שכירות - דמי תיווך

שכירות - דמי תיווך

מישהו סיפר לי שבמודיעין דמי התיווך משולמים אך ורק ע"י השוכר, ולא ע"י המשכיר.
מישהו יכול לאשר/להכחיש את הנ"ל? אם כך הדבר אני בספק אם זה חוקי.
ובכלל - כל נושא דמי התיווך מופרך, משום שאם אתה מעוניין לרכוש או לשכור דירה, אתה, בתור הלקוח המחפש, אמור לשלם דמי תיווך למתווך של בעל הנכס, בלי שהוא ממש עשה עבורך עבודה - משום שאתה אינו הלקוח שלו.
מה דעתכם על הנושא?

הצע וביקוש ...

כשאין מספיק דירות למכירה/השכרה
כשאפשר בקלות למכור או להשכיר דירה ביד 2
כשהמתווכים עוברים מדלת לדלת (אתמול בערב) ומבקשים שאמכור את הדירה שלי כי יש להם לקוח שמחפש דירה בפרוייקט בו אני גרה (וזו לא פעם ראשונה)
אז כן, אני מתארת לעצמי שדיי הגיוני שאם הדירה שלי כל כך מבוקשת אני לא אטרח ואשלם דמי תיווך ...

לא ברור לי העניין

אני לא הלכתי למתווך וביקשתי ממנו - מצא לי דירה . הלכתי למתווך שפירסם דירה להשכרה/מכירה - ואני נדרש לשלם על שכרו? למה זה בדיוק?

וכדי לחדד את המסר - הוא לא עובד עבורי

אלא עבור בעל הנכס, ולא עושה עבורי כלום. את השירות הוא נותן לבעל הנכס.

רחלילי

New member
פשוט אל תיעזר בו?!

תחפש לבד.
אה, נכון, אין דירות בלי תיווך.
אז תלך אליו.
ותשלם לו.
בהצלחה.

דווקא יש דירות בלי תיווך

רק שהשתרשה כאן איזו פרקטיקה מעוותת שבה אני צריך לשלם את שכרו של מי שלמעשה מייצג את הצד השני. יתרה מכך, אין אפילו מראית עין של עבודה עבורי.

רחלילי

New member
ולך יש דרך לפתור? שתף אותנו!

זה לא בלתי חוקי, אלה חוקי השוק, כנראה לבעלי בתים עדיף שמתווכם ימכרו ולא הם עצמם (אתה יודע, לא לבזבז להם זמן ששווה גם כסף), ולכן, שוב, אם יש לך פתרון - שתף אותנו.
אם אין לפ פתרון, אז ממליצה לך בחום ובאמת מהלב למצא דירה שלא דרך מתווך.

ירושלמי-כל הנושא הזה פרוץ

יש הרבה הגיון במה שאתה אומר
ויש לפחות מתווך אחד במודיעין שלוקח מצד המוכר או המשכיר
רובם לוקחים משני הצדדים..
שיהיה לך בהצלחה

הוא מחזיק מידע ואתה מעוניין במידע הזה

השירות שאתה נדרש לשלם עליו הוא המידע שאותו אתה מקבל - דירה X במיקום Y.
אגב זה לא רק אינטרס של המשכיר למצוא שוכרים לדירה, זה גם אינטרס של שוכר (אתה במקרה זה) למצוא דירה.
המתווך עוזר לך בזה ומצפה לתשלום מן הסתם.

רחלילי

New member
הגדרת במדוייק

אתה קונה ממנו מידע וגם קונה ממנו את היכולת שלו למו"מ מול המוכר/ משכיר.
בהצלחה.
(אה ואני לא מתווכת, הלוואי).

מילא הייתן צודקות

אבל המתווך לא מנהל שום משא ומתן עבורי, והוא אכן מחזיק רק במידע - שעליו אני משלם - אחרת אף אחד לא היה משלם.
מעניין הוא האם זה חוקי לשלם עבור שירות, שמתווך אמור לתת ובפועל לא נותן - ולא, מידע על קיומו של הנכס ופרסומו ברבים הוא שירות שניתן לבעל הנכס ולא לי.

האם זוהי מטרת התשלום?

כי יש כאן החמצה של המטרה, עניין שאפילו עילה לתביעה, לדעתי.
למתווך משלמים כדי לתווך בעיסקה, כדי שיחפש עבורך נכסים מתאימים. לא משלמים לו עבור עבודה שהוא עשה לצד השני בפרסום הנכס.

עילה לתביעה ?

איזו עילה בדיוק ?
זה אתה זה שצריך את העבודה שלו במציאת דירה מתאימה. אתה זה שמעסיק אותו.

אני לא ממש מבינה את הטענה שלך

לא, אני החלטי על התאמת הדירה

הוא לא עשה דבר מעבר למה שהיה צריך לעשות בתור בא כוחו של בעל הנכס. בנוסף, אני משלם את שכרו.
זה לא שאני ישבתי בבית, התקשרתי לסתם מתווך וביקשתי ממנו נכסים באופן כללי. התקשרתי לנכס ספציפי שהמתווך פרסם. לפיכך יש כאן ניצול עמדת כוח - וברור שזה הדבר אחרת אף אחד לא היה משלם.
אמרתי זאת שוב, למרות שאת/ה מנסה להתחמק מהעניין העקרוני.

מתווכים (בדרך כלל) לוקחים/ מקבלים שכרם

משני הצדדים. גם מצד המשכיר/מוכר וגם מהשוכר/קונה.
לשניהם הוא מבצע שירות - לפרסם / לתווך בין הצדדים / לאפשר הגעה למשא ומתן / להראות נכסים / וכו'
אם הוא מסכים לוותר על החלק אחד של שכר הטרחה שלו - זאת בעיה שלו.
זאת לא אמורה להיות בעיה שלך, זה הפסד שלו נטו. במקרה של המצב במודיעין - רוב המתווכים מוותרים על שכר הטרחה של צד אחד כדי לשרוד ולהתקיים ולנסות להגיע לכמה שיותר אוכלוסיה שמעוניינת בשירותיהם.
(בערך כמו שאני הסכמתי להתפשר על משכורת על מנת לעבוד פה בעיר ולא בתל אביב שם המשכורות גבוהות בהרבה)
אין פה עניין של חוק. אין פה שום עניין לתביעה כלשהי.

למעלה