שכירות דירה

evil moon1

New member
שכירות דירה

שלום,
אני שוכרת דירה כבר מעל שנה(זה החוזה השני והוא נגמר רק בינואר)
מסיבות אישיות, אני צריכה לסיים את החוזה בחודשים הקרובים, הודעתי לבעל הדירה ואני מחפשת דייר חדש עכשיו(כי בחוזה כתוב במפורש שבמקרה ואני רוצה לסיים את השכירות לפני תום החוזה באחריותי למצוא מחליף או להמשיך לשלם עד תום תקופת השכירות...)

הבעיה היא שעכשיו התגלתה נזילה בדירה מתחתי וכדי לחפש מקור הנזילה צריך לפתוח את הקיר ואת הרצפה אצלי ואצל השכן(דירה שלי היא דירה מחולקת)
נאמר לי על ידי האינסטלטור שאמור לעשות את זה שהוא לא יודע כמה זמן זה יקח ובתקופת העבודות אי אפשר להשתמש במקלחת....
בינתיים בעל הדירה אמר לי שעד שאני לא מוצאת דייר חדש, לא מתחילים לפתוח את הקיר אצלי....

השאלה שלי היא כזאת:מה אפשר לעשות במקרה הכי גרוע, אם בעל דירה יסרב לתת לי לעזוב ויתחיל את התיקונים שימשכו תקופה לא מוגדרת?
כמו שאני מבינה, אני לא יכולה לבטל את הצ'קים שנתתי לו עד סוף השכירות ואין כל כך מה לעשות...האם זה נכון?

תודה מראש על התשובה.

אין הרבה מה לעשות

דייר חדש לא ישוש להכנס לדירה שאוטוטו מפרקים לה את הרצפה
אבל זכותך לדרוש מבעל הדירה לצמצם את פרק הזמן שבו יימשכו התיקונים למשך זמן סביר. . תיקון כזה לא צריך לקחת יותר מכמה ימים

העיקרון הוא שהשוכר החליף יכול

להיכנס בנעלייך באופן מיידי. אם קיימת לכך מניעה הנובעת מהמשכיר אז הוא צריך לשאת בתוצאות.

evil moon1

New member
רק כדי לוודא שהבנתי נכון

הכוונה היא שהשוכר שיחליף אותי יכול להכנס לדירה באופן מיידי ובלי לחכות למועד מסויים, ואם לבעל הדירה יש התנגדות לכך, אז הוא יהיה צריך לשאת בתוצאות, כמו למשל, חוסר מציאת מחליף כזה בגלל עבודות בדירה?האם זה אומר שבמקרה הזה הוא יהיה חייב להחזיר לי את הצ'קים גם אם אני לא אמצא מחליף ואם יסרב לעשות את זה, אפשר ללכת עם זה לבית משפט?

עוד שאלה להבא:האם אני יכולה לסרב לבקשה של המשכיר לתת לו צ'קים מראש לכל תקופת השכירות, אלא לתת כל חודש או כל 3 חודשים?

תודה על התשובות.

1. כן

אבל צריך שיהיו ראיות שכל אכן ארע.
2. אם המשכיר יסכים, אז כן. ואם הוא לא יסכים אז או שלא יהיה חוזה או שתפעלי כמו שהמשכיר דורש.

arps

New member
לדעתי האישית והלא משפטית

אם לא תוכלי להתקלח במשך שבועיים בדירה שאת משכירה, בעל הבית צריך לפצות אותך כיון שדירה כזאת איננה ראויה למגורים.

למעלה