שכירות - דמי תיווך

איזה שירות הוא נותן לי?

האם הוא מתמקח בשמי? (לא)
האם הוא מחפש לי בצורה אקטיבית נכסים? (לא)
מה שיוצא זה שהוא עושה עבודה פעם אחת, לא עבורי, ומצפה שאני אשלם את שכרו.

אז לך תנסה לראות את הדירה בלעדיו ...

ובאמת משפט אחרון ...
נגד חברות השמה אין לך שום רצונות תביעה כאלה ואחרות ?

infimum

New member
יש לי הרבה מה להגיד על חברות השמה אבל עדיין

חברת השמה עובדת במציאת מועמדים ועובדים למשרות ומקבלת עמלה חד פעמית / אחוז מהשכר החודשי .
מבלי להכנס עכשיו לתוך נושא חברות ההשמה ( השמה בלבד / אאוטסורסינג/ שאר ירקות ) זה לא ממש אותו הדבר...
סורי...

infimum

New member
רגע... יש לי מה לענות גם על זה

אבל נראה לי שאני אוותר

**** ** * * **** ** * * ******** !!!

or ganuz

New member
אתה מסתמך על תאוריה שהבסיס שלה לא נכון

ציטוט " האם הוא מתמקח בשמי? (לא)
מאיפה אתה לוקח את המידע הזה?
אולי בעל הדירה רצה בהתחלה מחיר מאוד גבוה ומעל השוק (מה שסביר שהיה) ואותו מתווך הוריד אותו לקרקע המציאות טרם בואכה לדירה?

אז אולי לא היית באותה סיטואציה, אבל לבסוף אתה הוא הנהנה מפירותיה.

עכשיו תענה- מצב כזה יכול לקרות? ברור שכן... אבל אתה לעולם לא תדע מה היה לפני שהופעת...

אני יודע מי מייצג אותי ומי לא

המתווך לא עשה שום דבר אקטיבי עבורי אלא רק עבור בעל הנכס. הוא לא עשה מאמץ עבורי אלא עבור מישהו אחר. הוא עשה רק משהו שבכל מקרה, בתור נציגו בעל הנכס, היה אמור לעשות - וזה לפרסם. הוא לא השקיע עבורי כל עבודה.
הדבר היחיד שהוא באמת עושה זה מחזיק במידע שאני רוצה.
עכשיו תגידו אתם - זה שווה חודש שכירות, שבמציאות המודיעינית הוא 4500 שקלים לחודש?

אם אתה מבקש להתמקח על מחיר

ומקבל תשובה "חבל על הזמן", כשאני רואה דירות באזור שהושכרו במחירים נמוכים יותר....
מה אפשר לומר? שעובדים עבורי?

or ganuz

New member
אולי התשובה חבל על הזמן

מתייחסת לזה שהמתווך כבר הוריד את בעל הדירה ממחיר גבוה יותר טרם נכנסת לתמונה?
אני לא אומר שזאת הסיטואציה הפרטית שלך אבל בהחלט ניתן לומר שזה יכול לקרות...

חוץ מזה, אם אתה מרגיש שלא עובדים עבורך אל תעשה את העסקה וזהו.
לך למקום אחר שבו יעבדו עבורך...

מה הבעיה?

אין שום בעיה ואלך למקום אחר

יש כאן נוהג שהשתרש, על מתווכים שבוכים כל היום שאין להם עבודה ויש תחרות מחד, ומצד שני לא עושים דבר עבור מה שהם דורשים עליו כסף.

במודיעין? מחיר שפוי?

אין חיה כזו. זו הבועה הגדולה ביותר בארץ, גם משום שאין שום סעיה מחר בבוקר לשווק כאן ולהתחיל לבנות עוד 50 אלף יחידות דיור, בלי בעיות מיוחדות.

ni2002

New member
זה לא רק במודיעין, בשכירות נהוג שרק השוכר

משלם תיווך, שכרתי כמה שנים טובות בתל אביב ובר"ג (הדירות הטובות תמיד היו בתיווך, כי אין לבעלי הדירה כוח להראות את הדירה להרבה אנשים), ותמיד רק השוכר שילם חודש שכירות כדמי תיווך.

"לבעל הדירה אין כוח להראות את הדירה"

גם את אומרת שהמתווך חסך עבודה למשכיר, ולא לשוכרים שהיו עושים את אותו הדבר (רואים את הדירה) גם כך.

בכל מקרה, מצב מעוות מיסודו שנובע מחוסר בדירות להשכרה, שגורם לכך שהמשכירים יכולים להרשות לעצמם "להתפנק" ולקבל עבודה שמישהו אחר ישלם עבורה.

הרי אם היה היצע מתאים המשכירים היו מתחילים לגלות שמחשיבים להם את חודש השכירות אשכרה בתור כסף שיוצא מהכיס של השוכרים.....

נכון , המצב מעוות. לכן אם כבר הולכים למתווך

אז שיוריד מעט את מחיר השכירות.

אם נגיד בעל דירה א' מבקש 3800 ללא תיווך ודירה ב' הדומה לה מוצעת באותו מחיר , על המתווך ללחוץ מעט על בעל הדירה ב'. אם יוריד 200 ש"ח - דמי תיווך יתקזזו תוך שנתיים. אם לא - למה צריך אותו בכלל ?

דרך אגב אם לבעל הדירה "אין כח" להראות את הדירה ולבדוק מי הדיירים הפוטנציאליים - זה אומר עליו לא מעט.

mapoo

New member
שכרתי פה פעמיים דירה

בראשונה - שילמנו "חצי-חצי".
בשנייה - המשכירה שילמה.

סריל

New member
למיטב ידיעתי אין חוקים

התשלום כפוף למשא ומתן מוכר קונה מתווך מי שיותר לחוץ לשכור או להשכיר הוא המשלם, הכי הוגן כמובן זה חצי חצי

למעלה