכולת שלך לצפות מה יקרה בעתיד ואני שאינני מגיד עתידות לא יכול ולא רוצה להכנס לזה.

היה לי ברור שתכתוב זאת ../images/Emo9.gif

בא ננסה לעזור לשואלת >>נקודה נוספת שחשובה לאבחנה: אם יחסוך את ההבדל אזי כעבור 25 שנה יחסוך רק 60% נומינאלית ועדין לא יהא בידו מספיק כסף ע"מ לקנות את הדירה שהינתיים היה מסיים לרכשה בכסף יקר שקנה << ראה בענין זה גם תשובתו של העו"ד פרידמן וגם >>אז היכן נקודת האיזון היות והדולר לאורך תקופה תמיד עולה וגם מחירי הדירות עולים עם הזמן - אזי בנקודה בה החיסכון יהא שווה לשווי הדירה נומינאלית ניתן לומר שזוהי נקודת האיזון לכאורה [אבי תריצ אצלך ומצא לנו ערך זה בבקשה]< והנה שוב המשפט האחרון: [אבי תריצ אצלך ומצא לנו ערך זה בבקשה]<[אבי תריצ אצלך ומצא לנו ערך זה בבקשה]<[אבי תריצ אצלך ומצא לנו ערך זה בבקשה]< פרידמן , אם לך גם תוכנה מתאימה נא חשב לנו אותה בבקשה ביננו אומר לכם כי בקשתי לחשב חוב הן ע"י רו"ח [ע"מ לדעת] והן ע"י עו"ד [הוא היה אמור להגיש זאת להוצל"פ]והתוצאות היו שונות
אבל זה סתם קוריוז

שאלה קנטרנית...

אחרי שיחסוך 25 שנים ויהיו לו 60,000 $ כמה תעלה הדירה של 135,000 $? כמה כסף "הושקע" בשכירת הדירות במשך 25 שנים? (2000X12X25=600,000) 600,000 ש"ח הם 136,000 $ - שהם כאמור מחיר הדירה (ללא עלות הריבית)

"קנטרנית" במרכאות היות והיא מאירה

נקודה חשובה רק הניסוח הוא אולי קנטרני לא הנקודה עצמה

אתה רציני? ...

או שאתה פשוט לא מבין שכשמדובר על 25 שנה אי אפשר להתעלם מהריבית. הערך הנוכחי של 2000 ש"ח בתשלומים חודשיים במשך 20 שנה, בריבית של 5.1% לשנה הוא בדיוק 338,735 ש"ח!!! שהם 76,000 $ בלבד!!!

ובאותו עיניין ... ../images/Emo22.gif

בשביל לקבל היום מהבנק 600,000 ש"ח בתנאים הנ"ל צריך להחזיר כל חודש 3,542 ש"ח ולא 2,000. אחרי 25 שנה יוצא ששולם לבנק 1,062,600=3,542X12X25(שהם 238,786 $) בעבור דירה שמחירה רק 600,000 (134,831 $) ... כלומר 77.1% יותר משוויה ... הריבית מסתכמת ב-104,000 $!

ואם היא תחסוך את הכסך -כמה ישאר לה

ע"מ לקנות דירה בעוד 25 שנה? 77% משוויה? [או אולי פחות כי הריבית המתקבלת השקעה הרי נמוכה מריבית הבנק] אז אולי במקום לחסוך 77% ולהשאר מבלי יכולת קניה [והדירה מין הסתם התיקרה ב25 שנה כך שה77 הם עוד פחות.... אוחלי עדיף "להוסיף" 77% לאורך 25 שנה ["להוסיף" במרכאות כי זמן שווה כסף ]

על מה אתה מדבר?

חיסכון צמוד מדד של ההפרש בין המשכנתא (3,542 ש"ח) לבין השכירות (2,000) ש"ח, כלומר 1,542 ש"ח בחודש בריבית שנתית של 4.25% יתן בעוד 25 שנה 822,087 ש"ח צמוד למדד. זה כנראה יספיק לקנייה של הדירה ואולי עוד ישאר עודף. אף אחד לא יודע בודאות אם מחירי הדירות יתייקרו יותר מהמדד או פחות מהמדד ולכן עלינו להניח שהם יתנהגו כמו המדד. כמובן שיש לשמור את האצבע על הדופק ובמידה ויהיו שינויים חדים בריבית, בתשואות על הדירות או במחירי הדירות יש לבחון את האסטרטגיה מחדש. אל תבין מכל הדיון הזה שאני בכל מקרה נגד קניית דירות (למגורים או להשקעה) ... אבל איני מייעץ לקנות כאשר לרוכש אין הון עצמי ועיקר המימון בא ממשכנתא.

למעלה