שכירות ללא חוזה

טנא לבן

New member
שכירות ללא חוזה

שלום, יש לי שאלה. אני גרה בדירה הנוכחית בשכירות שנה וחודש. בחודש שעבר הסתיים החוזה הראשון. מאז לא חתמנו חוזה, לא דיסקסנו בכלל האם אני רוצה להמשיך והוא להשאיר אותי, לא דיברנו על זה בכלל. הדבר היחיד הוא שהוא שלח לי SMS שהוא שכח להגיד לי שהצ'קים הסתיימו, ושאכין לו צ'קים חדשים. הכנתי והשארתי לו את הצ'קים, הוא אסף אותם ולא דיברנו על כך. עכשיו יש לי הזדמנות לדירה אחרת, ואני לא רוצה להישאר בדירה הזו. השאלה שלי היא האם אני יכולה להודיע לו שבועיים לפני כן, או אפילו במיידי, או שיש לי איזו שהיא מחוייבות מבחינה חוקית. כמו שכתבתי, לא עשינו חוזה - לא בכתב ולא בע"פ, אבל כן נתתי לו 12 צ'קים דחויים לשנה. אשמח לתובנות!
תודה ושבוע טוב

מתן 12צ'קים

פרושו הסכמה להארעת ההסכם לתקופה זו. את יכולה למצוא שוער חליף שיכנס במקומך. עד אז את מחוייבת לשכירות זו.

טנא לבן

New member
אפילו אם אין חוזה כתוב?

אז מה הטעם בחתימה על חוזה למעשה? אם אין לו משמעות... או יותר נכון אין בו צורך. מה הכוונה ב"שעור חליף"? אם הכוונה במחליף, איך אני יכולה לבחור מישהו שהמשכיר יחשוב כמתאים? כמה זמן מראש עליי לתת התראה ע"מ לצאת מהדירה לפני כן?

חוזה בעל פה הואבעל תוקף מלא

יש רק מעט מאוד מצבים בהם אם אין חוזה בכתב ההסכם"לא נחשב" וחוזה שכירות אינו אחד מהם. חוזה בכתב בא למנוע ספקות מה הוסכם בין הצדדים. התכוונתי ל"שוכר חליף". המשכיר יכול להתנגד לזהות שלו רק מטעמים סבירים (נרקומן, פושט רגל וכו'). אין אפשרות לשבירת ההסכם, גם לאבמתן התראה. הדרך הטובה ביותר היא לנסות להגיע להסכמה עם המשכיר על סיום השכירות.אם זה קורה, לא לשכוח להעלות ההסכמות על הכתב.

טנא לבן

New member
אך כפי שכתבתי - לא היה חוזה בע"פ או בכתב

לא בעל פה ולא בכתב קראתי את החוזה (סטנדרטי מהדואר) וכתוב בסעיף של הארכת תקופת השכירות שעל השוכר להתריע על תאריך גמר יחסי השכירות חודשיים מראש. אמנם לא מילאנו את הסעיף הזה, אבל האם זה אומר שניתן לעזור עם התראה של חודשיים? ולגבי שוכר מחליף, באמת? את זה לא ידעתי, שאני יכולה למצוא שוכר מחליף שמוכן למעשה לשלם אותו סכום, מעולה. נראה לי שלמשכיר עדיף לבחור בעצמו ולתת לשוכר ללכת, בדר"כ. בכל אופן אם זה המקרה אין לי בעיה למצוא מישהו במקומי, זה אחלה מקום ואחלה תנאים. ובאמת אעלה זאת על הכתב, למרות שלמעשה החוזה שלנו הוא כביכול בע"פ ולא על כתב כך שכל הרחבת החוזה יכול להיות בע"פ גם הוא. תודה!

נתן הצ'קים מהווה הסכמה להארכת

השכירות בשנה. מעניין האם גישתך היתה זהה אם המשכיר היה בא עכשיו ודורש שתפני את הדירה.

טנא לבן

New member
בוודאי שכן

אני לא צבועה. מהרגע שהסתיים החוזה ולא חתמנו אני בידיעה שאין חוזה, והוא יכול להוציא אותי ואני יכולה לצאת, עד שנגיע לחתימת החוזה. ידעתי שכל רגע זה יכול לקרות, זה ברור, ולכן תמוה בעיניי שבלי חוזה או הסכם - בע"פ או בכתב - יש מחוייבות.

אני מנסה להסביר שהעובדה שנתת 12 צ'קים

משמעה הסכמה הדדית להמשך השכירות לתקופה של 12 חודשים נוספים. אם לא היתה הסכמה כזו יש לשער שהיו ניתנים צ'קים לפי התקופה המוסכמת (כל חודש/חודשיים וכדומה).

טנא לבן

New member
אני מבינה שזו הכוונה שלך

אבל נתתי לו צ'קים מבלי שנאמרו מילים כלשהם כמו הנה צ'קים עבור הדירה לשנה הקרובה. או אפילו "ממשיכים לשנה נוספת?" זה גם יכול להיות שהצ'קים הם השלמה לשכ"ד של שנה שעברה או משהו כזה, כמו צ'קים דחויים אולי אני סתם מתחכמת אבל אני מאמינה גדולה בכך שהדברים סגורים רק כשהם נאמרים בצורה מפורשת ובלתי ניתנת לפרשנות. בכל אופן, דיברתי איתו והוא אדם טוב - הוא לא עושה בעיות. טוב שיש אנשים טובים

למעלה