שכירות ובע"ח

mich78

New member
שכירות ובע"ח

אני מתגוררת בדירה שכורה עם חתול ושותפה ורוצה לעזוב את הדירה.. הבעיה היא (השאלה) איך מעלים את נושא בע"ח שעובר איתי
האם לפני הכל שאלה ראשונה צריכה להיות האם אפשר להכניס בע"ח
או לברר פרטים, לראות את הדירה ואז להעלות את הנושא

לדעתי

כדאי לך קודם כל לשאול אם אפשר להכניס בע"ח, ורק אם כן להמשיך לברר פרטים על הדירה. פשוט הרבה בעלי בית לא יסכימו, אז חבל שתטריחי את עצמך להגיע לדירה, תחליטי שהכל מוצא חן בעינייך, ורק אז תגלי שהדירה בכלל לא רלוונטית, בגלל שאי אפשר להכניס אליה חתולים... בכלל, כדאי לך לחשוב על כמה דברים שבשום אופן את לא מוכנה להתפשר עליהם (כמו עישון, חניה וכו') ולשאול עליהם קודם כל, כדי לחסוך לעצמך טרחה.

babylon_a1

New member
לא לשאול !

אם זה לא רשום בחוזה שחור על גבי לבן את יכולה להכניס בע"ח אף אחד לא יכול להגיד לך כלום

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

בניגוד לדעתה של הדס אני דווקא לא חושבת שזה הדבר הראשון שצריך לעלות במקרה הספציפי שלך. למה? כי יש לך חתול. אני חושבת שבאופן כללי חתולים לא נתפסים כחיית בית שהיא מטרד ע"י בעלי דירות: זו חיה נקיה ושקטה, כך שלרוב בעל הבית לא יהיה חרד שדירתו תזדהם או שהשכנים יכעסו בגלל הרעש. לדעתי גם רוב השותפים לא ממש יתנגדו אם יכנס חתול לדירה (הניסיון עליו אני מתבססת הוא של חברים שלי) - אלא אם כן מדובר באלרגיה. לכן לדעתי, דווקא בגלל שזו צריכה להיות בעיה יחסית קטנה, אם את מחפשת דירה עם שותפים קודם תלכי לראות את הדירה ואת השותפים, ואז תעלי את זה בשיחה איתם. אם את קודם נפגשת עם בעל הבית, אז שוב, אין טעם לדבר על זה לפני שראית את הדירה וחשבת אם היא תתאים לך או לא. ואז אחרי שמבחינתך זה בסדר ואת נכונה לקחת אותה, תשאלי את בעל הבית. יכולים להיות לך מקרים שדווקא בשלב הזה תקבלי סירוב, ואז זה מבאס, זה נכון, אבל באופן כללי לעתים נדירות מוצאים דירות מיד - וכפי שאמרתי, לדעתי האישית זה לא כזה עניין גדול.

mich78

New member
../images/Emo51.gif

מבחינת שותפים לא אמורה להיות בעיה .... הבעיה מבחינת השוכר .. אם לשאול על הנושא שאלה ראשונה או לראות באמת קודם את הדירה ואח"כ להעלות את הנושא ...

אפשר ככה ואפשר ככה...

זו החלטה שלך. רק תהיי מודעת לזה שאם את מחליטה לא להזכיר את עניין החתול בהתחלה, יכול להיות ש"תטרחי" קצת בשביל דירה מסויימת ובסוף תתאכזבי לגלות שהמשכיר לא מוכן להכניס חתול לדירה. מצד שני, כמו שחציש אמרה, חתול זה לא עניין היסטרי, וסביר להניח שלרוב בעלי הבית זה לא יפריע במיוחד. אני לא רואה סיבה למה לא להזכיר את החתול כבר בהתחלה כדי להימנע מטרחה מיותרת, מצד שני לא רצוי להערים יותר מידי קשיים ומכשלות על דירה מסויימת עוד לפני שרואים אותה...

Benjamin Turner

New member
אני דווקא כן רואה סיבה להמתין מעט

והיא: אטרקטיביות השוכר. אם השוכר נחשב ל"מציאה", יש סיכוי גדול יותר שבעל הבית יסכים להחליק "מגרעות" כמו חתול (ואפילו "מגרעות" כמו שני חתולים וכלבה, במקרה שלי). לשם כך, יש לגרום לו להבין שמדובר בשוכר אטרקטיבי, ואת זה קשה לעשות כששאלת החתול היא השאלה הראשונה או השניה שעולה. כשהתקשרתי לברר לגבי הדירה הנוכחית שלי ענין החתול אמנם עלה טלפונית, אולם רק לאחר שהבלבית הפנים שאני סטודנטית לרפואה (=מאוד אטרקטיבית, כך מסתבר, כנראה בשל אורך ורצינות התואר). בדירה אחרת שראיתי העליתי את הנושא במהלך הביקור בדירה וגם כאן לא התגלתה התנגדות, אבל שוב, לאחר שראו שאני אדם רציני וכמובן, סטודנטית לרפואה
אגב, אם את מתכוונת לשכור דירה לא מרוהטת, הבעיה קטנה עשרות מונים. נ.ב. נושא השווי של רפואנים כשוכרים הועלה כמובן בבדיחות הדעת, בין היתר משום שמאוד התפלאתי לגלותו כשחיפשתי דירה (משכירים רצו להוריד-ואף הורידו-מחירים בעשרות דולרים, ביקשו לבוא לקראתי ככל האפשר וכד'-לפעמים סטיגמות פועלות לטובה
). מבחינתי שוכר אטרקטיבי=אדם רציני ומסודר, ואני מניחה שהכוונה ברורה.

Benjamin Turner

New member
תיקון:

בשורה הראשונה של הפסקה השניה, ענין החתול=ענין בעלי החיים (כי כאמור, יש לי יותר מחתול)

sofy

New member
ניסיון חתולי

סתם מנסיוני - ראיתי בערך עשרות דירות לפני שמצאתי את מעוני הדל, שאלתי עשרות פעמים אם יש בעיה עם בעלי חיים בכלל וחתולים בפרט ועשרות פעמים נענתי שאין שום בעיה... בהצלחה

לדעתי זה לא נושא שצריך לעלות ישר

על ההתחלה, אבל חשוב להעלות אותו לאחר פגישה פנים אל פנים עם המשכיר. מסכימה מאוד בנושא אטרקטיביות השוכר - זה משהו שיכול לשחק לטובתו. או לא. באופן אישי, נאלצתי לוותר על דירה מקסימה (עוד יותר מהנוכחית שלי שגם היא יפהפיה אמיתית), בגלל שבעלת הבית התנגדה נחרצות לחתולים. לדעתי זה קרה כי היא קודם שמעה שיש לי חתולים (מהשוכרת שפינתה את הדירה והראתה לי אותה) ורק אחר-כך פגשה אותי. לעומת זאת, בעלת הבית הנוכחית שלי קודם פגשה אותי ומאוד מאוד רצתה שאגור שם. ואחר כך התקשרתי אליה ואמרתי לה שאני רוצה את הדירה אבל יש לי חתולים. למרות שהיא כתבה במודעה שפירסמה "ללא חיות מחמד", היא היתה מוכנה שאכנס לגור עם החתולים שלי כי הייתי שוכרת אטרקטיבית בעיניה. ואכן היא לא מצטערת לרגע, לפני מספר ימים היא אמרה לי שתשמח מאוד מאוד אם אחליט להישאר כאן לשנה נוספת. כנראה שהחתולים לא ממש מטרידים אותה. (והיא רואה אותם מדי יום).

Noaal

New member
כמו שראית הדעות חלוקות

אני כשחיפשתי דירה, שאלת החתולה הייתה השאלה הראשונה שהעלתי. היו דירות שבמיידי אמרו לי לא ופסלתי והיו כאלה שדווקא היו בעד. מה שאני לא הבנתי, את מחפשת דירה לשכור לבד או להיכנס ראשונה ואז להכניס שותפים או להיכנס לדירה חדשה עם שותפים קיימים? אם את נכנסת לדירה שכבר יש בה שותפים, לדעתי תשאלי את זה כשאלה ראשונה בכדי לא לבזבז זמן (אל תאמיני לכאלה שאומרים לך שהם יתרגלו לרעיון/חתול). בסופו של דבר לכי לפי מה שנראה לך נכון ובאותו הרגע.

mich78

New member
לא שוכרים אם בעל הדירה לא מסכים

ולכן השאלה מתי בודקים את נכונות בעל הדירה להכנסת בע"ח יש לי חתול ומשום מה ישנה דיעה רווחת שחתול מלכלך ועושה ריח בבית המצחיק הוא, שמאז שהכנסתי את החתול לדירה הנוכחית, היא מבריקה מצוחצחת ונקייה לגמרי, מה גם החתול המקסים שלי מעלים כל חרק שטועה ומגיע לדירה

Itai G

New member
יש ויש

היי, בעבר כשהלכתי לשכור דירה ותכננו להביא
, שאלתי ולרוב לא היתה בעיה (אם כי היו כאלה שאמרו שלא, כי השתן משאיר כתם על הרצפה, והוא יכול לשרוט את המשקופים וכ'). ולכן יש ויש. המלצה שלי - לא להסתיר, כי אחרת עלול להיות לא נעים...

למעלה