שכירות דירה

yasmin12

New member
שכירות דירה

שלום, תודה על התשובות הקודמות. אני משכירה דירה למגורים ובתוך הדירה יש לי חדר לצרכי העבודה (תכשיטנות). נאמר לי שאני צריכה לנכות מהשכירות 30% על מנת שאוכל לקבל החזר ממס הכנסה על הוצאות השכירות אך מצד שני ראיתי שיש פטור מתשלום מס הכנסה על שכירות עד גובה של 7000 ש"ח בערך. מה בדיוק צריך לעשות בכדי שהשכירות היחסית תחושב לי כהוצאה מוכרת? (אני משכירה דירה גדולה יותר רק בגלל העסק). האם זה אומר שבעל הדירה צריך להוציא חשבונית? תודה יסמין

mstern

New member
תשובות

1.את מתכוונת שאת שוכרת דירה, נכון? 2.הפטור מהכנסה מדמי שכירות הוא למגורים בלבד ולא לעסק ולכן צריך שהמשכיר ייתן לך אישור על נכוי במקור. 3. אם בכל זאת תרצי את ההוצאה כמוכרת תוכלי לגלם זאת אומרת שתשלמי למשכיר את ה-100% ועוד 30% למס הכנסה, אלא אם כן הוא יסכים לקבל את ה-70% מה שלא נראה לי. בכל מקרה כדאי שתתייעצי עם הרו"ח שלך.

שכירות

הנושא של הכרה בהוצאות שכ"ד מורכב בעל הבית צריך להסכים בחוזה שיהיה כתוב שחלק מהנכס מהווה השכרה עסקית קשה לי להאמין שהוא יעשה זאת יש לזה השלכות לא פשוטות. כל הנושא של התרת חלק מהוצאות דירת המגורים לצרכי עסק לא מוגדר בודאות וכל מה שמוכר לפנים משורת הדין הוא מוכר אין שום תשובה שהיא חד משמעית שתוכלי לקבל ולהסתמך עליה כל עודשכרת דירה למגורים ואת עושה בה שימוש שלא לפי תנאי החוזה אני מקוה ששאלתך נענתה לשביעות רצונך את מוזמנת להתקשר עדן 050-2744762

למעלה